Loading icon

Τα καλύτερα αξιοθέατα της Τζακάρτα

Τα καλύτερα αξιοθέατα της Τζακάρτα

Η Τζακάρτα φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία από αξιοθέατα και αξιοθέατα που εκτείνονται στην ιστορία της χώρας μέχρι σήμερα. Από τα εμβληματικά ορόσημα της πρωτεύουσας έως τα λιγότερο γνωστά αξιοθέατα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τη μοναδική κουλτούρα της Ινδονησίας, εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα αξιοθέατα της πόλης.

Μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές για επίσκεψη είναι η Kota Tua ή η Παλιά Πόλη Batavia, μια γραφική περιοχή που είναι γεμάτη καφέ και μουσεία. Διαθέτει επίσης μια κεντρική πλακόστρωτη πλατεία όπου μπορείτε να απολαύσετε την ομορφιά των ολλανδικών αποικιακών κτιρίων που την περιβάλλουν.

Για ένα άνετο ταξίδι, πολλοί τουρίστες προτιμούν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ινδονησία. Το μέσο κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου στο Αεροδρόμιο του Μπαλί είναι 16 ευρώ την ημέρα, στο Αεροδρόμιο της Τζακάρτα - 18 ευρώ την ημέρα.

Κότα Τούα

Το

Kota Tua είναι η ιστορική γειτονιά που κάποτε ήταν το αποικιακό κέντρο της Τζακάρτα. Αυτή η γειτονιά έχει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και έχει υποβληθεί σε ένα σημαντικό πρόγραμμα αναζωογόνησης για την ανάπτυξη της περιοχής ως ένα ζωντανό τουριστικό σημείο.

Τα κύρια αξιοθέατα της περιοχής περιλαμβάνουν την πλατεία Fatahillah (γνωστή και ως Taman Fatahillah), το Ιστορικό Μουσείο της Τζακάρτα και το Μουσείο Wayang. Αυτά είναι εξαιρετικά μέρη για εξερεύνηση για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για την ιστορία της Ινδονησίας και τις αποικιακές επιρροές.

Επιπλέον, οι τουρίστες μπορούν επίσης να πάνε στο Sunda Kelapa, μια περιοχή λιμανιού που συχνά πλημμυρίζει από φωτογράφους που φωτογραφίζουν τα παλιά σκάφη που πλαισιώνουν την προκυμαία.

Η γειτονιά φιλοξενεί επίσης το Cafe Batavia, ένα εστιατόριο που αναδημιουργεί την ολλανδική αποικιακή εποχή. Είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να απολαύσετε ένα γεύμα και να ξαναζήσετε την ιστορία του Κότα Τούα.

Pelabuhan Sunda Kelapa

Βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Ciliwung, το Sunda Kelapa είναι το παλιό λιμάνι της Τζακάρτα. Είναι επίσης η τοποθεσία του πρώτου οχυρού της πόλης, που χτίστηκε από την Ολλανδική Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών.

Το λιμάνι είναι γεμάτο με σειρές παραδοσιακών ιστιοπλοϊκών σκαφών που είναι γνωστά ως «πινήσι» και προσφέρουν υπέροχες ευκαιρίες φωτογραφίας. Αυτές οι γολέτες αποτελούν μέρος της ιστορίας της Τζακάρτα και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά φορτίου μεταξύ διαφόρων νησιών.

Αλλά το λιμάνι δεν είναι μόνο όμορφο τοπίο, είναι ένα μέρος όπου συμβαίνει πολλή ζωή. Υπάρχουν μικρές βάρκες αγκυροβολημένες κατά μήκος της προβλήτας και ομάδες ανθρώπων που σκύβουν στην άκρη του νερού και καπνίζουν.

Αν θέλετε να αποκτήσετε μια διαφορετική οπτική σε αυτήν την πολυσύχναστη αστική περιοχή, κάντε μια περιήγηση με πλοίο στο λιμάνι. Αυτό θα σας δώσει μια καλύτερη εικόνα για το πώς είναι πραγματικά η Sunda Kelapa.

Εθνικό Μουσείο

Ένα από τα καλύτερα μέρη για να μάθετε για την πλούσια ιστορία της Ινδονησίας είναι το Εθνικό Μουσείο (Museum Nasional), το οποίο άνοιξε επίσημα το 1868. Η συλλογή του με 109.342 αντικείμενα καλύπτει προϊστορικά, αρχαιολογία, εθνογραφία, νομισματική-εραλδική, κεραμική και γεωγραφία.

Αν έχετε χρόνο, αξίζει να επισκεφθείτε το τετραώροφο κτίριο. Υπάρχουν τέσσερις μόνιμες εκθέσεις, που διοργανώνονται με θέματα όπως ο άνθρωπος και το περιβάλλον. γνώση, τεχνολογία και οικονομία· κοινωνική οργάνωση και πρότυπα εγκατάστασης· και θησαυρούς και κεραμικά.

