Loading icon

Καθεδρικός ναός στο Σάλτσμπουργκ

Ο καθεδρικός ναός του Σάλτσμπουργκ ονομάζεται ένα από τα πιο επιβλητικά και εντυπωσιακά κτίρια της πόλης. Το κτίριο που σώζεται μέχρι σήμερα χτίστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα σε στυλ μπαρόκ. Πιστεύεται ότι ο πρώτος καθεδρικός ναός εμφανίστηκε εδώ τον 8ο αιώνα. Η τελευταία ανακατασκευή πραγματοποιήθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά την οποία μια αεροπορική βόμβα χτύπησε τον καθεδρικό ναό.

Πολύ πριν από το ταξίδι, πολλοί τουρίστες κάνουν κράτηση αυτοκινήτου στην Αυστρία στο διαδίκτυο για να λάβουν μια ευνοϊκή τιμή ενοικίασης και να δουν περισσότερα αξιοθέατα. Στο Αεροδρόμιο του Σάλτσμπουργκ, το κόστος ενός αυτοκινήτου συμπαγούς κατηγορίας ξεκινά από 15 ευρώ την ημέρα, στο Αεροδρόμιο της Βιέννης το κόστος είναι περίπου το ίδια - από 14 ευρώ την ημέρα.


Το ύψος των πύργων του καθεδρικού ναού είναι 81 μέτρα, ο τρούλος ανεβαίνει στα 79 μέτρα, ταυτόχρονα φιλοξενεί έως και 10 χιλιάδες ενορίτες. Ο καθεδρικός ναός φημίζεται για τους πολυτελείς βωμούς του με τις μαρμάρινες στήλες και τα πολυάριθμα γλυπτά, τα σκαλιστά μπαλκόνια και τον κομψά ζωγραφισμένο τρούλο. Εδώ μπορείτε επίσης να δείτε μια παλιά γραμματοσειρά του 1321 (πιστεύεται ότι σε αυτήν βαφτίστηκε ο Μότσαρτ) και αρχαίους ξύλινους πάγκους με σκαλίσματα. Ο καθεδρικός ναός είναι ενεργός, οι λειτουργίες γίνονται συνεχώς εδώ.


Η είσοδος στον καθεδρικό ναό είναι δωρεάν, είναι ανοιχτός καθημερινά. Δεν είναι ευπρόσδεκτη η επίσκεψη τουριστών κατά τη διάρκεια των κηρύξεων. Ο καθεδρικός ναός φιλοξενεί επίσης συχνά εκπληκτικές συναυλίες οργανικής μουσικής (δωρεάν). Ο ναός διαθέτει μουσείο με συλλογή εκκλησιαστικών αρχαιοτήτων.

Ο καθεδρικός ναός βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο,
στο σημείο όπου η Residenzplatz περνάει στο Domplatz, στο Domplatz, 1a.