Loading icon

Ναός του Βούδα στο Μπαλί

Οι τουρίστες στο Μπαλί είναι πολύ επιφυλακτικοί με τους ναούς. Ο ιερός τόπος είναι σχεδόν το τελευταίο αξιοθέατο που επισκέπτονται. Γιατί για τους Ευρωπαίους αυτό είναι ένα μυστήριο και μάλιστα τρομακτικό μέρος. Συμφωνώ, δεν είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις γλυπτά από αηδιαστικά θηλαστικά ή νυχτερίδες στην είσοδο του ναού. Για τους Ευρωπαίους, η έννοια της λειτουργίας και της διακόσμησης των ναών είναι ακατανόητη. Ως εκ τούτου, σχεδόν κάθε δεύτερος ταξιδιώτης φεύγει από το ναό με τις εντυπώσεις. Είτε τέτοιοι ναοί είναι ενδιαφέροντες για επίσκεψη είτε εξακολουθούν να είναι επικίνδυνοι, θα μάθετε περισσότερα αργότερα.
Εκείνοι που συνηθίζουν να ταξιδεύουν μόνοι τους και να περιηγούνται στα αξιοθέατα χωρίς ξεναγό και ομάδες περιηγήσεων μπορούν να νοικιάσουν αυτοκίνητο στην Ινδονησία σε ένα γραφείο ενοικίασης και να μην εξαρτάται από κανέναν. Η ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο Μπαλί κοστίζει κατά μέσο όρο 17 ευρώ την ημέρα, στη Τζακάρτα από 18 ευρώ την ημέρα.
Brahma Vihara Arama
- Ναός του Βούδα.


Οι ιθαγενείς του Μπαλί επισκέπτονται συχνά ναούς, γιατί γι' αυτούς αυτό είναι ένα μέρος για αυτοβελτίωση. Κάθε ναός στο νησί έχει μια ιδιαίτερη σημασία.
Ωστόσο, όταν η Ινδονησία αποικίστηκε από τους Ολλανδούς, όλες οι παραδόσεις ξεχάστηκαν. Οι κάτοικοι της περιοχής αντέγραψαν το νέο μοντέλο συμπεριφοράς. Μόνο μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, οι κάτοικοι του Μπαλί άρχισαν να αναβιώνουν τις θρησκευτικές τους παραδόσεις. Τότε άρχισε η ανέγερση του τοπικού ναού. Μόνο οι κάτοικοι του Μπαλί δεν διακρίθηκαν ποτέ από μια σταθερή οικονομική κατάσταση και μετά την ανεξαρτησία, οι άνθρωποι δεν είχαν χρήματα. Ο ναός του Βούδα Brahma Vihara Arama δεν μπορούσε να κατασκευαστεί. Ένας φιλάνθρωπος Girirakkhito Mahathera βρέθηκε, χάρη στις προσπάθειές του χτίστηκε ένας ναός.
Κατά την κατασκευή του ιερού τόπου, προέκυψαν δυσκολίες: υπήρχε ένα ανώμαλο έδαφος και υπήρχε κανένα ποτάμι κοντά. Ήταν απαραίτητο να περπατήσετε ένα χιλιόμετρο μέχρι αυτό, και αυτό επιδείνωσε τη διαδικασία κατασκευής. Μαζί, ο ναός του Βούδα ολοκληρώθηκε. Μόνο που αυτός ο ιερός τόπος καταστράφηκε από σεισμό. Όμως ο Girirakkhito Mahathera δεν απελπίστηκε και ξαναέχτισε τον ναό.



Μερικά χαρακτηριστικά του ναού Brahmavihara Aram στο Μπαλί:
• Στο έδαφος του ναού, μπορείτε να δείτε ηλικιωμένους κατοίκους της περιοχής που διαλογίζονται ακριβώς στο έδαφος. Ταυτόχρονα, βάζουν φωτιά σε ένα τσιγάρο και κάνουν ακόμη και περίεργες κινήσεις.
• Δεν μπορούν όλοι να μπουν σε αυτόν τον ναό. πρέπει να φοράτε ρούχα που καλύπτουν τα χέρια, τους ώμους και το ντεκολτέ σας. Οι άνδρες πρέπει επίσης να περπατούν γύρω από το ναό με σαρόνγκ, διαφορετικά τα πνεύματα θα είναι εχθρικά.
• Δεν μπορείτε να αγγίζετε τα αγάλματα με τα χέρια σας, είναι γενικά τιμωρούμενο. Αυτό πιστεύουν οι ντόπιοι, αν το προσέξουν αυτό, τότε θα γίνει σκάνδαλο και, ίσως, θα πρέπει να πληρώσετε πρόστιμο.
• Η είσοδος στο ναό είναι δωρεάν, αλλά μετά θα πρέπει να πληρώσετε δωρεές. Πιστεύεται ότι όσο μεγαλύτερο είναι το ποσό των δωρεών, τόσο το καλύτερο.

Παρά τις ιδιαιτερότητες, ο ναός του Βούδα στο Μπαλί επισκέπτεται. Αυτό είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να «ανανεωθείτε με δύναμη». Βρίσκεται στα κορυφαία αξιοθέατα. Για να βυθιστείτε πλήρως στην ατμόσφαιρά του, πρέπει να μελετήσετε λίγο τις βασικές αρχές του Βουδισμού. Το Brahmavihara Arama δεν είναι ένα επικίνδυνο μέρος, αλλά δεν αρέσει σε όλους να βρίσκονται εκεί. Ένα μεγάλο μείον θα είναι μια μεταφορά, επειδή μπορείτε να φτάσετε στον ναό Brahmavihara Aram με ταξί ή σκούτερ από τη Lovina (και αυτό είναι ακριβό).
Ο ναός του Βούδα στο Μπαλί είναι ένα ασυνήθιστο μέρος. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα μερικές φορές φοβούνται. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παρακαμφθεί. Είναι καλύτερα να δείτε αυτό το αξιοθέατο με τα μάτια σας.