Loading icon

Σημαντικές συμβουλές για τους τουρίστες στο Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ είναι μια μικρή πόλη, αλλά έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Θα σας πούμε τι πρέπει να γνωρίζει σίγουρα ένας τουρίστας πριν το ταξίδι.

Η παραγγελία μιας εκδρομής στο Άμστερνταμ στο Excurzilla.com θα εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα. Σε δημοφιλείς τουριστικές πόλεις όπως το Άμστερνταμ, είναι σημαντικό να μπορείτε να παραλείψετε τη γραμμή για διάσημα αξιοθέατα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κλείσετε online εισιτήρια ή μια εκπαιδευτική περιήγηση με έναν τοπικό ξεναγό. Οι τιμές ξεκινούν από 7 € και ισχύουν για το 2021.

Στο Άμστερνταμ με δικό σας μεταφορικό μέσο
Η πλειοψηφία των τουριστών φτάνουν στο Άμστερνταμ με αεροπλάνο. Υπάρχουν όμως και αυτοί που πάνε ταξίδι με το δικό τους αυτοκίνητο. Οι αυτοκινητόδρομοι και σχεδόν όλες οι σήραγγες είναι δωρεάν, η χρήση του πορθμείου κατά μήκος του ποταμού πληρώνεται (τα τιμολόγια είναι διαφορετικά σε κάθε επαρχία). Έχετε επίσης υπόψη σας ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης. Και τα ξενοδοχεία, κατά κανόνα, δεν έχουν δικούς τους χώρους στάθμευσης.


Μην χαλαρώνετε!
Συχνά στις διακοπές, οι άνθρωποι χαλαρώνουν και αυτό χρησιμοποιείται από κλέφτες και απατεώνες, από τους οποίους υπάρχουν πολλά σε τουριστικά μέρη. Να θυμάστε ότι τα έγγραφα πρέπει να είναι βαθιά μέσα σε ρούχα ή τσάντες ή μάλλον να τα αφήνετε στο χρηματοκιβώτιο του δωματίου. Μην βάζετε τραπεζικές κάρτες ή χρήματα στις πίσω τσέπες του παντελονιού σας ή σε σακίδια πλάτης με φερμουάρ που ανοίγει εύκολα.
Αν παρόλα αυτά έχει προκύψει πρόβλημα, αναφέρετε αμέσως στην αστυνομία. Πριν ταξιδέψετε, δημιουργήστε αντίγραφα των εγγράφων σας, συμπεριλαμβανομένης της σελίδας βίζας, και πάρτε τα μαζί σας. Έτσι, σε περίπτωση κλοπής, θα διευκολύνετε τη διαδικασία για την ανάκτησή τους και την επιστροφή τους στο σπίτι.

Κάνουμε οικονομία στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Δυστυχώς, τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Ολλανδία αποδεικνύεται ακριβή στην πράξη. Τα τρένα, τα λεωφορεία και τα τραμ μπορεί να κοστίζουν πολύ.

Για να εξοικονομήσετε χρήματα, μην τεμπελιάζετε να περπατήσετε στο κέντρο του Άμστερνταμ, ειδικά επειδή είναι μικρό και γραφικό. Εάν, ωστόσο, σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ενεργά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα είναι πιο οικονομικό να χρησιμοποιείτε εισιτήρια για διαφορετικό αριθμό ημερών.
Οι Ολλανδικοί Σιδηρόδρομοι παρέχουν πολλά προσοδοφόρα πάσο για τους κατοίκους, αλλά δυστυχώς, δεν λαμβάνουν υπόψη τα συμφέροντα των τουριστών.

Διαθέσιμα φάρμακα

Τα προϊόντα μαριχουάνας είναι διαθέσιμα σε καφετέριες. Κατά την αγορά, σίγουρα θα σας ζητηθεί να παρουσιάσετε τα έγγραφά σας. Τα μανιτάρια ψιλοκυβίνης βρίσκονται συχνά σε έξυπνα καταστήματα, αλλά το αποτέλεσμα μπορεί να είναι απρόβλεπτο. Κατά τη διάρκεια της δράσης των μανιταριών, είναι προτιμότερο να παραμένετε σε ήρεμο περιβάλλον και να αποφεύγετε τους δημόσιους χώρους. Να είστε κοντά σε άτομα που εμπιστεύεστε.
Τα βράδια, στο σιδηροδρομικό σταθμό και στους πολυσύχναστους δρόμους, υπάρχουν άτομα που προσφέρουν να αγοράσουν κάθε είδους ουσίες. Να θυμάστε ότι πρόκειται για παράνομο εμπόριο και η χρήση τέτοιων «προϊόντων» συχνά οδηγεί σε σοβαρές συνέπειες και θάνατο. Μην ξεχνάτε ότι οποιαδήποτε φάρμακα είναι επιβλαβή για την υγεία.

Παραλίες του Άμστερνταμ

Με καλό καλοκαιρινό καιρό, κάτοικοι και τουρίστες της πόλης πηγαίνουν στην παραλία, κάνουν ηλιοθεραπεία κάτω από τον ζεστό ήλιο. Περίπου δέκα δημόσιοι χώροι λειτουργούν σε διαφορετικές συνοικίες της πόλης κάθε χρόνο. Μια από τις πιο ασυνήθιστες είναι η παραλία στην οροφή του Μουσείου NEMO (στην διεύθυνση Oosterdok 2).
Μπορείτε επίσης να πάρετε το "Blijburg aan Zee" (Pampuslaan 501), θα φτάσετε στη στάση IJburg με τον αριθμό 26 του τραμ. Ο χρόνος ταξιδιού από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό είναι 20 λεπτά.
Η παραλία Pllek (TT Neveritaweg 59) στην άλλη πλευρά του ποταμού IJ είναι δημοφιλής στους κατοίκους του Άμστερνταμ. Είναι εύκολο να φτάσετε εδώ: πάρτε το πλοίο 906 για NDSM. Ο χρόνος ταξιδιού είναι 18 λεπτά.