Loading icon

Πού να χειμώνα στην Ευρώπη

Εάν θέλετε να περάσετε το χειμώνα σε μια πιο ζεστή χώρα εντός της Ευρώπης, θα πρέπει σίγουρα να απαντήσετε στις ακόλουθες ερωτήσεις:


1. Ποια χώρα με ζεστό κλίμα και πολιτιστικό πρόγραμμα να επιλέξετε;

2. Πού να βρω δουλειά;

3. Τι είδους δουλειά να βρεις;

Καθημερινά, υπάρχουν όλο και περισσότερες προσφορές για εξ αποστάσεως εργασία στο εξωτερικό στην αγορά εργασίας και οι λόγοι για αυτό είναι προφανείς: μια εταιρεία μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα για ενοικίαση γραφείων και αγορά εξοπλισμού και η γεωγραφία της πρόσληψης εργαζομένων αυξάνεται δραματικά. Είναι επίσης πολύ βολικό για τους εργαζόμενους. Μπορείτε να ζήσετε οπουδήποτε στον κόσμο και να εργάζεστε ταυτόχρονα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό την κρύα περίοδο του χειμώνα.

Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να περιοριστείτε στην εξ αποστάσεως εργασία όταν μπορείτε να βρείτε εργασία πλήρους απασχόλησης σε μια ζεστή ευρωπαϊκή χώρα. Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να συνδυάσετε ταξίδια και εργασία. Δηλαδή, μπορείτε να εργαστείτε τόσο εξ αποστάσεως όσο και στο γραφείο και να απολαύσετε την κουλτούρα της χώρας και την κοινωνία των κατοίκων της περιοχής.

Έτσι, για αρχή, θα πρέπει να αποφασίσετε για την επιλογή της εργασίας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και ευκαιρίες. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο της Νορβηγίας για θέσεις εργασίας στο εξωτερικό. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θέσεις εργασίας εδώ, όπως ταξιδιωτικός πράκτορας, συντονιστής περιεχομένου, αναλυτής περιεχομένου για μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικός εξυπηρέτησης πελατών, παρουσιαστής παιχνιδιών καζίνο και πολλοί άλλοι. Όπως μπορείτε να δείτε, εδώ μπορείτε εύκολα να βρείτε δουλειά τόσο στο γραφείο όσο και από απόσταση.

Επιπλέον, αφού αποφασίσετε για μια κενή θέση, μπορείτε επίσης να αποφασίσετε για τη χώρα στην οποία θα θέλατε να περάσετε το χειμώνα.

Ποια χώρα με ζεστό κλίμα και πολιτιστικό πρόγραμμα να επιλέξετε;

Υπάρχουν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες πόλεις και περιοχές για να διαλέξετε όταν πρόκειται να αποφασίσετε πού θα πάτε για το χειμώνα στην Ευρώπη. Όπως η Βαλέτα, η πρωτεύουσα της Μάλτας - η πιο ηλιόλουστη πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Αλγκάρβε και η Λισαβόνα στην Πορτογαλία, η Βαρκελώνη, η Μάλαγα και η Κόστα ντελ Σολ στην Ισπανία, η Σικελία στην Ιταλία ή την Κύπρο.

Αν είναι σημαντικό για εσάς να μπορείτε να κολυμπήσετε στην παραλία, τότε θα πρέπει να εξετάσετε τις Αζόρες, την Αλβανία, τις Βαλεαρίδες Νήσους, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, τα Κανάρια Νησιά, την Κύπρο, την Κέρκυρα, το Λας Πάλμας ή τη Γκραν Κανάρια.

Για να επιλέξετε τις καλύτερες πόλεις ή χώρες για διαχείμαση , προτείνουμε να τα αξιολογήσουμε σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια:

1. Μέση θερμοκρασία τον Ιανουάριο:
Για παράδειγμα, οι μέσες υψηλές του Ιανουαρίου είναι 20 βαθμούς ή περισσότερο, αλλά και με μέσες θερμοκρασίες 16 βαθμών Κελσίου, καθώς ο χειμώνας μπορεί να είναι μια εξαιρετική περίοδος για εκτός εποχής και ταξίδια σε πολυσύχναστες πόλεις.< ισχυρή>
2. Δυνατότητα για ταξίδια και αναψυχή: διαθεσιμότητα πολιτιστικών αξιοθέατων και χώρων για αθλήματα.

Έχουμε εξετάσει τους πιο ελκυστικούς προορισμούς κατά τη γνώμη μας και σας τους παρουσιάζουμε για επιλογή.

