Loading icon

Σρι Λάνκα: ξενοδοχεία, παραλίες

Το νησιωτικό έθνος της Νότιας Ασίας, που ονομαζόταν "Κεϋλάνη" μέχρι το 1972, έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο για το εκλεκτό τσάι του που καλλιεργείται σε σμαραγδένιες φυτείες που λατρεύουν οι ντόπιοι. Το κλίμα του υποισημερινού μουσώνα παρέχει τις βέλτιστες συνθήκες για διακοπές στην παραλία οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Στη Σρι Λάνκα, τα ξενοδοχεία είναι φιλόξενα και άνετα - οι ντόπιοι έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα τροπικού παραδείσου, περιβάλλοντας τους επισκέπτες τους με ειλικρινή φιλοξενία. Κατά την άφιξή σας στο νησί, σας υποδέχονται ανθισμένα οπωροφόρα δέντρα και το ασυνήθιστο άρωμα των περιποιημένων κήπων.

Για ένα άνετο ταξίδι, οι τουρίστες προτιμούν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτου στη Σρι Λάνκα. Το μέσο κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο Colombo είναι 16 ευρώ την ημέρα. Η υπηρεσία cars-scanner θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε έως και 70% στην ενοικίαση αυτοκινήτου.


Εδώ, οι ελέφαντες περιφέρονται ελεύθερα στους ήσυχους και πολυσύχναστους δρόμους και τα πιο νόστιμα ψάρια στον κόσμο μαγειρεύονται σε τοπικά εστιατόρια. Οι τιμές περιηγήσεων στη Σρι Λάνκα είναι σχετικά χαμηλές, γεγονός που έχει ευεργετική επίδραση στην αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος σε αυτή τη χώρα-θέρετρο. Σχεδόν ολόκληρη η παράκτια ζώνη του νησιού είναι σπαρμένη με μαλακή άμμο και οι δημοφιλείς καταβάσεις στον ωκεανό είναι ήπιες και ασφαλείς ακόμα και για άπειρους κολυμβητές. Οι καλύτερες παραλίες στη Σρι Λάνκα ανήκουν στα θέρετρα Nuwara Eliya, Ventota, Kalkudah, Passekudah, Kalutara και Beruwala. Η ιδεολογία του Βουδισμού έχει γεμίσει τόσο την κοσμοθεωρία των νησιωτών που είναι πολύ δύσκολο να βρεις πιο καλοπροαίρετους και συμπαθητικούς ανθρώπους. Ένα πραγματικό βασίλειο αρμονίας και ηρεμίας απλώνεται γύρω σας. Αυτό το συναίσθημα πρέπει να γίνει αισθητό και πλήρως κατανοητό, γιατί η ευλαβική απόλαυση και η απόλυτη ψυχική ηρεμία είναι δύσκολο να περιγραφούν με γνωστές λέξεις.

Τα ταξίδια στη Σρι Λάνκα δεν είναι απλώς ένα συνηθισμένο ταξίδι σε ένα καταπράσινο θέρετρο, αλλά μια ευκαιρία να γνωρίσετε τον εαυτό σας, να ανακαλύψετε νέες πτυχές του «εγώ» σας και να κοιτάξετε τον κόσμο με ορθάνοιχτα μάτια. Όχι χωρίς λόγο, οι ντόπιοι δεν κουράζονται να επαναλαμβάνουν ότι ξέρουν μόνο τρία χρώματα: το τιρκουάζ μπλε του ουρανού και του ωκεανού, το χρυσό των αμμωδών παραλιών και το σμαραγδένιο πράσινο της τροπικής χλωρίδας. Εδώ δεν υπάρχουν αποχρώσεις λύπης και θλίψης και όλες οι αντιξοότητες γίνονται αντιληπτές με φιλοσοφική ηρεμία και ελπίδα για το καλύτερο. Μεταξύ άλλων, όταν αγοράζετε εκδρομές στη Σρι Λάνκα, θα εξοικειωθείτε με τα μαγευτικά τσιτάχ και τις λεοπαρδάλεις, διάφορους πιθήκους και, φυσικά, ελέφαντες που μπορείτε να δείτε στο φυσικό τους περιβάλλον. Όταν ταξιδεύετε στην πρώην Κεϋλάνη, να θυμάστε ότι δεν πηγαίνουν σε ξένο ναό με το ναό τους, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες, ειδικά όταν επισκέπτονται θρησκευτικά ιερά. Σεβαστείτε τη θρησκεία κάποιου άλλου!

