Loading icon
Ατλαντικός δρόμος
Ατλαντικός δρόμος

Βρίσκεται στα δυτικά της Νορβηγίας, η Atlantic Road (Atlanterhavsveien) είναι ένα τμήμα του αυτοκινητόδρομου 64 που διέρχεται από τα νησιά του αρχιπελάγους, συνδέοντας τους οικισμούς Bud και Kristiansund, μήκους 8274 μέτρων.

12 πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Πίτσμπουργκ τη νύχτα
12 πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Πίτσμπουργκ τη νύχτα

Το Church Brew Works άνοιξε το 1996 στην ιστορική περιοχή Lawrenceville. Αυτή είναι η πρώτη και μοναδική παμπ στις ΗΠΑ που βρίσκεται ακριβώς στην ιστορική εκκλησία. Η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή χτίστηκε το 1902 αλλά υπέστη ζημιές από πυρκαγιά το 1915. Το κτίριο της εκκλησίας έχει μετατραπεί σε μικροζυθοποιείο και εστιατόριο με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια. Οι αρχικοί πάγκοι κόπηκαν και φινιρίστηκαν στο χέρι για να χωρέσουν τα τραπέζια φαγητού, ενώ η βελανιδιά από τους πάγκους χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του μπαρ. Υπάρχουν αυθεντικά πατώματα ελάτης, πρωτότυπα φαναράκια και τούβλα που γλίτωσαν από την κατεδάφιση του εξομολογητηρίου. Χάλκινες και χάλκινες δεξαμενές λάμπουν στο βωμό.

Αθήνα - μια ιδιαίτερη ελληνική πόλη με ιστορική κληρονομιά
Αθήνα - μια ιδιαίτερη ελληνική πόλη με ιστορική κληρονομιά

Η ελληνική πρωτεύουσα εντυπωσιάζει με την ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά και καμία πόλη στον κόσμο δεν μπορεί να κάνει τόσο ζωντανή εντύπωση. Η Αθήνα είναι μια ιδιαίτερη πόλη με πλούσιο παρελθόν και εκπληκτικά στοιχεία ενός αρχαίου πολιτισμού που οδήγησε στη διαμόρφωση της παγκόσμιας δημοκρατίας. Αυτό το μέρος είναι η αρχή της ευημερίας και η γέννηση ενός αρχαίου πολιτισμού -  Η Ακρόπολη, η οποία είναι το πιο δημοφιλές μέρος στον κόσμο με τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών.

Σρι Λάνκα: ξενοδοχεία, παραλίες
Σρι Λάνκα: ξενοδοχεία, παραλίες

Το νησιωτικό έθνος της Νότιας Ασίας, που ονομαζόταν "Κεϋλάνη" μέχρι το 1972, έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο για το εκλεκτό τσάι του που καλλιεργείται σε σμαραγδένιες φυτείες που λατρεύουν οι ντόπιοι. Το κλίμα του υποισημερινού μουσώνα παρέχει τις βέλτιστες συνθήκες για διακοπές στην παραλία οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Στη Σρι Λάνκα, τα ξενοδοχεία είναι φιλόξενα και άνετα - οι ντόπιοι έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα τροπικού παραδείσου, περιβάλλοντας τους επισκέπτες τους με ειλικρινή φιλοξενία. Κατά την άφιξή σας στο νησί, σας υποδέχονται ανθισμένα οπωροφόρα δέντρα και το ασυνήθιστο άρωμα των περιποιημένων κήπων.

Τα καλύτερα αξιοθέατα στο Σίδνεϊ
Τα καλύτερα αξιοθέατα στο Σίδνεϊ

Το Σίδνεϊ είναι η μεγαλύτερη και πιο διάσημη πόλη της Αυστραλίας. Ιδρύθηκε το 1788 στη Νέα Νότια Ουαλία ως ποινική αποικία για τους Βρετανούς. Επί του παρόντος, είναι το σημαντικότερο πολιτικό, πολιτιστικό, εμπορικό και οικονομικό κέντρο της χώρας, η έδρα της αρχιεπισκοπής της Ρωμαιοκαθολικής και της Αγγλικανικής εκκλησίας. Είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις της Αυστραλίας. Εάν σχεδιάζεται ένα συναρπαστικό ταξίδι στο Σίδνεϊ στο εγγύς μέλλον, τότε θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τα ενδιαφέροντα μέρη που κάθε τουρίστας πρέπει να επισκεφτεί.

