Loading icon

Πόλεις και θέρετρα της Τσεχικής Δημοκρατίας

Υπάρχουν πολλές πόλεις στην Τσεχική Δημοκρατία όπου η ανάρρωση και η θεραπεία μετατρέπονται σε ξεκούραση και χαλάρωση. Πολυάριθμα σανατόρια και οικοτροφεία ειδικεύονται στη θεραπεία διαφόρων ασθενειών: παθήσεις του στομάχου, του εντέρου, της καρδιάς και του νευρικού συστήματος. Αλλά εδώ είναι ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον, οι γυναικείες ρόμπες ανάμεικτες δεν τρομάζουν κανέναν. Οι γιατροί και οι ειδικοί είναι ευγενικοί και χαρούμενοι συνομιλητές.

< p>

Τσεχικές πόλεις: Μπρνο, Κάρλοβι Βάρι

Υπάρχει αεροδρόμιο στην πόλη του Μπρνο. Δημοφιλείς προορισμοί είναι το Λονδίνο, η Χιρόνα, η Ισπανία, η Πράγα και η Μόσχα. Υπάρχουν λοιπόν πολλά ξενοδοχεία με εξαιρετικό επίπεδο εξυπηρέτησης. Εκτός από τις ιατρικές πράξεις, υπάρχουν πολλά μουσεία, κινηματογράφοι, εκθέσεις στην πόλη. Τα τσέχικα εστιατόρια φημίζονται για την εθνική τους κουζίνα. Τα επιδόρπια είναι το αποκορύφωμα αυτής της χώρας. Γενικά, τα πιάτα είναι χορταστικά και ποικίλα. Υπάρχουν επίσης πολλά παραδοσιακά πιάτα: τηγανητό λαγό, διάφορα είδη κρέατος, χήνα, χοιρινό κότσι. Τα ψάρια έχουν επίσης μεγάλη εκτίμηση εδώ. Χρησιμοποιείται κυρίως ο κυπρίνος και η πέστροφα. Τα προϊόντα πατάτας ονομάζονται εδώ ζυμαρικά, έχουν γίνει διάσημα σε όλο τον κόσμο. Οι μπάλες μπορούν να γεμιστούν είτε με άδεια, είτε με γλυκά ή αλμυρά.

< p>Η εκ των προτέρων ενοικίαση αυτοκινήτου είναι επίσης κερδοφόρα στην Τσεχία. Μπορείτε να συγκρίνετε τιμές online και να λάβετε έκπτωση έως και 70% για ενοικίαση. Για παράδειγμα, οι τιμές ενοικίασης στο Αεροδρόμιο της Πράγας ξεκινούν από 6 ευρώ την ημέρα, ενώ στο Κέντρο της Πράγας οι τιμές είναι σχεδόν οι ίδιες.
>
Η χημική σύνθεση των πηγών μεταλλικού νερού στην πόλη του Κάρλοβι Βάρι φημίζεται για τη θεραπευτική της δύναμη. Υπάρχει ένας μύθος που επιβεβαιώνει τη δύναμη του νερού. Ο Κάρολος IV ήταν επίσης σε θέση να ανακουφίσει τον πόνο πίνοντας νερό. Από τότε, το Κάρλοβι Βάρι είναι ένα δημοφιλές θέρετρο, όπου έρχονται τουρίστες από όλες τις χώρες.

< p>

Το Karlštejn φημίζεται για τη γοτθική αρχιτεκτονική του. Κτήρια και κάστρα έχουν διατηρηθεί εδώ από τους περασμένους αιώνες. Το Κάστρο Karlštejn υψώνεται σε ένα βουνό και το επισκέπτονται τουρίστες όλο το χρόνο. Η πόλη είναι τόσο μικρή που μπορείτε να την περπατήσετε σε 20 λεπτά.