Δίπλα στην πλατεία Fatahilah στην Old Batavia, το μουσείο συνδυάζει ολλανδικά αποικιακά χαρακτηριστικά με κομψές ινδονησιακές λεπτομέρειες. Πάνω από την κύρια είσοδο υπάρχει ένα έργο τέχνης από βιτρό του Ολλανδού καλλιτέχνη Ian Schouten Prinsenhof.

Dunia Fantasi

Το

Dunia Fantasi ή Fantasy World είναι το μεγαλύτερο και πιο συναρπαστικό πάρκο ψυχαγωγίας στην Τζακάρτα. Με περισσότερες από 40 διαδρομές και αξιοθέατα, θα βρείτε κάτι που θα ενθουσιάσει εσάς και την οικογένειά σας.

Το πάρκο διαθέτει μια ποικιλία από υπαίθριες βόλτες, όπως ένα τρενάκι λούνα παρκ Halilintar, το Arung Jeram και τη βόλτα με το νεροκόσμημα του Νιαγάρα. Φιλοξενεί επίσης πολλά εσωτερικά αξιοθέατα, όπως καρουζέλ και ρόδα λούνα παρκ.

Το πάρκο προσφέρει επίσης υδάτινα πάρκα, όπως το Atlantis Water Adventure. Διαθέτει πισίνα κυμάτων, πλωτή πισίνα και πισίνα συνεχούς ποταμού. Υπάρχουν επίσης μερικές παιδικές πισίνες και εστιατόρια.

Κοσέντα Chinatown

Η Τζακάρτα είναι μια συναρπαστική πόλη και είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να επισκεφτείτε τα πολιτιστικά αξιοθέατα που αντικατοπτρίζουν τον συνδυασμό των πολιτισμών της Ινδονησίας, της Κίνας, των Αραβικών, των Ινδικών και της Μαλαισίας.

Η γειτονιά της Kosenda Chinatown είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να δείτε την ιστορική κινεζική αρχιτεκτονική στην πόλη. Αυτό το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO πρέπει να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Τζακάρτα.

Θα βρείτε πολλά ενδιαφέροντα μουσεία εδώ, συμπεριλαμβανομένης της Museum Bank Indonesia, η οποία αφηγείται την ιστορία του νομίσματος της Ινδονησίας από παλαιότερες εποχές μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, υπάρχουν μερικά υπέροχα εστιατόρια που είναι ιδανικά για να απολαύσετε ένα γεύμα απολαμβάνοντας την εκπληκτική θέα της πόλης. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν το Awan Lounge, το οποίο διαθέτει ένα όμορφο μπαρ στον τελευταίο όροφο με εκπληκτική θέα και ένα κομψό εστιατόριο που σερβίρει νόστιμα κοκτέιλ και μπύρα.

Μουσείο Wayang

Αν ψάχνετε για μια ματιά στο κουκλοθέατρο Javan wayang, το Μουσείο Wayang είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφτείτε. Θα βρείτε όλα τα είδη wayang (κούκλες σκιών) εδώ από όλη την Ινδονησία.

Το μουσείο διαθέτει επίσης μόνιμη έκθεση με μαριονέτες wayang από άλλες χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία, το Βιετνάμ και η Γαλλία. Αν τα έχετε όλα κάτω από την ίδια στέγη, σας διευκολύνει να δείτε και να μάθετε για τους διαφορετικούς τύπους μαριονέτας wayang στην Ινδονησία.

Το μουσείο είναι απαραίτητη για κάθε επισκέπτη του Kota Tua που θέλει να μάθει περισσότερα για την ιστορία του wayang και τον ρόλο του στον τοπικό πολιτισμό. Είναι ένα πολύ βολικό μέρος για να επισκεφθείτε, καθώς βρίσκεται ακριβώς στην πλατεία Fatahillah, οπότε δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο αν εξερευνάτε ήδη την παλιά ολλανδική αποικιακή περιοχή Kota Tua.

Βουδιστικός ναός Τζιν Ντε Γιουάν

Ο Βουδιστικός Ναός Τζιν Ντε Γιουάν είναι ένας από τους παλαιότερους κινεζικούς ναούς στην Ινδονησία. Ιδρύθηκε το 1650, ο ναός προσελκύει οπαδούς τόσο των κινεζικών όσο και των κομφουκιανών πεποιθήσεων.

Εσωτερικά, μια πληθώρα ομοιωμάτων και αγαλμάτων γεμίζει την κεντρική αίθουσα, ενώ οι πιστοί ψάλλουν και προσφέρουν θυμίαμα. Στο πίσω μέρος του ναού, ένα γιγάντιο λιβάνι που στροβιλίζεται επιπλέει από την οροφή.

