Loading icon

Πώς να ετοιμάσετε σωστά τη βαλίτσα σας

Όταν πηγαίνετε σε μια περιοδεία και προετοιμάζετε όλα όσα χρειάζεστε για να ετοιμάσετε τη βαλίτσα σας, θα πρέπει πρώτα από όλα να καθοδηγηθείτε από την κοινή λογική και τη λογική. Ένας απαραίτητος βοηθός για τους τουρίστες σε όλο τον κόσμο είναι η online υπηρεσία κρατήσεων αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, στην  Αυστρία, Τσεχία το μέσο κόστος ενοικίασης ενός συμπαγούς αυτοκινήτου θα είναι περίπου 12 ευρώ την ημέρα, σε < a href="https://cars-scanner.gr/belgium.html">Βέλγιο οι τιμές ξεκινούν από 11 ευρώ την ημέρα.


Επιλογή βαλίτσας

Ο τύπος και το μέγεθος της βαλίτσας εξαρτάται από το πρόγραμμα ταξιδιού. Για διακοπές στο θέρετρο, είναι κατάλληλη μια βαλίτσα με ρόδες και για μια εκδρομή με συχνές μετακινήσεις, μια αθλητική τσάντα ή ένα σακίδιο είναι καλύτερο.

1. Τι να κοιμηθείτε σε
2. Τι υπάρχει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου
3. Τι να περπατήσετε στο ύπαιθρο
4. Τι να πάτε στην πισίνα, τη σάουνα, την παραλία.
5. Είδη προσωπικής υγιεινής.

Για τη σωστή σύνταξη της λίστας, καλό είναι να εξοικειωθείτε με την πρόγνωση του καιρού για την περίοδο του ταξιδιού και το αναλυτικό πρόγραμμα εκδρομών.


Αποσκευές.


Μια βαλίτσα συνήθως μετακινείται χωριστά από τον ταξιδιώτη - στο χώρο αποσκευών ενός λεωφορείου ή αεροπλάνου, στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου ή ταξί, μεταφέρεται από μέρος σε μέρος από αγνώστους - αχθοφόρους ή αχθοφόρος. Οι αποσκευές μπορούν να πέσουν, να χαθούν, να σταλούν σε άλλο προορισμό, να μπερδευτούν με τον ιδιοκτήτη ή απλώς να κλέψουν. Με βάση αυτό, το DDT δεν πρέπει ποτέ να μπαίνει σε μια βαλίτσα: Έγγραφα, Χρήματα, Τηλέφωνο. Ακόμα κι αν η βαλίτσα εξαφανιστεί, σε αυτή την περίπτωση μπορείτε πάντα να επιστρέψετε σπίτι με ελάχιστο οικονομικό κόστος και ηθική αναστάτωση.

Συσκευασία βαλίτσας


Η κύρια αρχή της συσκευασίας είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχουν κενοί χώροι. Η βαλίτσα δεν πρέπει να μεταφέρει αέρα. Τα εύθραυστα αντικείμενα τοποθετούνται στη μέση και καλύπτονται με μαλακά αντικείμενα από όλες τις πλευρές. Στο κάτω μέρος, είναι τοποθετημένα πυκνά επίπεδα πράγματα που δεν μπορούν να τυλιχτούν σε ρολά - ένα σακάκι, ένα παντελόνι, ένα φόρεμα. Πάνω από αυτά τοποθετούνται αντικαταστάσιμα παπούτσια κατά μήκος των τοίχων. Θα πρέπει να ξεκολλήσει, κάθε sneaker ή παπούτσι θα πρέπει να τοποθετηθεί σε ξεχωριστή πλαστική σακούλα, προηγουμένως σφιχτά συσκευασμένη με μικρά, μαλακά πράγματα - κάλτσες, μπλουζάκια και αλλαγμένα εσώρουχα. Μια τέτοια επένδυση θα διατηρήσει το σχήμα του παπουτσιού και θα εξοικονομήσει χώρο.


Προϊόντα ξυρίσματος, κρέμες, λοσιόν, καλλυντικά, ή προσυσκευασμένα σε ειδική τσάντα ταξιδιού ή βάλτε σε διπλή πλαστική σακούλα, έτσι ώστε, αν τη χειριστείτε ή σφίγγετε τις αποσκευές σας, τα κατεστραμμένα σωληνάρια να μην λερώνουν άλλα πράγματα με το περιεχόμενό τους. .Μαλακά ρούχα - κάλτσες, μπλουζάκια, σορτς, αθλητικές φόρμες, τζιν - τυλίγονται με τη μορφή στενών κυλίνδρων και είναι σφιχτά συσκευασμένα χωρίς κενά μεταξύ τους. Η επίπεδη τοποθέτηση, όπως στα ράφια του ντουλαπιού, δεν είναι κατάλληλη για μεταφορά σε βαλίτσα.

Τα πράγματα θα μαζευτούν. Το πιο προβληματικό αντικείμενο είναι το καπέλο. Για να διατηρήσετε το σχήμα του, το στέμμα πρέπει να γεμιστεί με μαλακά ρούχα, να βάλετε το καπέλο στο κάτω μέρος της βαλίτσας και να επικαλύπτετε σφιχτά με άλλα πράγματα. Power bank του gadget, φορτιστής, βιβλίο για διάβασμα στην αίθουσα αναμονής, κιτ πρώτων βοηθειών, ανταλλακτικά ποτήρια σε στιβαρή θήκη, συσκευασμένα στις εξωτερικές τσέπες της βαλίτσας ή πάνω από άλλα πράγματα.


Μετά τη συσκευασία η βαλίτσα πρέπει να κλείσει και το βάρος του θα πρέπει να εκτιμηθεί. Είναι απαραίτητο να προχωρήσετε από το γεγονός ότι για κάποιο χρονικό διάστημα οι αποσκευές θα μετακινούνται χωρίς τη βοήθεια του προσωπικού σέρβις, για παράδειγμα, σε τελωνειακό έλεγχο. Όταν ταξιδεύετε αεροπορικώς, η βαλίτσα πρέπει να ζυγίζεται έτσι ώστε να μην υπερβαίνει το όριο αποσκευών της αεροπορικής εταιρείας. Τα εξωτερικά και ζεστά ρούχα - ένα σακάκι, ένα πουλόβερ - δεν πρέπει να τα βάζετε σε μια βαλίτσα, αλλά να φοράτε τον εαυτό σας όταν μετακινείστε. Αυτό θα μειώσει το βάρος και τον όγκο των αποσκευών.

Οικογενειακή βαλίτσα


Εάν υπάρχουν πολλά μέλη της οικογένειας σε μία αποσκευή, μπορούν να ομαδοποιηθούν σε πλαστικές σακούλες , αυτό θα διευκολύνει την εύρεση του κατάλληλου όταν ξεπακετάρετε μια βαλίτσα στο δωμάτιο.