Συχνές ερωτήσεις

Είναι υποχρεωτική η κατοχή διεθνούς άδειας οδήγησης;

Στο πλαίσιο της Σύμβασης της Βιέννης για την Οδική Κυκλοφορία, οι χώρες-μέλη αναγνωρίζουν τις εθνικές άδειες οδήγησης χωρίς να χρειάζεται να αποκτήσουν διεθνή άδεια οδήγησης.


Ο κατάλογος των χωρών που προσχώρησαν στη Σύμβαση της Βιέννης του 1968:

Αυστρία, Μπαχάμες, Μπαχρέιν, Λευκορωσία, Βέλγιο, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βραζιλία, Βρετανία, Ουγγαρία, Βενεζουέλα, Γουιάνα, Γκάνα, Κόστα Ρίκα, Ακτή Ελεφαντοστού, Κούβα, Κουβέιτ, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, ΠΓΔΜ, Μαρόκο, Μεξικό, Μονακό, Νίγηρας, Νορβηγία, Πακιστάν, Πολωνία, Πορτογαλία, Δημοκρατία της Κορέας, Δημοκρατία της Μολδαβίας, Ρωσία, Ρουμανία, Σαν Μαρίνο, Σεϋχέλλες, Σενεγάλη, Σλοβακία, Σλοβενία, Τατζικιστάν, Ταϊλάνδη, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν, Ουκρανία, Ουρουγουάη, Φιλιππίνες, Φινλανδία, Γαλλία, Κροατία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Τσεχία, Χιλή, Ελβετία, Σουηδία, Ισημερινός, Εσθονία, Νότια Αφρική, Γιουγκοσλαβία.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το Wikipedia.org:

Το πλήρες κείμενο του εγγράφου είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της unece.org σχετικά με την άδεια οδήγησης, Παράρτημα 6, σελίδα 61

ΠΡΟΣΟΧΗ! Εάν υπάρχει ένδειξη στο φυλλάδιό σας ότι απαιτείται διεθνής άδεια οδήγησης, η εταιρεία ενοικίασης μπορεί να αρνηθεί να σας δώσει αυτοκίνητο σε περίπτωση απουσίας της εν λόγω άδειας και να επιβληθούν κυρώσεις (Αν και η εθνική άδεια οδήγησης αναγνωρίζεται ως νόμιμη στην επιλεγμένη χώρα). Σας συνιστούμε να εκτυπώσετε τη Σύμβαση της Βιέννης στα Αγγλικά και να την πάρετε μαζί σας για να αποφύγετε διαφωνίες στους δρόμους και σε ένα σημείο ενοικίασης αυτοκινήτων. Σε άλλες χώρες, ενδέχεται να σας δοθεί αυτοκίνητο όταν παρουσιάζετε μια εθνική άδεια οδήγησης, αλλά σας συνιστούμε να πάρετε μια διεθνή άδεια οδήγησης για να αποφύγετε προβλήματα με την ενοικίαση και με την τοπική αστυνομία. Η ενοικίαση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι με δική σας ευθύνη.

Είναι δυνατόν τα άτομα κάτω των 21 να νοικιάσουν ένα αυτοκίνητο σε ###place;

Σε γενικές γραμμές, οι υπηρεσίες ενοικίασης είναι για άτομα ηλικίας άνω των 21 ετών. Μερικοί από τους συνεργάτες μας ενοικιάζουν αυτοκίνητα σε οδηγούς ηλικίας 19 ετών και άνω, αλλά με επιπλέον χρέωση. Το ποσό της πρόσθετης χρέωσης για τους "νέους οδηγούς" αναφέρεται στους όρους μίσθωσης (λεπτομέρειες σχετικά με τις τιμές).

Είναι δυνατή η ενοικίαση αυτοκινήτου για λιγότερο από 1 ημέρα;

Η ελάχιστη περίοδος ενοικίασης είναι 24 ώρες. Μπορείτε να επιστρέψετε το αυτοκίνητο νωρίτερα, αλλά δεν θα επηρεάσει την τιμή ενοικίασης με οποιονδήποτε τρόπο. Θα χρεωθείτε με την πλήρη τιμή της ενοικίασης 1 ημέρας.