1. Ισπανία: Γκραν Κανάρια, Κόστα ντελ Σολ και άλλοι

Η νότια ακτή της ηπειρωτικής Ισπανίας ανήκει στην Ανδαλουσία. Οι νοτιότερες παραλίες της Costa del Sol και της Costa de la Luz ανταποκρίνονται στα ονόματά τους, ακόμη και το χειμώνα υπάρχουν πολύ λίγες συννεφιασμένες ή βροχερές μέρες. Τον Ιανουάριο, στην ακτή, η θερμοκρασία διατηρείται περίπου στους + 15-16 ° C. Πολλές παραθεριστικές πόλεις είναι κατάλληλες τόσο για νέους όσο και για ζευγάρια. Τα λούνα παρκ, τα ωκεανάρια, τα δελφινάρια, ακόμη και τα πιγκουινάρια είναι ανοιχτά για τους τουρίστες. Ένα τελεφερίκ θα σας μεταφέρει στα βουνά, από όπου ανοίγει μια όμορφη θέα στη θάλασσα και τη γύρω περιοχή. Η ζωή στο θέρετρο δεν σταματά ούτε τους χειμερινούς μήνες

Ωστόσο, καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν τη νύχτα, ελέγχετε πάντα εάν το δωμάτιο θερμαίνεται όταν κάνετε κράτηση για το κατάλυμά σας.

Κανάρια Νησιά

Στη Μεσόγειο, η Ισπανία κατέχει τις Βαλεαρίδες Νήσους, στον Ατλαντικό Ωκεανό - τα περίφημα Κανάρια Νησιά. Επιπλέον, στην κορυφή της λίστας μας με τα μέρη όπου κάνει ζέστη τον Ιανουάριο είναι τα Κανάρια Νησιά. Βρίσκονται σχεδόν έξω από τις ακτές της Αφρικής. Τα κύρια νησιά των Καναρίων Νήσων - Τενερίφη, η Πάλμα και η Γκραν Κανάρια - ονομάζονται ήπειροι σε μικρογραφία. Εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε πολλές εποχές ταυτόχρονα. Στα βουνά σε υψόμετρο δύο χιλιομέτρων, ακόμη και το καλοκαίρι, υπάρχει χιόνι, και στην ακτή και το χειμώνα η θερμοκρασία διατηρείται στους + 20 ° C.

Μέση θερμοκρασία σε Ιανουάριος: 20° μέγιστο / 13° ελάχιστο.

Δυνατότητα για περιπέτεια:
παραλίες με μαύρη άμμο, ένα αδρανές ηφαίστειο και ένας τοπικός πληθυσμός που λατρεύει το φαγητό, τη μουσική και τον χορό.

Αν και τα Ισπανικά Κανάρια Νησιά είναι ακριβότερα από τη Νοτιοανατολική Ασία, εξακολουθούν να αποτελούν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για όσους αναζητούν εργασία σε άλλη χώρα. Ο εκπληκτικός καιρός, οι προσιτές τιμές καταλυμάτων και οι ζώνες ώρας τα κάνουν δημοφιλή για όσους αναζητούν χειμερινή απόδραση.

Περιτριγυρισμένα από τοπία από παραλίες μέχρι τροπικά δάση και ηφαιστειακούς κρατήρες, τα νησιά έχουν πολλές ευκαιρίες περιπέτειας που δεν έχουν ξεφύγει. Το Λας Πάλμας είναι μια πόλη που μπορείτε να περπατήσετε με πολλούς χώρους συνεργασίας, σχετικά φθηνά καταλύματα και πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας. Συμβουλή: Η ζωή στο νησί είναι να βγεις έξω και να εγγραφείς για ένα μάθημα σερφ!

Βαρκελώνη

Η Βαρκελώνη είναι ένας μητροπολιτικός παράδεισος για το χειμώνα στην Ευρώπη.

Μέση θερμοκρασία τον Ιανουάριο:
13° υψηλή / 7° χαμηλή.

Δυνατότητα περιπέτειας :
Μάθετε για την εξαιρετική αρχιτεκτονική, το απίστευτο φαγητό και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα σε αυτήν την παράκτια ισπανική πόλη.

Αν και η Βαρκελώνη είναι μία από τις πιο cool πόλεις της λίστας, ο καιρός είναι ακόμα ήπιος όλο το χρόνο και με τον τουρισμό σε άνοδο, το off -Η σεζόν μπορεί να είναι η καλύτερη στιγμή για εξερεύνηση χωρίς πολύ κόσμο. Μπορεί να είναι μια υπέροχη ξενάγηση σε νοικιασμένο αυτοκίνητο.