Εκδρομές Η Σρι Λάνκα προσφέρει την πιο ποικίλη και εκπληκτική, αλλά κυρίως προσκυνηματική φύση. Απαγορεύεται, λοιπόν, να περάσετε το κατώφλι του ναού με σορτς ή απρεπή φούστα, καπέλα, ρούχα με γυμνούς ώμους και ανοιχτή πλάτη. Πρέπει επίσης να βγάλετε τα παπούτσια σας, γι' αυτό σας συνιστούμε να εφοδιάζεστε με κάλτσες μιας χρήσης για λόγους υγιεινής. Επίσης, δεν αξίζει να φωτογραφίζετε κατοίκους της περιοχής χωρίς την άδειά τους, καθώς και να ποζάρετε μπροστά στα αγάλματα του Βούδα, ειδικά με την πλάτη γυρισμένη σε αυτά. Είναι απρεπές να δείχνεις τα πόδια του συνομιλητή, να παίρνεις πράγματα με το αριστερό χέρι και να απλώνεις τον δείκτη, δείχνοντας οποιοδήποτε αντικείμενο. Θυμηθείτε επίσης για την ύπαρξη ιερών ζώων, όπως μια αγελάδα, η επίδειξη παραμέλησης ή ασέβειας για τα οποία είναι προσβλητική για τους ντόπιους. Τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα της Σρι Λάνκα. Ένα από τα πιο διάσημα τοπικά αξιοπερίεργα είναι οι ντόπιοι "ψαράδες με μπαστούνια", στην άμπωτη που σκάβουν τις σταυροειδείς "κουρνιές" τους στην παράκτια άμμο και μετά κάθονται πάνω τους όλη μέρα περιμένοντας ένα πλούσιο ψάρι.

Στο Senkadagalapur (γνωστός και ως Kandy), οι επισκέπτες του νησιού είναι πρόθυμοι να επισκεφτούν το Βασιλικός Βοτανικός Κήπος , όπου μπορείτε να θαυμάσετε καλλωπιστικά, ανθισμένα δέντρα, φοίνικες, μια πλούσια συλλογή από φυτά εσωτερικού χώρου και πολλές όμορφες ορχιδέες. Οι τιμές για τις διακοπές περιήγησης στα αξιοθέατα στη Σρι Λάνκα είναι πολύ προσιτές, γεγονός που επιτρέπει στους Ρώσους τουρίστες να σχεδιάζουν μακροπρόθεσμα ταξίδια, κατά τη διάρκεια των οποίων μπορείτε να δείτε όλα τα αξιοθέατα. Το πιο αναγνωρίσιμο από τους τουρίστες και σεβαστό από τον τοπικό πληθυσμό είναι το Temple of the Tooth Relic στο Kandy, το οι τοιχογραφίες των οποίων αντικατοπτρίζουν ζωντανά και πολύχρωμα τη ζωή ενός μεγάλου δασκάλου που πέτυχε τη φώτιση, καθώς και την ιστορία της εμφάνισης ενός ιερού λειψάνου στην Κεϋλάνη. Στη Σιγκιρίγια, αξίζει να δείτε τον Ναό της Σπηλιάς Dambulla, που χρησιμεύει ως κατοικία για την πιο μεγαλειώδη συλλογή αγαλμάτων του Βούδα, πολλά από τα οποία είναι άνω των 2000 ετών. Η πόλη Polonnaruwa δεν είναι λιγότερο ενδιαφέρουσα: εδώ πρέπει να δώσετε προσοχή στο ναός Lankatilyaka και το μεγαλειώδες 13 -μέτρο άγαλμα του Βούδα. Στην πραγματικότητα, ολόκληρη η επικράτεια του μοναστηριού Alakhan Pirivena είναι ένα υπαίθριο μουσείο. Στην ψηλότερη εξέδρα του πέτρινου συγκροτήματος βρίσκεται η σημερινή Αίθουσα Προσευχής. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το κύριο μνημείο του Μοναστήρι Rankot Vehera - μια κολοσσιαία στούπα, ύψους άνω των 50 μέτρων!

Ο Πέτρινος Ναός προσελκύει πάντα τουρίστες, όπου υπάρχουν τέσσερα εκπληκτικά ρεαλιστικά αγάλματα του Βούδα λαξευμένα στον βράχο. Τα θέρετρα της Σρι Λάνκα είναι γεμάτα με κάθε λογής αξιομνημόνευτα μέρη. Το Nuwara Eliya, δηλαδή το όρος Sri Pada, που βρίσκεται στην επικράτειά του, είναι ίσως το πιο δημοφιλές μέρος προσκυνήματος. Δεκάδες χιλιάδες τουρίστες πηγαίνουν από χρόνο σε χρόνο σε μια πεζοπορία στο ιερό αποτύπωμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το λείψανο είναι σεβαστό από οπαδούς τεσσάρων θρησκειών: οι Βουδιστές είναι σίγουροι ότι το αποτύπωμα άφησε ο Γκαουτάμα Βούδας, οι Μουσουλμάνοι αποδεικνύουν ότι ήταν ο Αδάμ καταγωγής από τον Παράδεισο, οι Ινδουιστές αποδίδουν το αποτύπωμα στον υπέρτατο Θεό τους Σίβα, αποκαλώντας ρομαντικά την κορυφή Srivan Adipatam - "κοσμικός χορός Shiva", και, σύμφωνα με τη χριστιανική διδασκαλία, ο Απόστολος Θωμάς πέρασε εδώ, φέρνοντας το φως της πίστης στην Ινδία.