Loading icon
Οδικές μεταφορές στο Ηνωμένο Βασίλειο
Οδικές μεταφορές στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στη Βρετανία, το αυτοκίνητο είναι θεός και βασιλιάς. Ο αριθμός των ιδιοκτητών αυτοκινήτων είναι μεγάλος - σε τελευταία μέτρηση, ο αριθμός των αυτοκινήτων σε ιδιωτική χρήση είναι 22 εκατομμύρια. Οι δρόμοι, ειδικά στα νοτιοανατολικά της Βρετανίας, είναι οι πιο πολυσύχναστοι στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Αξιοθέατα της Σκωτίας
Αξιοθέατα της Σκωτίας

Η μοναδικότητα και η ποικιλία των αξιοθέατων στη Σκωτία απλώς συναρπάζουν κάθε λάτρη του ταξιδιού. Επομένως, προτού πάτε σε αυτήν τη χώρα, θα πρέπει να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν από διαφορετικές πηγές. Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε τα υπόλοιπα πραγματικά αξέχαστα και πολύχρωμα. Υπάρχουν πολλά μέρη που θέλετε να δείτε, επομένως είναι καλύτερα να εξετάσετε τα πάντα και, στη συνέχεια, να αποφασίσετε για τα αξιοθέατα που θα είναι του γούστου σας.

Το Λονδίνο προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο με τα αξιοθέατα του
Το Λονδίνο προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο με τα αξιοθέατα του

Αλλά από πού προέρχονται όλοι αυτοί οι λάτρεις των ταξιδιών; Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Γαλλία έγινε ηγέτης όσον αφορά τον αριθμό των τουριστών που ήρθαν στο Λονδίνο (πάνω από 2 εκατομμύρια επισκέψεις). Η σήραγγα της Μάγχης σάς επιτρέπει να ταξιδεύετε από τη μια χώρα στην άλλη σε λιγότερο από μία ώρα.

Οδηγός Ηνωμένου Βασιλείου
Οδηγός Ηνωμένου Βασιλείου

Αυτή η περιοχή, με απίστευτα ποικιλόμορφο τοπίο, περιλαμβάνει ψηλά βουνά, λίμνες, ποτάμια και δάση. Το εθνικό πάρκο δημιουργήθηκε σε αυτό το έδαφος το 2002. Βρίσκεται σε μια τεράστια έκταση - από το νότιο άκρο της λίμνης Lomond και τους οικισμούς Tindrum και Killeen στο Perthshire στα βόρεια μέχρι το φιόρδ Callander και Loch Fyne στα ανατολικά.

Νοτιοδυτική Αγγλία και Στόουνχεντζ
Νοτιοδυτική Αγγλία και Στόουνχεντζ

Πρόκειται κυρίως για αγροτικές περιοχές, τόσο κρυμμένες στα δυτικά της χώρας που η έλξη του Λονδίνου δεν γίνεται αισθητή εδώ. Πόλεις με πλατείες αγοράς και εκκλησίες είναι διάσπαρτες παντού. Η θαλάσσια ακτή της Νοτιοδυτικής Αγγλίας είναι η αρχαιότερη από γεωλογική άποψη. Οι μεγάλες πόλεις της περιοχής είναι το Μπρίστολ (στα βόρεια) και το Πλύμουθ (στο νότο).

Μεγάλη Βρετανία - τέσσερις χώρες σε μία διακοπές!
Μεγάλη Βρετανία - τέσσερις χώρες σε μία διακοπές!

Σήμερα εκδρομικές εκδρομές στη Μεγάλη Βρετανία καθιστούν δυνατή την επίσκεψη σε όλες τις χώρες του βασιλείου σε σύντομο χρονικό διάστημα: Αγγλία, Σκωτία, Βόρεια Ιρλανδία και Ουαλία.