Το αποκορύφωμα της Βαρκελώνης είναι σίγουρα η απόκοσμη αρχιτεκτονική του Γκαουντί και θα πρέπει να αφήσετε κατά μέρος μερικά μέρες για να επισκεφθείτε την απίστευτη Casa Batlló, το Parc Güell και τη Sagrada Familia. Μετά τη δουλειά, μπορείτε να απολαύσετε μια σιέστα και, στη συνέχεια, να πάτε για μια βόλτα στη ζωντανή Las Ramblas και σε ένα από τα καλύτερα γαστρονομικά καταστήματα σε όλη την Ευρώπη.

Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την απόκτηση της κάρτας διαμονής σας στην Ισπανία.

2. Ιταλία

Για βόλτες στους δρόμους της Ιταλίας, η γκαρνταρόμπα θα πρέπει να επιλεγεί ξεχωριστά για κάθε πόλη.

Η θερμότερη περιοχή του Ιανουαρίου είναι η Σικελία
: +15°С (τη νύχτα +9°С). Αυτή τη στιγμή στην ηπειρωτική χώρα στη Νάπολη + 13 ° C κατά τη διάρκεια της ημέρας (+ 5 ° C τη νύχτα). Μια χειμωνιάτικη βραδιά στο Σορέντο θα σας ενθουσιάσει με την ίδια θερμοκρασία. Οι χειμώνες στη νότια Ιταλία είναι ήπιοι. Για σύγκριση: στη Ρώμη +11°С, άνεμος και υγρασία, στη Βενετία +6°С και πλημμύρες, στο Μιλάνο έχει δροσιά, +6°С, στη Φλωρεντία +9°С.

Δυνατότητα για περιπέτεια: Τους χειμερινούς μήνες, οι τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων μειώνονται κατά 15-30%, είναι ευκολότερο να βρείτε δωρεάν χώρο στάθμευσης, και τα αξιοθέατα είναι απαλλαγμένα από πλήθη τουριστών.

Νήσος Σικελία

Στο ιταλικό νησί της Σικελίας, ο ήλιος λάμπει 330 ημέρες το χρόνο. Ζεστά πουλόβερ θα χρειαστείτε μόνο αν θέλετε να πάτε στο βουνό. Το ήπιο κλίμα και ο ζεστός καιρός (15-20°C) είναι ιδανικοί για πεζοπορία και περιηγήσεις στα αξιοθέατα.

Η Σικελία τον Ιανουάριο καλύπτεται από πλούσια βλάστηση. Οι αμυγδαλιές αρχίζουν να ανθίζουν σε λευκό και ροζ χρώμα. Η περιοχή είναι ενδιαφέρουσα για το βραχώδες-λοφώδες ανάγλυφο και το υψηλότερο ενεργό ευρωπαϊκό ηφαίστειο - την Αίτνα, γύρω από το οποίο απλώνεται ένα φυσικό καταφύγιο.

Τα αξιοθέατα του νησιού της Σικελίας δεν είναι κατώτερα από τα αρχαία μνημεία του ηπειρωτικού τμήματος η χώρα. Η Σικελία έχει το δικό της αρχιτεκτονικό στυλ - το σικελικό μπαρόκ, έχει τη δική της κοιλάδα με ναούς. Μετά την πρωτεύουσα Παλέρμο, οι κύριες πόλεις της Σικελίας είναι η Μεσσήνη, οι Συρακούσες και η Κατάνια. Το Παλέρμο ιδρύθηκε από τους Φοίνικες, οι Συρακούσες και η Μεσσήνη από Έλληνες. Η Κατάνια είναι ενδιαφέρουσα για κτίρια που κατασκευάστηκαν από βασάλτη και σκληρή λάβα του ηφαιστείου της Αίτνας.

Κάθε πόλη στο νησί είναι μοναδική, για παράδειγμα, το όμορφο θέρετρο της Ταορμίνα συνεχίζει να μαγεύει δημιουργικές προσωπικότητες και μποέμ.

