Loading icon

Η γοητεία της Αβάνας του παρελθόντος

Με την έναρξη των χειμερινών διακοπών, πρέπει να έχετε χρόνο για να επιλέξετε ένα μέρος για να μείνετε. Ως μέρος για να μείνετε, σκεφτείτε την πρωτεύουσα της Κούβας - την Αβάνα, η οποία έχει πληθώρα καθεδρικών ναών, ναών, εκκλησιών και άλλων αρχαίων κτιρίων που έχουν απομείνει από την εποχή της αποικιοκρατίας. Η γοητεία της πόλης είναι η αρχιτεκτονική της, οι διάσημες λεωφόροι, οι ευρύχωροι δρόμοι και κυρίως το ιστορικό κέντρο, που αναγνωρίζεται από την UNESCO ως η κληρονομιά της ανθρωπότητας.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου εκ των προτέρων είναι κερδοφόρα.
Μπορείτε να συγκρίνετε τις τιμές online και να λάβετε έκπτωση έως και 70% για ενοικίαση. Για παράδειγμα, στο Δομινικανή Δημοκρατία μπορείτε να κάνετε κράτηση για ένα συμπαγές αυτοκίνητο με 12 ευρώ την ημέρα, στο Μεξικό σχεδόν το ίδιο, οι τιμές ξεκινούν από 5 ευρώ την ημέρα.



Από τότε που η Αβάνα χτίστηκε σε διαφορετικές
περιόδους της ιστορίας, έχει περίπλοκα κτίρια. Το επίμηκες πέρασμα προς τον κόλπο της Αβάνας συνδέει τμήματα της πόλης που σχηματίστηκαν σε διαφορετικές περιόδους της ιστορίας. Σε διαφορετικές πλευρές από την είσοδο του κόλπου βρίσκονται τα αρχαία φρούρια της Αβάνας, στα οποία πηγαίνει το κέντρο του παλιού τμήματος της Κούβας - η λεωφόρος Prado. Η λεωφόρος Prado είναι ένα σημαντικό μνημείο της αρχιτεκτονικής τέχνης της Αβάνας.



Τα κτίρια στη λεωφόρο
χαρακτηρίζονται από ισπανικό στιλ και η ίδια η λεωφόρος είναι επενδεδυμένη με πέτρινα πλακάκια με περίπλοκα χρώματα. Επίσης στην Αβάνα, μπορείτε να έχετε ένα πλούσιο γεύμα σε λογική τιμή. Προσφέρει στους τουρίστες το διάσημο μπαρ Floridita daiquiri και το εστιατόριο La Bodeguita del Medio, δημοφιλές για τα κρεολικά πιάτα και τα μοχίτο. Επιπλέον, στην Αβάνα, μπορείτε να έχετε ένα φθηνό σνακ σε πολλές από τις ιδιωτικές κατοικίες της Αβάνας. Σε αυτές τις εγκαταστάσεις μπορείτε να δοκιμάσετε αστακούς, λαχανικά και φρούτα, καφέ, μπύρα και άλλα τοπικά ποτά.

Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των καταλυμάτων
είναι ότι μπορείτε να δειπνήσετε σε αυτά για μόλις 10 $. Καθώς πέφτει η νύχτα, αρχίζει να παίζει μουσική σε εστιατόρια και χώρους αναψυχής στην Αβάνα, μπορείτε να χορέψετε σε εσωτερικούς χώρους και απλά στο δρόμο. Συνιστάται ιδιαίτερα μια επίσκεψη στο Tropicana Cabaret, το οποίο προσφέρει μια παράσταση της δεκαετίας του '50 για 70 $. Υπάρχουν επίσης πολλά καμπαρέ που βρίσκονται σε ξενοδοχεία και πανδοχεία. Επιπλέον, στις μέρες μας έχουν ξεπηδήσει πάρα πολλές ντίσκο όπου χορεύουν mamba, salsa και cha-cha-cha.



Τι να αγοράσετε στη μνήμη των κουβανέζικων CD
με εθνική μουσική, ρούμι, μπλουζάκι με πορτρέτο του Τσε Γκεβάρα και το πιο σημαντικό, κουβανέζικα πούρα που είναι καλύτερα να αγοράσετε σε εξειδικευμένα καταστήματα, τα οποία είναι πιο αξιόπιστα και φθηνότερα. Η Αβάνα δεν μπορεί να ονομαστεί σύγχρονες πόλεις. Δεν διαθέτει γιγάντιες επιγραφές νέον, εστιατόρια εκλεκτής εστίασης και πολυτελείς μπουτίκ. Αυτή η πόλη ελκύει με το αρχαίο μεγαλείο της.