Loading icon

Μεγάλη Ιταλία για ταξιδιώτες

Η Ιταλία είναι μια υπέροχη χώρα με πλούσια ιστορία, υπέροχες παραλίες και καταπληκτική κουζίνα.

Όταν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Ιταλία, μπορείτε να σκεφτείτε τη διαδρομή με τέτοιο τρόπο ώστε να έχετε την ευκαιρία να ζήσετε πλήρως την ατμόσφαιρα των μικρών ιταλικών δρόμων και να θαυμάσετε το μεγαλείο των διάσημων αξιοθέατων από την εποχή της Αρχαίας Ρώμης.

Η Ρώμη είναι μια αιώνια πόλη που συνδυάζει τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της η ανθρωπότητα και ο ρυθμός ζωής μιας τεράστιας σύγχρονης μητρόπολης. Για να επισκεφθείτε τη Ρώμη, πρέπει να διαθέσετε μερικές ημέρες και κατά προτίμηση μια εβδομάδα.



Και, φυσικά, όταν σχεδιάζετε μια επίσκεψη στη Ρώμη, αφιερώστε τουλάχιστον μία ημέρα για μια εκδρομή προς το Βατικανό. Αυτό είναι ένα μοναδικό μέρος για ανθρώπους από όλο τον κόσμο, το οποίο καλύπτεται από μυστήριο και διατηρεί τα αιωνόβια μυστικά της ανθρωπότητας.

Η Ρώμη είναι βολική για χρήση ως αρχή και τέλος του ταξιδιού. Γιατί, ρωτάτε;

Πρώτον, στην ίδια τη Ρώμη και στα προάστια υπάρχουν μεγάλα αεροδρόμια που εξυπηρετούνται από δημοφιλείς ευρωπαϊκές και διεθνείς αεροπορικές εταιρείες. Δεύτερον, από τη Ρώμη μπορείτε να φτάσετε γρήγορα και άνετα σε πόλεις που είναι δημοφιλείς στους τουρίστες. Για παράδειγμα, μια βόλτα με το αυτοκίνητο στον περίφημο Πύργο της Πίζας δεν θα διαρκέσει περισσότερο από δύο ώρες.



Για να επισκεφτείτε την πιο όμορφη Φλωρεντία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες του σιδηροδρόμου. Ένα τρένο υψηλής ταχύτητας θα σας μεταφέρει από τη Ρώμη στη Φλωρεντία σε λίγες ώρες.
Οι τιμές των εισιτηρίων για τα τρένα υψηλής ταχύτητας είναι σχετικά υψηλές, αλλά αν κάνετε κράτηση νωρίς στο διαδίκτυο, μπορείτε να επιλέξετε το σωστό εισιτήριο σε προσιτή τιμή. Εάν αποφασίσετε να συνδυάσετε την επίσκεψη στα αξιοθέατα και τη χαλάρωση στη θάλασσα, τότε από τη Ρώμη είναι πολύ εύκολο να φτάσετε στα δημοφιλή παραλιακά θέρετρα.

Για ένα άνετο ταξίδι, πολλοί τουρίστες προτιμούν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων σε

a href="https://cars-scanner.gr/italy.html">Ιταλία. Το μέσο κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου στη Ρώμη είναι 17 ευρώ την ημέρα, στο Αεροδρόμιο Μπέργκαμο (Μιλάνο) το κόστος ενοικίασης είναι το ίδιο όπως και στην πόλη, αν και συνήθως η ενοικίαση στο αεροδρόμιο είναι φθηνότερη.

Μπορείτε να μιλάτε ατελείωτα για την ιταλική κουζίνα, αλλά η πιο σωστή απόφαση θα ήταν να δοκιμάσετε τα διάσημα ιταλικά πιάτα σε ένα από τα πολλά καφετέριες που υπάρχουν σε κάθε πόλη.

Η Ιταλία είναι μια χώρα όπου θέλετε να επιστρέφετε ξανά και ξανά.