Βενετία

Αν και οι θερμοκρασίες στη Βενετία δεν είναι ζεστές το χειμώνα, πολλοί θεωρούν ότι αυτή η όμορφη Canal City είναι στα καλύτερά της αυτή την εποχή, ειδικά κάτω από το χιόνι. Επιπλέον, στους επισκέπτες προσφέρονται επίσης τιμές ξενοδοχείων και αεροπορικών εισιτηρίων που είναι οι χαμηλότερες του έτους. Παραλείψτε τα πλήθη αποφεύγοντας τις εβδομάδες γύρω από το φεστιβάλ Carnevale di Venezia και θα επωφεληθείτε από μικρότερες γραμμές προς δημοφιλή αξιοθέατα, καθώς και περισσότερες πιθανότητες να ζήσετε μια πιο αυθεντική πλευρά της Βενετίας. Μαζέψτε τα πράγματα και περπατήστε μέσα από την πυκνή ομίχλη που συχνά εγκαθίσταται γύρω από τα κανάλια, δημιουργώντας μερικές ιδιαίτερα εντυπωσιακές ατμοσφαιρικές φωτογραφίες. Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε τις γόνδολες καθώς τρέχουν όλο το χρόνο και όταν κάνει κρύο, οι γονδολιέρηδες προσφέρουν κουβέρτες για αγκαλιά.

3. Η Πορτογαλία

Πορτογαλία ανταγωνίζεται την Ισπανία και την Ιταλία όχι μόνο με ζεστό καιρό κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά και με αξιοθέατα. Το μείγμα ευρωπαϊκών και νοτιοαμερικανικών πολιτισμών δίνει στη χώρα μια μοναδική γεύση. Το πιο ζεστό πράγμα στην Πορτογαλία τον Ιανουάριο είναι στο νησί της Μαδέρα + 18-19 ° C. Άλλες πορτογαλικές κτήσεις στον Ατλαντικό Ωκεανό είναι οι Αζόρες, αλλά το χειμώνα έχει ομίχλη και βροχή. Ωστόσο, το χιόνι στις Αζόρες δεν πέφτει καθόλου.

Μέση θερμοκρασία τον Ιανουάριο:
15° μέγιστη / 9° ελάχιστη.

Δυνατότητα για περιπέτεια:
η ομορφιά της παλιάς Ευρώπης συναντά την πολυσύχναστη σύγχρονη αστική σκηνή.

Όλες οι ανέσεις και οι υποδομές μιας μεγάλης ευρωπαϊκής πόλης, καθώς και το ήπιο κλίμα και οι προσιτές τιμές, κάνουν τη Λισαβόνα μια εξαιρετική επιλογή για χειμερινός νομάδας. Προσθέστε πολλούς χώρους συνεργασίας όπου μπορείτε να νοικιάσετε γραφείο και σύνδεση Wi-Fi, όμορφη αρχιτεκτονική, νόστιμο φαγητό, έντονη νυχτερινή ζωή και άνετη μεταφορά. Αν και μάλλον δεν είναι καλή ιδέα να επισκεφτείτε τις πορτογαλικές παραλίες τον Ιανουάριο, με μέση θερμοκρασία 15 βαθμών, είναι αρκετά ζεστό για να ξεκινήσετε για κάποια σοβαρή εξερεύνηση της πόλης.

Sagres

Από το νοτιοδυτικό άκρο του Αλγκάρβε, αυτός ο δημοφιλής χειμερινός προορισμός προσελκύει πολλούς παίκτες γκολφ και σέρφερ στις δροσερές, ηλιόλουστες παραλίες του κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αυτή είναι η εποχή που οι φούσκοι του Ατλαντικού είναι πιο ανθεκτικές και φτάνουν στο απόγειό τους, ενώ αυτές οι γραφικές εκτάσεις άμμου είναι απαλλαγμένες από τα πλήθη του καλοκαιριού. Υπάρχουν επίσης πολλά γήπεδα γκολφ όπως το Boavis και το Espiche 18 οπών που βρίσκονται σε ένα οικολογικό καταφύγιο, όπου οι λάτρεις ανυπομονούν να παίξουν έναν ή δύο γύρους κάτω από την ευχάριστη ζεστασιά του ήλιου. Όταν εμφανίζονται σύννεφα, οι παρατηρητές της καταιγίδας έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να ακούσουν τεράστια κύματα να πέφτουν στην ακτή. Υπάρχουν επίσης πολλά όμορφα ψαροχώρια, μαγευτικά κάστρα και γραφικοί περίπατοι ανάμεσα σε βελανιδιές από φελλό.

Ο επίσημος ιστότοπος των δημόσιων υπηρεσιών στην Πορτογαλία
μπορεί να διευκρινίσει όλες τις λεπτομέρειες να πάρεις άδεια παραμονής σε αυτή τη χώρα.

Ανεξάρτητα από το τι πιστεύεις για μια χειμερινή απόδραση από τα θαύματα του χιονιού σε ζεστές χώρες και πόλεις, είμαστε βέβαιοι ότι οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που παραθέσαμε σίγουρα θα σας ενθαρρύνουν να μαζέψτε τα πράγματά σας και βγείτε στο δρόμο για το χειμώνα.