Loading icon

Το Λονδίνο προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο με τα αξιοθέατα του

Αλλά από πού προέρχονται όλοι αυτοί οι λάτρεις των ταξιδιών; Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Γαλλία έγινε ηγέτης όσον αφορά τον αριθμό των τουριστών που ήρθαν στο Λονδίνο (πάνω από 2 εκατομμύρια επισκέψεις). Η σήραγγα της Μάγχης σάς επιτρέπει να ταξιδεύετε από τη μια χώρα στην άλλη σε λιγότερο από μία ώρα.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου εκ των προτέρων είναι επίσης κερδοφόρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μπορείτε να συγκρίνετε τιμές online και να λάβετε έκπτωση έως και 70% για ενοικίαση. Για παράδειγμα, η ενοικίαση στο Αεροδρόμιο Χίθροου κοστίζει σχεδόν 12 ευρώ την ημέρα, στο Αεροδρόμιο της Γλασκώβης - από 10 ευρώ την ημέρα. p>

Ωστόσο, όπως δείχνει η πρακτική, η απόσταση δεν αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για ένα ταξίδι στο Λονδίνο. Έτσι, οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ έγιναν η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα τουριστών. Η Γερμανία βρίσκεται στην τρίτη θέση. Ακολουθούν η Ιταλία και η Ισπανία. Η Ρωσία δεν μπήκε στις 15 κορυφαίες χώρες, οι τουρίστες από τις οποίες αποτελούν την πλειοψηφία των επισκεπτών στο Λονδίνο.


Μια άλλη πτυχή που σημειώθηκε στην αξιολόγηση ήταν η διάρκεια παραμονής του ξένους τουρίστες στη βρετανική πρωτεύουσα. Το 2014, η μέση διάρκεια όχι μόνο ανέκαμψε μετά το έτος κρίσης του 2009, αλλά σημείωσε και ρεκόρ για ολόκληρη την ιστορία των παρατηρήσεων.

Επίσης, η έκθεση σημειώνει ότι τα αξιοθέατα με τις περισσότερες επισκέψεις στο Λονδίνο ήταν το Βρετανικό Μουσείο (6,7 εκατομμύρια επισκέψεις), η Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων (6,4 εκατομμύρια) και το Κέντρο Southbank (6,3 εκατομμύρια). Συνιστούμε να επισκεφθείτε τα δύο πρώτα με τους ρωσόφωνους οδηγούς μας που πραγματοποιούν συναρπαστικές ιδιωτικές ξεναγήσεις σε μουσεία και γκαλερί στο Λονδίνο.