Loading icon

Τι να δείτε στη Σουηδία

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Σουηδία αλλά δεν σας έρχεται στο μυαλό τίποτα εκτός από το IKEA και το ABBA; Αν ναι, τότε μη διστάσετε να διαβάσετε παρακάτω. Παρακάτω θα μάθετε για ενδιαφέροντα μέρη και αξιοθέατα στη Σουηδία. Μερικά από αυτά μπορεί να είναι αρκετά επιμελητήρια και να μην διαφημίζονται πολύ στο ευρύ κοινό, αλλά, ωστόσο, αξίζει τον κόπο να προσαρμόσετε τη σκανδιναβική διαδρομή σας σε αυτά.
Για ένα άνετο ταξίδι, πολλοί τουρίστες προτιμούν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων στο Σουηδία. Το μέσο κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο Στοκχόλμης είναι 20 ευρώ την ημέρα, στο αεροδρόμιο Malmo - 18 ευρώ την ημέρα.
1. Manor Chuleholm
Το κτήμα βρίσκεται σε ένα πολύ γραφικό μέρος, 40 χλμ. από το Γκέτεμποργκ στον κόλπο. Το κεντρικό κτίριο ανεγέρθηκε το 1898-1904 στην εποχή του αρχιτεκτονικού εκλεκτικισμού. Ο πελάτης ήταν ο James Frederick Dixon, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και άπληστος Άγγλος. Χάρη στο πάθος του ιδιοκτήτη του κτήματος το σπίτι χτίστηκε σύμφωνα με τις αρχές του αγγλικού κινήματος τέχνης "Arts and Crafts", το οποίο συχνά βασιζόταν στις αισθητικές αρχές του Μεσαίωνα. Επομένως, το αρχοντικό μοιάζει με μεσαιωνικό κάστρο.
Ο Τσούλεχολμ κέρδισε μεγάλη δημοτικότητα χάρη στη συμμετοχή του στα γυρίσματα της ταινίας που σκηνοθέτησε ο Λαρς φον Τρίερ "Melancholia".
2. Ο κόσμος της Astrid Lindgren
Εάν ταξιδεύετε με παιδιά, φροντίστε να δείτε το πάρκο που είναι αφιερωμένο στο έργο του συγγραφέα. Βρίσκεται στην πατρίδα του Astrid Lindgren Vimmerby, η οποία βρίσκεται στα νότια της χώρας, 300 χλμ. από τη Στοκχόλμη. Εδώ θα βρείτε μια ολόκληρη παραμυθένια πόλη όπου ζουν η Pippi Longstocking, ο Carlson, ο Emil από το Lenneberg και άλλοι ήρωες του συγγραφέα. Κάθε ήρωας στο πάρκο έχει το δικό του σπίτι, στο οποίο μπορεί να μπει ο καθένας. Λάβετε όμως υπόψη ότι ένας ενήλικας θα πρέπει να σκύψει μπροστά στην είσοδο αν θέλει να δει τους ήρωες των παραμυθιών που θα επισκεφτεί.
Επίσης, στο πάρκο υπάρχουν αρκετές σκηνές όπου παίζονται παραστάσεις βασισμένες σε βιβλία. Τα παιδιά μπορούν να αλληλεπιδράσουν προσωπικά με τους αγαπημένους τους χαρακτήρες.



3. Reed Car Graveyard
Εάν είστε λάτρης των μυστικών, του μυστικισμού και των εγκαταλελειμμένων αντικειμένων, τότε πηγαίνετε στο vintage νεκροταφείο αυτοκινήτων στα νότια της Σουηδίας κοντά στην πόλη Ried. Ένα πάρκινγκ για αυτοκίνητα που εγκατέλειψαν οι Αμερικανοί μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δημιούργησαν κάτοικοι της περιοχής. Δύο επιχειρηματικά αδέρφια δημιούργησαν ένα πάρκινγκ για να πουλήσουν ανταλλακτικά αυτοκινήτων στη Νορβηγία. Ο χώρος στάθμευσης υπήρχε μέχρι τη δεκαετία του 1980, μετά την οποία εγκαταλείφθηκε.
Τώρα η φύση απορροφά όλο και περισσότερο αυτά τα αυτοκίνητα, τα σώματα σκουριάζουν και τα δέντρα φυτρώνουν στον πυθμένα. Και παρόλα αυτά, το κόστος ολόκληρου του στόλου υπολογίζεται επί του παρόντος σε 100.000 λίρες!

4. Νησί Γκότλαντ
Η Γκότλαντ
 είναι ένα σουηδικό νησί στη Βαλτική Θάλασσα. Οι Σουηδοί εδώ λέγεται ότι είναι ιδιαίτερα φιλικοί και φιλόξενοι επειδή το νησί έχει περισσότερες ηλιόλουστες μέρες από την ηπειρωτική Σουηδία. Η πρωτεύουσα του νησιού Visby ήταν στο παρελθόν μια σημαντική εμπορική πόλη της Χανσεατικής Πολιτικής και Οικονομικής Ένωσης, οπότε εδώ μπορείτε να θαυμάσετε τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική, οι ρίζες της οποίας πηγαίνουν ακόμα πιο πίσω. Το Visby, παρεμπιπτόντως, έχει καταχωρηθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Οι έμπειροι ταξιδιώτες συνιστούν να επισκεφτούν την τοπική Βοτανικός κήπος Strandgatan και Σπηλιά Lummelunda Grottan, καθώς και περπάτημα στα μπαρ του Visby και δοκιμή της τοπικής μπύρας με βάφλες.