Loading icon

Ταξιδεύοντας στη Νορβηγία το καλοκαίρι

Το ταξίδι στη Νορβηγία είναι πάντα μια συναρπαστική εμπειρία, αλλά γίνεται ακόμα πιο ικανοποιητική όταν επισκέπτεστε τη χώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο ζεστός καιρός και οι μεγάλες μέρες επιτρέπουν να απολαύσετε μερικά από τα πιο γραφικά σημεία της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των εκπληκτικών φιόρδ της.

Αν αναζητήσετε έναν πιο απομακρυσμένο προορισμό με εντυπωσιακή φυσική ομορφιά, μπορείτε να βρείτε το Geirangerfjord στα Δυτικά Νορβηγικά Φιόρδ. Αυτό το μέρος Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO έχει όλα όσα θα μπορούσε κανείς να ζητήσει σε ένα φιόρδ: ένα ήρεμο νερό, εκπληκτικά βουνά και καταρράκτες.

Νήσος Senja

Η Νορβηγία είναι μια χώρα με απόκρημνες οροσειρές, εκπληκτικούς ωκεανούς και παραλίες, ψαροχώρια που πρέπει να επισκεφτείτε και ατελείωτα μονοπάτια πεζοπορίας και ποδηλασίας. Ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Νορβηγίας είναι το νησί Senja, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να γνωρίσετε όλα αυτά τα πράγματα καλοκαίρι και χειμώνα.

Το καλοκαίρι, μπορείτε να απολαύσετε τα εντυπωσιακά παράκτια φιόρδ και τις βραχώδεις ακτές. Οι τουρίστες μπορούν να κάνουν πεζοπορία και ποδήλατο στα βουνά ή απλά να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τη θέα από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Senja Island


Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι τουρίστες μπορούν επίσης να λάβουν μέρος στο ετήσιο Φεστιβάλ Χιονιού Senja και να γνωρίσουν το μαγικό χειμερινό τοπίο του νησιού. Το σκι είναι δυνατό στις κορυφές των βουνών Senja, οι οποίες συχνά καλύπτονται με φρέσκια σκόνη. Η σεζόν του σκι μπορεί να διαρκέσει από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Οι βουνοκορφές της Senja είναι ένας δημοφιλής προορισμός για πεζοπόρους, με πολλές εμβληματικές διαδρομές σε πλεονεκτήματα. Μερικές από τις πιο γνωστές πεζοπορίες είναι οι Segla, Husfjellet και Hesten.

Εκτός από αυτές τις εμβληματικές πεζοπορίες, υπάρχει το εθνικό πάρκο Anderdalen στα νότια της Senja, όπου τα δάση είναι πυκνά και υπάρχουν δεκάδες μονοπάτια για εξερεύνηση . Το τοπίο είναι εκπληκτικό και υπάρχουν πολλά μούρα για να μαζέψετε.

Υπάρχουν επίσης μερικά γραφικά ψαροχώρια που μπορείτε να επισκεφτείτε ενώ βρίσκεστε στη Senja, όπως το Torsken και το Mefjordvaer. Έχουν εξαιρετικά εστιατόρια και σερβίρουν μερικά από τα καλύτερα ψάρια της περιοχής, όπως ιππόγλωσσα, σολομό και μπακαλιάρο.

Φιορδ

Η Νορβηγία είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της υπαίθρου όλο το χρόνο, αλλά οι καλοκαιρινοί μήνες (Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος) προσφέρουν μεγάλες μέρες με ηλιοφάνεια και φωτεινά βράδια. Αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να εξερευνήσετε τα φιόρδ, τα εθνικά πάρκα, τις πόλεις και τα νησιά της Νορβηγίας.

Fjords


Είτε οδηγώντας μέσα από τα φιόρδ είτε επισκέπτεστε ένα χωριό δίπλα στα φιόρδ, κάθε ταξιδιώτης δεν θα απογοητευτεί από το εκπληκτικό τοπίο. Θα περιβάλλεται από καταπράσινα δάση, αστραφτερά γαλάζια ποτάμια και εντυπωσιακά βουνά.

Μια επίσκεψη στη Νορβηγία δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς ένα ταξίδι σε ένα από τα πολλά φιόρδ της χώρας και υπάρχουν πολλά εκπληκτικά για να ανακαλύψετε. Τα Geirangerfjord, Naeroyfjord και Sognefjord που περιλαμβάνονται στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO αξίζει να τα επισκεφτείτε.

Υπάρχουν τόσα πολλά να δει κανείς στα φιόρδ της Νορβηγίας που θα μπορούσε κανείς να περάσει μια ζωή ανακαλύπτοντάς τα όλα. Μπορεί να υπάρξει ένα ταξίδι σε μια κρουαζιέρα με σκάφος κατά μήκος ενός φιόρδ, απολαμβάνοντας τη θέα από μια πεζοπορία στο βουνό ή ακόμα και διαμονή σε μια σκηνή δέντρων.

Ο καιρός στη Νορβηγία μπορεί να αλλάξει πολύ, επομένως είναι σημαντικό να ένα μάτι στην πρόβλεψη. Στις παράκτιες περιοχές μπορεί να υπάρχει αέρας και υγρός καιρός, ενώ στις εσωτερικές περιοχές μπορεί να υπάρχουν ζεστές, ηλιόλουστες μέρες με λίγη βροχή.

Όταν ταξιδεύετε στη Νορβηγία το καλοκαίρι, είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας ελαφριά αλλά ζεστά ρούχα. Είναι επίσης καλή ιδέα να πακετάρετε ένα παλτό και καπέλο, ειδικά στο βορρά.

Είναι επίσης καλή ιδέα να ελέγξετε την πρόγνωση για το Βόρειο Σέλας, καθώς αυτός είναι ένας δημοφιλής προορισμός για να τα δείτε. Τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, είναι πιο πιθανό να τα δείτε καθώς οι νύχτες μεγαλώνουν.

Fjords


Αν κάποιος θέλει να δει περισσότερη χλωρίδα, η επίσκεψη στην Toyen θα είναι ένα υπέροχο σχέδιο. Αυτός ο κήπος καταλαμβάνει έναν μεγάλο χώρο με ποικίλη βοτανική συλλογή και κήπο με αρώματα. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία φυτών, από τροπικά δάση μέχρι ξηρούς θάμνους της ερήμου. Το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής είναι σχεδιασμένο ως Δενδροκομείο, με εκατοντάδες διαφορετικά φυτά. Ο κήπος διαθέτει μια μεγάλη και ποικίλη συλλογή από δέντρα και θάμνους που φυτεύτηκαν με συστηματικό τρόπο μετά την οικογένεια των φυτών

Και για να δημιουργήσετε κάποια πράσινη περιοχή στο σπίτι, δεν είναι απαραίτητο να καλλιεργήσετε τα πραγματικά φυτά. Μπορεί να υπάρξει μια λογική λύση για αυτό - τεχνητά φυτά. Υπάρχει ένα εξαιρετικό μέρος για να αγοράσετε τέτοια φυτά για το σπίτι - Ambiplants. Ως ειδικός στα τεχνητά φυτά, η Ambiplants διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικά τεχνητά φυτά. Από μεγάλα έως μικρά και τα πάντα, από τεχνητές δάφνες μέχρι τεχνητούς φοίνικες.