Οδικές μεταφορές στο Ηνωμένο Βασίλειο
Οδικές μεταφορές στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στη Βρετανία, το αυτοκίνητο είναι θεός και βασιλιάς. Ο αριθμός των ιδιοκτητών αυτοκινήτων είναι μεγάλος - σε τελευταία μέτρηση, ο αριθμός των αυτοκινήτων σε ιδιωτική χρήση είναι 22 εκατομμύρια. Οι δρόμοι, ειδικά στα νοτιοανατολικά της Βρετανίας, είναι οι πιο πολυσύχναστοι στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Αξιοθέατα της Πράγας
Αξιοθέατα της Πράγας

Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα στην Ευρώπη. Εδώ, κάθε πόλη είναι πλούσια σε ιστορία, οπότε όταν έρχεστε στην Ευρώπη, κάντε εκδρομές χωρίς δισταγμό.

Τα πιο διάσημα μουσεία των Βρυξελλών και του Άμστερνταμ
Τα πιο διάσημα μουσεία των Βρυξελλών και του Άμστερνταμ

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσει να μένουν πολύ καιρό και επιδιώκουν να διαφοροποιήσουν τα ταξίδια τους στο εξωτερικό. Μια εξαιρετική ευκαιρία είναι να κλείσετε μια περιοδεία σε δύο χώρες, για παράδειγμα, στο Βέλγιο και την Ολλανδία.

Θέρετρα της Σερβίας
Θέρετρα της Σερβίας

Η Σερβία είναι μια ιδανική επιλογή για όσους δεν χρειάζονται τη θάλασσα και την παραλία, για όσους προτιμούν ενεργές τουριστικές διακοπές ή απλά θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα από τη φασαρία της μητρόπολης, να απολαύσουν την ηρεμία ενός μικρού και ήσυχη χώρα. Λίγοι γνωρίζουν ότι υπάρχει πολύ καθαρός αέρας, φιλικοί άνθρωποι, εξαιρετικά θέρετρα και σανατόρια και ότι πολλές πόλεις σε αυτή τη λιτή πολιτεία είναι ιστορικά κέντρα. Αν θέλετε να επισκεφθείτε αυτή τη μαγευτική χώρα, τότε έχετε μια δύσκολη επιλογή - υπάρχουν τόσα πολλά μέρη που κάθε τουρίστας πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί. Οι κυριότερες παρατίθενται παρακάτω.

Εκδρομές στο Ορβιέτο της Ιταλίας: τι αξίζει να δουν και να επισκεφτούν οι περίεργοι τουρίστες;
Εκδρομές στο Ορβιέτο της Ιταλίας: τι αξίζει να δουν και να επισκεφτούν οι περίεργοι τουρίστες;

Το Orvieto είναι μια μικρή μεσαιωνική πόλη στην κεντρική Ιταλία, η οποία βρίσκεται σε μια κοιλάδα κοντά στον ποταμό Paglia και βρίσκεται σε έναν βράχο από ροζ τούφ.

Εκδρομές στην Ιερουσαλήμ
Εκδρομές στην Ιερουσαλήμ

Το ταξίδι σε ιερά μέρη για τους τουρίστες είχε πάντα μεγάλο ενδιαφέρον. Και όταν 3 ισχυρές θρησκείες του κόσμου συγκεντρώνονται στην επικράτεια μιας χώρας - η Ορθοδοξία, το Ισλάμ και ο Ιουδαϊσμός, τότε εκτός από τον εμπλουτισμό της γνώσης για τα βασικά της δικής σας θρησκείας, μπορείτε να ενταχθείτε στη μεγάλη κουλτούρα άλλων αρχαίων δοξασιών.

Εκδρομές στο Πουκέτ
Εκδρομές στο Πουκέτ

Το Πουκέτ είναι το μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης και συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα μέσω της γέφυρας του φράγματος Sarasin. Φωλιασμένο στην παρθένα θάλασσα Ανταμάν, το Πουκέτ είναι σαν μια παιδική εικόνα ενός εξωτικού νησιού με περιβόλια, καταρράκτες και ηλιόλουστες παραλίες. Οι εκδρομές στο Πουκέτ στην Ταϊλάνδη ήταν πάντα από τις πιο γνωστές και ελίτ επιλογές διακοπών, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια το θέρετρο έχει γίνει πιο προσιτό σε ένα ευρύ φάσμα τουριστών.