Loading icon

Επιλογή ταξιδιού: Λιθουανία

Η Λιθουανία θεωρείται το αρχαιότερο κράτος της Ανατολικής Βαλτικής. Ξεκουράζεστε στη Λιθουανία, μπορείτε να γευτείτε θετικά συναισθήματα και αξέχαστες εντυπώσεις. Απολαύστε όλα τα σύγχρονα επιτεύγματα αυτής της χώρας, τις πολιτιστικές αξίες, τα ήθη και έθιμα και τα αξιοθέατα της Λιθουανίας θα σας εκπλήξουν δείχνοντας όλη τους τη γοητεία. Η ιδιόμορφη ομορφιά των εθνικών πάρκων, οι ιαματικές πηγές μεταλλικού νερού, ο απαλός θαλάσσιος άνεμος και τα καταπράσινα εξοχικά κτήματα κοσμούν τα εκπληκτικά τοπία της Λιθουανίας.

Για ένα άνετο ταξίδι, πολλοί τουρίστες προτιμούν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτου στη Λιθουανία. Το μέσο κόστος ενοικίασης ενός μικρού αυτοκινήτου κατηγορίας στο Αεροδρόμιο του Βίλνιους είναι 17 ευρώ την ημέρα, στο Κάουνας - 19 ευρώ την ημέρα.

< p>Αν αποφασίσετε να ξεκουραστείτε σε αυτή τη χώρα, τότε σίγουρα θα μπορείτε να απολαύσετε το θαλασσινό κλίμα, τη νόστιμη κουζίνα, την ευχάριστη και φιλική επικοινωνία, καθώς και την άνεση σχεδόν σε όλα. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ένα ταξίδι στη Λιθουανία θα σας μείνει αξέχαστο - εδώ θα περάσετε υπέροχα στον ελεύθερο χρόνο σας, μπορείτε να διασκεδάσετε και να δείτε πολλά ενδιαφέροντα και νέα πράγματα.

Υπάρχουν πολλά θέρετρα σε αυτή τη χώρα που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε, να χαλαρώσετε και να ξεχάσετε τα πάντα στον κόσμο. Επιπλέον, θα μπορέσετε να βελτιώσετε την υγεία σας, να βελτιώσετε την ευημερία σας και να απαλλαγείτε από πολλές ασθένειες. Οι άριστες κλιματικές συνθήκες θα συμβάλουν μόνο σε υπέροχες διακοπές. Η ομορφιά του ρομαντικού Τρακάι, του μαγευτικού Βίλνιους και του αρχαίου Κάουνας δεν θα σας αφήσει αδιάφορους. Και το χαρούμενο και θορυβώδες Palanga θα σας δώσει απλώς αξέχαστες εντυπώσεις που θα θυμάστε για το υπόλοιπο της ζωής σας.

< Η Λιθουανία είναι το νοτιότερο κράτος των Βαλτικών χωρών, οι γείτονες αυτού του κράτους είναι η Λευκορωσία, η Ρωσία, η Λετονία και η Πολωνία. Το πιο εκπληκτικό είναι ότι αυτή η περιοχή θεωρείται η πιο φιλική προς το περιβάλλον. εδώ επικρατεί μια ευνοϊκή ατμόσφαιρα τόσο για αναψυχή όσο και για θεραπεία.

Η πρωτεύουσα του κράτους είναι το Βίλνιους, από το οποίο αξίζει να ξεκινήσετε το ταξίδι σας σε όλη τη χώρα. Αυτή η παλαιότερη πόλη της χώρας, η οποία ιδρύθηκε το 1323, ονομάζεται δικαίως η πόλη των αντιθέσεων και του μπαρόκ - συνδυάζει εκπληκτικά σύγχρονες ανέσεις και υποδομές με την αρχαία ιστορία.

< p>
Γενικά, το Βίλνιους θεωρείται όχι μόνο η παλαιότερη, αλλά και η πιο όμορφη πόλη της Λιθουανίας. Περιβάλλεται από γραφικά μέρη, δασώδεις λόφους και καθαρές λίμνες. Δείγματα αρχιτεκτονικής των περασμένων αιώνων, πολύτιμα πολιτιστικά μνημεία, πολυάριθμες εκκλησίες, πύργοι και άλλα μιλούν για την πλουσιότερη ιστορία της πρωτεύουσας. Από τα πιο διάσημα μνημεία, αξίζει να σημειωθεί ένα τέτοιο γοτθικό μαργαριτάρι όπως το Castle Ensemble, το οποίο χτίστηκε τον δέκατο έβδομο αιώνα, καθώς και η εκκλησία της Αγίας Άννας, που χτίστηκε τον δέκατο έκτο αιώνα. Δεν θα είναι περιττό να θυμηθούμε ότι η Παλιά Πόλη του Βίλνιους ανακηρύχθηκε μνημείο της UNESCO.
Πολλές άλλες πόλεις στη Λιθουανία είναι επίσης πλούσιες σε ποικιλομορφία - έχουν επίσης μεγάλο αριθμό ιστορικών μνημείων, διάφορα μέρη για διασκέδαση, καταπληκτικά και μοναδικά μέρη. Σε αυτή την κατάσταση, σίγουρα θα βρείτε κάτι να κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας, μπορείτε να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε στο μέγιστο.