Loading icon

Άμστερνταμ - οι προσδοκίες των τουριστών θα γίνουν πραγματικότητα!

Το Άμστερνταμ είναι η θρυλική πόλη της ελευθερίας, διάσημο για τα μουσεία, τα κανάλια, τις καφετέριες και τη διασκέδαση. Η πόλη έχει 160 κανάλια που συνδέουν τα 90 νησιά όπου βρίσκεται το Άμστερνταμ.

Η ολλανδική πρωτεύουσα αποκαλείται συχνά η «Βενετία του Βορρά»,
αν και σας προειδοποιούμε αμέσως ότι δεν θα δείτε γκαντόλι εδώ. Αλλά τον ρόλο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου παίζει ο όχι λιγότερο αρχαίος ναός του Αγίου Νικολάου, ο οποίος θεωρείται προστάτης των ναυτικών και προστατεύει την πόλη για περισσότερο από έναν αιώνα, που βρίσκεται κυρίως στο νερό, και όχι στην ξηρά.

< p>Η εκ των προτέρων ενοικίαση αυτοκινήτου είναι επίσης κερδοφόρα στην Ολλανδία. Μπορείτε να συγκρίνετε τιμές online και να λάβετε έκπτωση έως και 70% για ενοικίαση. Για παράδειγμα, η ενοικίαση στο Άμστερνταμ αυτοκινήτου συμπαγούς κατηγορίας κοστίζει σχεδόν 15 ευρώ την ημέρα, στο Αϊντχόβεν  σχεδόν 13 ευρώ την ημέρα. p>

Έχουν ήδη ειπωθεί πολλά για τα διάσημα καφέ που προσφέρουν μια επιλογή από δέκα ποικιλίες επιλεγμένης μαριχουάνας. Παρεμπιπτόντως, οι ντόπιοι δεν επισκέπτονται πολύ συχνά αυτές τις εγκαταστάσεις, οι οποίες βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και προσελκύουν τουρίστες από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των καφενείων μειώθηκε από 1700 σε περίπου 200-300 εγκαταστάσεις. Δεν είναι δύσκολο να βρείτε ένα καφενείο - στο όνομά του ένα γράμμα θα είναι βαμμένο πράσινο και στα παράθυρα θα δείτε μια γιρλάντα από πράσινους βολβούς.

Η επίσκεψη σε καφετέριες δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο .
Αυτοί δεν είναι καθόλου τρομακτικοί τοξικομανείς, αλλά προσεγμένες, περιποιημένες εγκαταστάσεις με ειρηνικούς, χαμογελαστούς επισκέπτες. Γενικά, η αρχική ολλανδική πολιτική αποδίδει καρπούς: πολύ λιγότερα σοβαρά εγκλήματα διαπράττονται στη χώρα από ό,τι σε γειτονικές χώρες. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι σύμφωνα με στατιστικές το κύριο έγκλημα της τοξικομανίας στην Ολλανδία είναι η κλοπή ποδηλάτων! Προσέξτε: οι κλέφτες ποδηλάτων που τρέχουν ονειρεύονται να τραβήξουν το δίτροχο όχημά σας!

< p>

Λοιπόν, ναι, μάλλον γνωρίζετε μόνοι σας ότι η περιοχή των Κόκκινων Φανών υπάρχει στο Άμστερνταμ από τον 15ο αιώνα και η πορνεία νομιμοποιείται και θεωρείται σεβαστό επάγγελμα. Μένει μόνο να διευκρινιστεί ότι αυτό το τρομερό μέρος είναι μια από τις πιο ασφαλείς περιοχές σε μια ήδη όχι υπερβολικά τρομακτική πόλη.

Πιστεύεται ότι το ένα τέταρτο των τουριστών πηγαίνει στην Ολλανδία για να καπνίσει νόμιμα χόρτο.
Όμως τώρα μας ενδιαφέρουν εκείνα τα τρία τέταρτα που δεν οδηγούνται από φθηνή διασκέδαση και, ως έσχατη λύση, μεθάνε ήσυχα σε ένα τοπικό μπαρ, δοκιμάζοντας το «Heineken», που παράγεται στο Άμστερνταμ.

Αλλά πρώτα, μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το μουσείο του μεγάλου Βαν Γκογκ,
που άνοιξε το 1973 και περιέχει τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του αξεπέραστου ζωγράφου. Το παλιό κτίριο του 17ου αιώνα στεγάζει το μουσείο του διάσημου Ολλανδού δασκάλου - Ρέμπραντ. Ο καλλιτέχνης ζούσε σε αυτό το σπίτι, το οποίο έχει πλέον μετατραπεί σε ένα υπέροχο μουσείο που περιέχει μεγάλο αριθμό πινάκων και σχεδόν όλα τα χαρακτικά του μεγάλου καλλιτέχνη και χαράκτη.

< p>
Επίσης, μην ξεχνάτε ότι η πόλη φιλοξενεί το Ιστορικό Μουσείο του Άμστερνταμ,
το περίφημο Riksmuseum με έργα του Jan Vermeer και των καλύτερων Φλαμανδών δασκάλων, το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Madame Tussauds και το ερωτικό μουσείο που καταλαμβάνει πέντε ορόφους.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, στο Άμστερνταμ,
περπατούν κατά μήκος των καναλιών και επισκέπτονται τα μουσεία μεγάλων ζωγράφων, τη νύχτα περιηγούνται σε ντίσκο στο Melkweg, Escape και άλλα διάσημα κλαμπ. Μην ξεχάσετε να αποφύγετε τους ποδηλάτες και μην παρασυρθείτε με μαλακά ναρκωτικά (ακόμα και σκληρά ναρκωτικά, τα οποία, ωστόσο, δύσκολα μπορείτε να φτάσετε εδώ), και τότε το Άμστερνταμ θα γίνει για εσάς μια όμορφη, ανοιχτή και φιλόξενη πόλη στην οποία όλα είναι μια χαρά (καλά, αν δεν μετρήσετε τους ύπουλους κλέφτες ποδηλάτων).