Πού μπορώ να βρω το γραφείο της επιλεγμένης εταιρείας ενοικίασης;

Αν πρόκειται να παραλάβετε ένα αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο, δώστε προσοχή στην τοποθεσία του γραφείου της εταιρείας ενοικίασης. Αν πρόκειται να παραλάβετε ένα αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο, τα αποτελέσματα αναζήτησης θα υποδεικνύουν "στον τερματικό σταθμό". Εάν το γραφείο βρίσκεται εκτός του αεροδρομίου, τα αποτελέσματα αναζήτησης θα υποδεικνύουν "λεωφορείο". Το λεωφορείο είναι πάντα δωρεάν και παρέχεται απευθείας από την εταιρεία ενοικίασης. Συνήθως, το γραφείο απέχει λιγότερο από 5 λεπτά με το λεωφορείο από το αεροδρόμιο. Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός τηλεφώνου και η ακριβής διεύθυνση του τοπικού γραφείου θα αναφέρονται στο φυλλάδιό σας.

Τι πρέπει να κάνω εάν δεν μπορώ να επιστρέψω το ενοικιασμένο αυτοκίνητο πριν από την προθεσμία;

Οι τυπικές συνθήκες είναι οι εξής: θα πρέπει να πληρώσετε το 60% της ημερήσιας ενοικίασης εάν επιστρέψετε το αυτοκίνητο εντός 12 ωρών μετά την προθεσμία ενοικίασης. Αν δεν έχετε επιστρέψει το αυτοκίνητο ενοικίασης 12 ώρες μετά την προθεσμία ενοικίασης, θα πρέπει να πληρώσετε την πλήρη ημερήσια τιμή. Επιπλέον, θα πρέπει να μας ενημερώσετε για την καθυστέρηση. Εάν δεν μας ενημερώσετε για την καθυστέρηση, η εταιρεία ενοικίασης μπορεί να λάβει επείγοντα μέτρα (για παράδειγμα να ενημερώσει τις τοπικές αρχές για την απώλεια). Προσπαθήστε να υπολογίσετε την περίοδο ενοικίασης αυτοκινήτων εκ των προτέρων.

Μπορώ να περάσω τα σύνορα μιας χώρας όπου μισθώ ένα αυτοκίνητο;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε ασφαλώς να διασχίσετε τα σύνορα γειτονικών χωρών με ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο. Αλλά οι εξαιρέσεις δεν είναι ασυνήθιστες. Συμβουλευτείτε την ενότητα "Διάσχιση των συνόρων".

Travel Restrictions
Πρέπει να πληρώσω πρόσθετα τοπικά τέλη;

Για να μη χρειάζεται να σκέφτεστε πρόσθετα έξοδα, εμείς, η υπηρεσία cars-scanner, παρέχουμε υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων σε όλες τις τιμές, όπου μπορείτε να δείτε την τελική σταθερή τιμή. Υπάρχει όμως ένας μικρός κατάλογος χωρών όπου μπορεί να επιβληθεί πρόσθετη άδεια ή συμβόλαιο, ή κρατικός φόρος. Πληροφορίες σχετικά με τέτοιες αμοιβές και φόρους θα παρέχονται από την εταιρεία ενοικίασης. Παρακαλούμε διαβάστε την ενότητα Αμοιβές:

Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε επιλογές που δεν περιλαμβάνονται στο βασικό πακέτο ενοικίασης, για παράδειγμα, παιδικό κάθισμα ή επιπλέον αποθηκευτικό χώρο εξοπλισμού σκι. Θα ανακαλύψετε την τιμή τους εκ των προτέρων και θα μπορείτε να πληρώσετε στην ιστοσελίδα, στο γραφείο ενοικίασης.

 Έχω χάσει τον αριθμό της κράτησης ή το κουπόνι μου. Τι πρέπει να κάνω;

Μην ανησυχείτε, μπορείτε απλά να επικοινωνήσετε με τον χειριστή μας μέσω email ή τηλεφώνου και θα σας στείλουμε ένα αντίγραφο του κουπονιού ή θα επαναφέρουμε τον αριθμό κράτησής σας.

support@cars-scanner.com
+44 2036422248

 Μπορώ να τροποποιήσω / να ακυρώσω την κράτησή μου;

Μπορείτε να βρείτε τη φόρμα ακύρωσης στην ιστοσελίδα μας. Οι τυπικοί όροι παρέχουν τους ακόλουθους κανόνες ακύρωσης:

  •  24 ώρες δωρεάν ακύρωση πριν από την έναρξη του χρόνου ενοικίασης
  • 50 ευρώ χρέωση για ακύρωση σε λιγότερο από 24 ώρες
  • Η συνολική τιμή ενοικίασης πρέπει να καταβληθεί όταν επιχειρήσετε να ακυρώσετε από τη στιγμή έναρξης της ενοικίασης.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι ορισμένες ειδικές προσφορές ενδέχεται να αλλάξουν την πολιτική ακύρωσης. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις για να προγραμματίσετε τις διακοπές σας σωστά.

