Loading icon
Οδηγός Ηνωμένου Βασιλείου
Οδηγός Ηνωμένου Βασιλείου

Αυτή η περιοχή, με απίστευτα ποικιλόμορφο τοπίο, περιλαμβάνει ψηλά βουνά, λίμνες, ποτάμια και δάση. Το εθνικό πάρκο δημιουργήθηκε σε αυτό το έδαφος το 2002. Βρίσκεται σε μια τεράστια έκταση - από το νότιο άκρο της λίμνης Lomond και τους οικισμούς Tindrum και Killeen στο Perthshire στα βόρεια μέχρι το φιόρδ Callander και Loch Fyne στα ανατολικά.

Διακοπές στη Λάρνακα: αξιοθέατα του θέρετρου
Διακοπές στη Λάρνακα: αξιοθέατα του θέρετρου

Ποια αξιοθέατα περιμένουν τους τουρίστες που σχεδιάζουν διακοπές στη Λάρνακα; Σε ποια παραλία να χαλαρώσετε; Τι έχει ετοιμάσει η Λάρνακα για τους τουρίστες, θα το πούμε στο άρθρο μας.

Νοτιοδυτική Αγγλία και Στόουνχεντζ
Νοτιοδυτική Αγγλία και Στόουνχεντζ

Πρόκειται κυρίως για αγροτικές περιοχές, τόσο κρυμμένες στα δυτικά της χώρας που η έλξη του Λονδίνου δεν γίνεται αισθητή εδώ. Πόλεις με πλατείες αγοράς και εκκλησίες είναι διάσπαρτες παντού. Η θαλάσσια ακτή της Νοτιοδυτικής Αγγλίας είναι η αρχαιότερη από γεωλογική άποψη. Οι μεγάλες πόλεις της περιοχής είναι το Μπρίστολ (στα βόρεια) και το Πλύμουθ (στο νότο).

Λυών - πόλη των υφαντών
Λυών - πόλη των υφαντών

Το διοικητικό κέντρο του διαμερίσματος του Ροδανού, η Λυών, βρίσκεται στη συμβολή δύο ποταμών - του Ροδανού και του Σάον. Ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους το 43 π.Χ. Η πόλη υπάρχει για περισσότερα από 2000 χρόνια. Η Λυών ήταν η πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Γαλατίας μέχρι την κατάρρευση της αυτοκρατορίας. Εκπρόσωποι 60 γαλατικών φυλών παρευρέθηκαν σε φεστιβάλ και συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε αυτή την πόλη. Η διασκέδασή τους ήταν πολύ σκληρή. Το 177, ο αυτοκράτορας Μάρκος Αυρήλιος διέταξε τη δημόσια εκτέλεση 43 Χριστιανών, τώρα τους γνωρίζουμε ως «Μάρτυρες της Λυών».

Πουκέτ. Για φιλόζωους
Πουκέτ. Για φιλόζωους

Στο νησί Πουκέτ, χωρίς υπερβολές, υπάρχει διασκέδαση για κάθε γούστο. Κάποιος θα ορμήσει κατά μήκος των θυελλωδών κυμάτων, ανατέμνοντάς τα στο σανίδι, κάποιος θα κυλήσει νωχελικά στην παραλία, ευτυχισμένος στη σκέψη ότι δεν χρειάζεται να βιαστείς πουθενά, κάποιος θα βυθιστεί με το κεφάλι στην άγρια νυχτερινή ζωή. Υπάρχει κάτι να κάνετε εδώ για τους λάτρεις του ζωικού κόσμου.

Τα μυστικά της Ασίας αποκαλύφθηκαν στην Ταϊλάνδη
Τα μυστικά της Ασίας αποκαλύφθηκαν στην Ταϊλάνδη

Το τουριστικό αξιοθέατο της Ταϊλάνδης βασίζεται σε πολλά πλεονεκτήματα αυτής της χώρας όσον αφορά το κλίμα, τη γεωγραφία, τα αξιοθέατα, τις υπηρεσίες και την ψυχαγωγία. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι εκδρομές στην Πατάγια ή σε άλλα μέρη στην Ταϊλάνδη είναι τόσο δημοφιλείς.

Ρώμη - κάθε τουρίστας πρέπει να γνωρίζει

Η Ρώμη δεν είναι απλώς η πρωτεύουσα της Ιταλίας, είναι μια εκπληκτική αρχαία πόλη που έχει διατηρήσει έναν τεράστιο αριθμό αρχαίων τεχνουργημάτων που σας επιτρέπουν να πάρετε μια ιδέα για τη μεγάλη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, να εξοικειωθείτε με την κληρονομιά της.

Συνδυάζουμε ψώνια και αξέχαστες διακοπές στην Ευρώπη

Τι είναι ελκυστικό για διακοπές στην Ευρώπη; Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση μπορεί να πάρει έως και 8 σελίδες ελαφρού πληκτρολογημένου κειμένου. Ωστόσο, δεν θα απαριθμήσουμε όλα τα πλεονεκτήματά του, αφήνοντας αυτή τη χρήσιμη επιχείρηση για την επόμενη φορά, και θα επικεντρωθούμε μόνο στα ψώνια - μια από τις κύριες διασκεδάσεις σε ένα ευρωπαϊκό ταξίδι.

Μεγάλη Βρετανία - τέσσερις χώρες σε μία διακοπές!
Μεγάλη Βρετανία - τέσσερις χώρες σε μία διακοπές!

Σήμερα εκδρομικές εκδρομές στη Μεγάλη Βρετανία καθιστούν δυνατή την επίσκεψη σε όλες τις χώρες του βασιλείου σε σύντομο χρονικό διάστημα: Αγγλία, Σκωτία, Βόρεια Ιρλανδία και Ουαλία.

Άμστερνταμ - οι προσδοκίες των τουριστών θα γίνουν πραγματικότητα!
Άμστερνταμ - οι προσδοκίες των τουριστών θα γίνουν πραγματικότητα!

Το Άμστερνταμ είναι η θρυλική πόλη της ελευθερίας, διάσημη για τα μουσεία, τα κανάλια, τις καφετέριες και την ψυχαγωγία της. Η πόλη έχει 160 κανάλια που συνδέουν τα 90 νησιά όπου βρίσκεται το Άμστερνταμ.

Το Ταλίν έλαβε το καθεστώς της Πράσινης Πρωτεύουσας της Ευρώπης
Το Ταλίν έλαβε το καθεστώς της Πράσινης Πρωτεύουσας της Ευρώπης

Αν και το 2023 είναι ακόμα αρκετά μακριά, ο διαγωνισμός για τον τίτλο της Πράσινης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας του 2023 έχει ήδη πραγματοποιηθεί.

Πόλεις και θέρετρα της Τσεχικής Δημοκρατίας
Πόλεις και θέρετρα της Τσεχικής Δημοκρατίας

Υπάρχουν πολλές πόλεις στην Τσεχική Δημοκρατία όπου η ανάρρωση και η θεραπεία μετατρέπονται σε ξεκούραση και χαλάρωση. Πολυάριθμα σανατόρια και οικοτροφεία ειδικεύονται στη θεραπεία διαφόρων ασθενειών: στομάχου, εντέρων, παθήσεων της καρδιάς και του νευρικού συστήματος.