Το 1755, ένας Κινέζος καπετάνιος αποκατέστησε τον ναό και τον μετονόμασε σε Jin De Yuan. Τώρα φιλοξενεί δεκαοκτώ βουδιστές μοναχούς.

Το συγκρότημα του ναού υπέστη σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά το 2015, αλλά το συγκρότημα άνοιξε ξανά υπό τη νέα διαχείριση υπό τον Ταν Άντι Πρανάτα. Ενόψει της φετινής κινεζικής Πρωτοχρονιάς, τα φανάρια φωτίζουν την περιοχή. Το συγκρότημα είναι μια υπενθύμιση της μακράς παρουσίας της κινεζικής κοινότητας στην Τζακάρτα. Είναι κάτι που πρέπει να το δείτε για όσους αναζητούν μια πολιτιστική λίθο.

Πλατεία Merdeka

Η μεγαλύτερη και πιο δημοφιλής πλατεία στην Τζακάρτα, η Merdeka Square είναι ένας ανοιχτός χώρος ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Περιβάλλεται από σημαντικά κυβερνητικά γραφεία και κτίρια, όπως το παλάτι Merdeka, το τζαμί Istiqlal και πολλά μουσεία.

Η περιοχή είναι επίσης γνωστή για τις τοπικές εκθέσεις, τις αγορές χειροτεχνών και τις στρατιωτικές παρελάσεις. Το Εθνικό Μνημείο, που σχεδιάστηκε από τον πρώτο πρόεδρο της Ινδονησίας Σουκάρνο για να τιμήσει τον αγώνα για ανεξαρτησία, βρίσκεται εδώ.

Χιλιάδες Ινδονήσιοι έρχονται σε αυτήν την πλατεία κάθε Σαββατοκύριακο ή αργία για να κάνουν βόλτα, να παίξουν ποδόσφαιρο ή απλά να καθίσουν και να χαλαρώσουν στο γρασίδι. Μπορείτε να βρείτε φθηνά παραδοσιακά φαγητά (bakso, nasi uduk και ketoprak) και αναμνηστικά που πωλούνται από πολλούς πλανόδιους πωλητές εδώ.

Εθνικό Μνημείο

Το Εθνικό Μνημείο βρίσκεται στην καρδιά της πλατείας Merdeka και είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα της Τζακάρτα. Συμβολίζει τον αγώνα για την ανεξαρτησία της Ινδονησίας και είναι ένα περήφανο σύμβολο των επιτευγμάτων της χώρας.

Ο οβελίσκος - ή Monas, όπως είναι γνωστός - έχει ύψος 132 μέτρα και καλύπτεται με μια φλόγα που είναι επικαλυμμένη με πραγματικό χρυσό (33 κιλά). Είναι ανοιχτό στο κοινό και προσφέρει εξαιρετική θέα στην πόλη.

Επίσης, φιλοξενεί ένα ιστορικό μουσείο με διοράματα που περιγράφουν λεπτομερώς σημαντικές στιγμές της ιστορίας της Ινδονησίας. Υπάρχει επίσης μια αίθουσα ανεξαρτησίας όπου μπορείτε να δείτε ένα αντίγραφο της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας.

Ο πύργος μήκους 137 μέτρων διαθέτει επίσης μια πλατφόρμα παρατήρησης στην κορυφή του κυπέλλου, η οποία προσφέρει εξαιρετική θέα στη γύρω μητρόπολη. Ο ανελκυστήρας στην κορυφή φεύγει κάθε ώρα και έχει χωρητικότητα 600 ατόμων.

Εθνικό Νεκροταφείο

Αν ψάχνετε για ένα μέρος για επίσκεψη στην Τζακάρτα, τότε το Εθνικό Νεκροταφείο είναι ένας αξιόλογος προορισμός. Είναι ένα από τα πιο ιστορικά αξιοθέατα της πόλης και φιλοξενεί μερικούς από τους μεγαλύτερους ήρωες της Ινδονησίας.

Είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να εξερευνήσετε αν σας ενδιαφέρει να μάθετε για την ιστορία της Ινδονησίας. Είναι μια ήσυχη περιοχή που είναι γεμάτη όμορφα κτίρια και είναι εύκολο να περάσετε τη μέρα σας εκεί κάνοντας μια βόλτα και απολαμβάνοντας την ατμόσφαιρα.

Αν νιώθετε λίγο πιεστικοί, τότε υπάρχουν μερικά υπέροχα εστιατόρια για να διαλέξετε και σε αυτήν την περιοχή. Φροντίστε να κάνετε παζάρια για την καλύτερη τιμή και δεν θα απογοητευτείτε!