 Πόσα καύσιμα θα υπάρχουν στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό μου;

Συνήθως ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο νοικιάζεται με πλήρη δεξαμενή σε όλες τις χώρες και πρέπει να επιστρέφεται με την ίδια ποσότητα καυσίμου. Η έλλειψη καυσίμων πρέπει να καταβάλλεται από τον ενοικιαστή σύμφωνα με τα ποσοστά του προμηθευτή.

 Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της εταιρείας cars-scanner.gr και άλλων μεσιτών αυτοκινήτων;
Έχουμε συμφωνίες με τις κορυφαίες πολυεθνικές εταιρείες, όπως EuropCar, SIXT, Budget, Dollar, Avis, Alamo, Thrifty, Hertz, National καθώς και εθνικές τοπικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Σε κάθε πόλη η εταιρεία Cars-scanner διαθέτει τουλάχιστον 3-4 παρόχους υπηρεσιών ενοικίασης αυτοκινήτων.

Οι αναλυτές μας παρακολουθούν καθημερινά τις τιμές των μεγαλύτερων εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων παγκοσμίως για να εγγυηθούν στους πελάτες μας την καλύτερη εξυπηρέτηση σε προσιτή τιμή.

Το κέντρο τηλεφωνικών κλήσεων λειτουργεί 24 ώρες και παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια σχετικά με κρατήσεις και ενοικίαση αυτοκινήτου.

Ο ιστότοπός μας παρέχει πλήρεις πληροφορίες στους πελάτες σχετικά με τη μελλοντική μίσθωση οχήματος. Μπορώ να λάβω ένα όχημα εκτός ωρών εργασίας;

Ναι μπορείτε. Ωστόσο, να έχετε κατά νου ότι η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων μπορεί να χρεώσει επιπλέον για τις ώρες εκτός ωραρίου.

Επιστροφή του αυτοκινήτου κατά τις ώρες εκτός λειτουργίας.

Εάν επιστρέφετε το αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο, παρακαλώ σταθμεύστε το στο χώρο στάθμευσης που ανήκει στην εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτου και βάλτε τα κλειδιά σε ένα ειδικό κουτί με την ένδειξη "FOR KEYS".

 Πόσο σύντομα θα ξεκλειδωθεί η εγγύησή μου;

Το ξεκλείδωμα ή η επιστροφή της εγγύησης εξαρτάται από τους όρους της εταιρείας ενοικίασης και γίνεται συνήθως εντός 30 εργάσιμων ημερών. Για να εξασφαλίσετε ότι η εγγύησή σας θα ξεκλειδωθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την τράπεζά σας και η τράπεζα μπορεί τότε να αποφασίσει το πότε. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με το γραφείο της εταιρείας όπου μισθώσατε το αυτοκίνητο.

 Καλύψτε τους όρους και τις προϋποθέσεις. Μέγεθος του franchise. Κατάθεση εγγύησης

Για να εξασφαλίσετε ότι η ενοικίασή σας είναι η πιο άνετη, συνιστούμε πάντα μια πλήρη  ασφάλιση. Μπορείτε να το κάνετε είτε στον ιστότοπό μας είτε απευθείας στο γραφείο ενοικίασης.

Κάθε αυτοκίνητο έχει το δικό του σύνολο χαρακτηριστικών, τα οποία αναφέρονται στο ασφαλιστικό έγγραφο. Να είστε προσεκτικοί όταν το παίρνετε και να διαβάσετε το τμήμα της Ασφαλιστικής κάλυψης ώστε να εξασφαλιστείτε από άλλες εκπλήξεις. Παράδειγμα:


 Τι κάρτες δέχεται το cars-scanner για πληρωμή;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες σας - VISA, MasterCard, Delta και American Express - για να πληρώσετε για την κράτησή σας εκ των προτέρων.

Φροντίστε να δώσετε προσοχή στην ενότητα "μέθοδος πληρωμής" στους όρους ενοικίασης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να απαιτείται πιστωτική κάρτα που ανήκει στον οδηγό κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου. Λάβετε υπόψη ότι η πλειοψηφία των χρεωστικών καρτών είναι στην πραγματικότητα πιστωτικές κάρτες με μηδενικό πιστωτικό όριο. Μια τέτοια κάρτα θα ήταν αρκετή, αρκεί να έχει θετικό υπόλοιπο αρκετό για να κλειδώσει την κατάθεση ασφάλισης. Για να μάθετε αν η κάρτα σας είναι πιστωτική ή χρεωστική, μπορείτε να μας στείλετε τα τελευταία 6 ψηφία του αριθμού της ή να επικοινωνήσετε απευθείας με την τράπεζά σας.