Loading icon

Μια τυπική σουηδική πόλη Tranas: τι αξίζει να δουν και να επισκεφτούν οι τουρίστες και οι ταξιδιώτες;

Για όσους πηγαίνουν διακοπές στη Σουηδία, αλλά δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ποια πόλη θα επισκεφτούν στη χώρα, τα ταξιδιωτικά γραφεία συχνά συμβουλεύονται να πάνε στο Tranas - ένα γραφικό μέρος στις όχθες της λίμνης Sommen. Είναι κατάλληλο τόσο για όσους αναζητούν φτηνές εκδρομές στη Σουηδία, όσο και για εκείνους που προτιμούν ελίτ διακοπές.

Για ένα άνετο ταξίδι, πολλοί τουρίστες προτιμούν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων στο Σουηδία. Το μέσο κόστος ενοικίασης ενός μικρού αυτοκινήτου στο Αεροδρόμιο Στοκχόλμης είναι 18 ευρώ την ημέρα, στο κέντρο της πόλης Στοκχόλμη - 19 ευρώ την ημέρα.

Η Τράνας είναι μια τυπική πόλη της χώρας, κάτι που αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση ότι κυριολεκτικά τα πάντα στη Σουηδία ενδιαφέρουν τους τουρίστες, τόσο η όμορφη φύση όσο και η πολιτιστική κληρονομιά.



Στην Τράνας, που έλαβε το καθεστώς της πόλης το 1919, σήμερα ζουν περίπου 14 χιλιάδες άνθρωποι. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι μέχρι πολύ πρόσφατα ο Τράνας ήταν ένας μικρός αγροτικός οικισμός: σήμερα είναι ένα νεανικό θέρετρο που έχει στη διάθεσή του όλα τα κύρια συστατικά μιας καλής ξεκούρασης: όμορφη φύση, ανεπτυγμένες υποδομές, μεγάλη ποικιλία ψυχαγωγίας.
>
Σε αυτήν την πόλη, τόσο οι συνταξιούχοι που αποφασίζουν να δουν τον κόσμο, όσο και οι οικογένειες με παιδιά και οι νεανικές εταιρείες θα βρουν κάτι που τους αρέσει. Οι πρώτοι θα πειστούν από τη δική τους εμπειρία για την ιδιαίτερη γοητεία της πεζοπορίας κάτω από τον θόλο των απλωμένων δέντρων, γονείς με παιδιά μπορούν συχνά να βρεθούν στο λούνα παρκ της πόλης και στην υπηρεσία ενεργών αγοριών και κοριτσιών υπάρχουν νυχτερινά κέντρα της πόλης με εμπρηστικές ντίσκο.



Οι τουρίστες που έρχονται να ξεκουραστούν σε αυτήν την περιοχή, κατά κανόνα, προτιμούν ενεργό χόμπι - περπατούν κατά μήκος της λίμνης, κάνουν ιππασία, καγιάκ και βάρκες, κάνουν κρουαζιέρες και ποτάμι εκδρομές, παίξτε τένις, επισκεφθείτε κέντρα σπα. Και οι άνθρωποι που αποφασίζουν να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο ζωής τους και να κάνουν ένα διάλειμμα από τη φασαρία της μητρόπολης αξιοποιούν στο έπακρο τις ευκαιρίες που παρέχει ο οικοτουρισμός, ο οποίος είναι τόσο δημοφιλής σε αυτήν την περιοχή.

Προέχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τουρίστες είναι το κέντρο της πόλης με τα πολυάριθμα καταστήματα, καταστήματα με σουβενίρ, αγορές, εστιατόρια και ταξιδιωτικές εταιρείες. Μπορείτε να μείνετε στο Tranas σε ένα ξενοδοχείο στο κεντρικό τμήμα της πόλης ή σε ένα μικρό άνετο εξοχικό σπίτι που περιβάλλεται από έναν όμορφο κήπο κάπου κοντά στη λίμνη.



Το καμάρι των ντόπιων είναι, φυσικά η λίμνη Σόμεν, τόσο διάφανη και καθαρή που από εδώ λαμβάνει πόσιμο νερό η πόλη. Αυτή είναι μια από τις πιο όμορφες λίμνες της χώρας, γεμάτη με πολλά νησιά και προστατεύεται από το κράτος, προσκαλώντας τουρίστες από όλο τον κόσμο να χαλαρώσουν στις όχθες της οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Η Tranas είναι μια των περιοχών όπου το ψάρεμα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Εδώ μπορείτε να ψαρέψετε από μια βάρκα ή από την ακτή. Το χειμερινό ψάρεμα, το spinning, το μύγα ή το ψάρεμα με δέλεαρ είναι επίσης επιτυχία. Επιπλέον, τόσο μανιώδεις ψαράδες όσο και αρχάριοι οπαδοί αυτού του ενδιαφέροντος χόμπι έρχονται εδώ για να δοκιμάσουν την τύχη τους.

Για να διαφοροποιήσουν περαιτέρω τις διακοπές τους, πολλοί τουρίστες έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Jönköping, την κύρια πόλη της ομώνυμης επαρχίας , στην οποία ανήκει η Tranas, η οποία ονομάζεται κοιτίδα της επιχειρηματικότητας στη Σουηδία. Διάφορα συνέδρια και επιχειρηματικά σεμινάρια, σημαντικές διεθνείς συναντήσεις και φόρουμ πραγματοποιούνται συχνά εδώ, επομένως η υποδομή της πόλης αντιστοιχεί στην υψηλή θέση της ως το εμπορικό κέντρο της χώρας.