Loading icon

ΗΠΑ. Τι μπορεί να προσελκύσει τουρίστες στην Αλάσκα;

Παρά το γεγονός ότι αυτό το κράτος είναι το μεγαλύτερο, μόνο περίπου 730 χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε μια τόσο τεράστια περιοχή. Όσον αφορά τον πληθυσμό, η Αλάσκα κατατάσσεται στην τελευταία θέση μεταξύ άλλων πολιτειών, ο λόγος για αυτό μπορεί να είναι οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Παράλληλα, ο τουρισμός αναπτύσσεται συνεχώς. Ο αριθμός των ξένων τουριστών υπερβαίνει πολλές φορές τον εν ζωή ντόπιο πληθυσμό. Ένας μεγάλος αριθμός τουριστών προέρχεται από την Ευρώπη.
Πολλοί τουρίστες προτιμούν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ. Το μέσο κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου στο Αεροδρόμιο JFK είναι 17 ευρώ την ημέρα, στο Αεροδρόμιο του Λας Βέγκας - 18 ευρώ την ημέρα.
Μεταξύ της ασυνήθιστης διασκέδασης για τους επισκέπτες της Αλάσκας είναι το έλκηθρο με σκύλους στους παγετώνες. Επίσης, για τους ακραίους τουρίστες, είναι κατάλληλοι τύποι διασκέδασης όπως καγιάκ, ράφτινγκ, αναρρίχηση σε βράχους, ορειβασία και ορεινή ποδηλασία.
Το κύριο χαρακτηριστικό της Αλάσκας είναι η υποαρκτική γραφική φύση και τα άγρια ​​ζώα. Όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε σε διάφορα εθνικά πάρκα, για παράδειγμα:
1. Πύλες της Αρκτικής (Πύλες της Αρκτικής).
2. Wrangell (Rangel St. Elias).
3. Glacier Bay (Glacier Bay).
4. Ντενάλι (Ντενάλι).
5. Κατμάι (Κατμάι).
6. Φιόρδ Κενάι (Φιόρδ Κενάι).
7. Κομπούκ (κοιλάδα Κομπούκ).
8. Λίμνη Κλαρκ (Λίμνη Κλαρκ).
Το πιο διάσημο είναι το Εθνικό Πάρκο Ντενάλι. Στην επικράτειά του βρίσκεται το ψηλότερο βουνό McKinley, καθώς και ο διάσημος παγετώνας Kahiltna.
Anchorage
Η πόλη Anchorage μπορεί να ονομαστεί αγαπημένο μέρος για παραθεριστές στην Αλάσκα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας και ένα βολικό σημείο εκκίνησης για διάφορα καταφύγια και πάρκα στην Αλάσκα. Επίσης, ενώ βρίσκεστε στο Anchorage, υπάρχει η ευκαιρία να δείτε το Βόρειο Σέλας. Ορισμένα ξενοδοχεία διαθέτουν ακόμη και μια ειδική υπηρεσία "κλήση αφύπνισης από το βόρειο φως" (το προσωπικό μπορεί να σας ξυπνήσει όταν ξεκινήσει).



Juneau
Η πρωτεύουσα της πολιτείας της Αλάσκας είναι η Τζούνο. Ο οικισμός ιδρύθηκε μετά την έναρξη της εξόρυξης χρυσού. Επειδή δεν υπάρχουν δρόμοι σε αυτό το σημείο, το Τζουνό μπορεί να φτάσει μόνο με το νερό με κρουαζιερόπλοια ή ελικόπτερα. Σε μια μέρα, τα κρουαζιερόπλοια μπορούν να φέρουν περίπου 10.000 τουρίστες. Το κύριο αξιοθέατο του Τζουνό είναι ο παγετώνας Μέντελχολ, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά και είναι μόνο ένα κλάσμα του τεράστιου παγοπεδίου Τζουνό. Το μήκος του είναι 12 χιλιόμετρα. Εκδρομές στον παγετώνα είναι διαθέσιμες όλο το χρόνο. Το καλοκαίρι όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν τον παγετώνα από τις 8 έως τις 19:30. Ο παγετώνας είναι προσβάσιμος με βάρκα ή ελικόπτερο.
Κοντά στη λίμνη Mundenhall υπάρχει ένα κέντρο επισκεπτών που παρέχει πληροφορίες για τους παγετώνες. Και μέσα από ένα μεγάλο διαφανές γυαλί μπορείτε να δείτε έναν από τους παγετώνες, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τη λίμνη.

Η πόλη ευδοκιμεί επίσης με την πώληση αναμνηστικών τοτέμ, κοσμημάτων, μπλουζών με τα σύμβολα των Tlingit (Ινδοί που ζουν στην Αλάσκα). Ένα από τα διάσημα μέρη στην πόλη Τζούνο μπορεί να ονομαστεί Κρατικό Μουσείο της Αλάσκας , που φιλοξενεί μια μεγάλη συλλογή ιστορικών gizmos που σχετίζονται με την εποχή της εξόρυξης χρυσού. Επίσης, εδώ μπορείτε να βρείτε διάφορα αρχαία αντικείμενα και αντικείμενα τέχνης των κατοίκων της Αλάσκας.
Τέλος
Το "Land of the Midnight Sun" θα απευθύνεται τόσο στους αισθητικούς φωτογράφους όσο και στους λάτρεις της ιστορίας και της περιπέτειας.