Loading icon

Ταξιδέψτε στο Βέλγιο: ταξιδιωτικές συμβουλές

Επιλέξαμε τα πιο ενδιαφέροντα και ασυνήθιστα χαρακτηριστικά του Βελγίου που μπορεί να είναι χρήσιμα στον ταξιδιώτη.

Υπομονή και ανεκτικότητα
Μιλώντας για την Ευρώπη, ειδικά το Βέλγιο, αξίζει να αναφερθεί η ανοχή και η ανοχή των πολιτών της. Επομένως, εκφράστε προσεκτικά και με ακρίβεια τη γνώμη σας σε σχέση με άτομα διαφορετικής φυλής, χώρας ή θρησκείας. Η μισαλλοδοξία και οι αρνητικές δηλώσεις θεωρούνται από τους Βέλγους σημάδι βλακείας και άγνοιας.

Γλωσσική πολυμορφία
Οι διαφορές στις γλώσσες μερικές φορές τρομάζουν τους ταξιδιώτες. Επομένως, αξίζει τον κόπο να μελετήσετε σε ποιο μέρος της χώρας ποια γλώσσα ομιλείται Στις
Βρυξέλλες, θα γίνεστε κατανοητοί στα αγγλικά ή στα ολλανδικά, όπως στο βόρειο τμήμα της χώρας στη Φλάνδρα . Αλλά στο νότο, στη Βαλλονία, η πλειοψηφία μιλάει μόνο γαλλικά.



Ποιοι είναι οι Βαλώνοι και οι Φλαμανδοί
Πριν ταξιδέψετε στο Βέλγιο, μελετήστε τον χάρτη της χώρας. Όταν οδηγείτε στο βόρειο τμήμα του Βελγίου, δεν πρέπει να αρχίσετε να μιλάτε γαλλικά με τους ντόπιους. Επειδή είναι το σπίτι των Φλαμανδών που μιλούν την ολλανδική διάλεκτο. Αλλά στο νότο, θα ακούσετε ήρεμα Βαλλωνικά και Γαλλικά.

Εθιμοτυπία επισκεπτών
Αν σας προσκαλέσουν να επισκεφθείτε, πρέπει να αγοράσετε ένα μπουκέτο λουλούδια. Αλλά σε καμία περίπτωση τα χρυσάνθεμα, δίνονται για κηδείες. Θα πρέπει να υπάρχει μονός αριθμός λουλουδιών σε ένα μπουκέτο, αλλά όχι 13. Αυτός θεωρείται ένας άτυχος αριθμός μεταξύ των Βέλγων. Μια εναλλακτική λύση στα λουλούδια μπορεί να είναι ένα κουτί με σοκολάτες. Αλλά είναι καλύτερα να αποθηκεύετε τα αλκοολούχα ποτά για τους στενούς φίλους.

Στους Ρώσους αρέσει να έρχονται για επίσκεψη χωρίς πρόσκληση, αλλά στο Βέλγιο δεν συνιστούμε να το κάνετε αυτό. Ακόμη και μια προειδοποίηση μία ώρα πριν την επίσκεψη θεωρείται αγενής. Οι κάτοικοι της χώρας προγραμματίζουν ημέρες, εβδομάδες, ακόμη και μήνες, οπότε η ξαφνική άφιξή σας μπορεί να χαλάσει όλα τα σχέδια. Επίσης, δεν αξίζει να προσκαλέσετε κάποιον στο θέατρο ή σε μια βόλτα με ποδήλατο την τελευταία στιγμή.

Χωρίς ομπρέλα, πουθενά
Στην εξοχή βρέχει συχνά. Δεν είναι δυνατή βροχόπτωση, αλλά και πάλι ελάχιστα ευχάριστη. Επομένως, όταν πηγαίνετε ταξίδι, μην ξεχάσετε να φέρετε αδιάβροχο ή ομπρέλα. Αυτό σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμο όταν περπατάτε στην πόλη.

Καλώς ήρθατε στο παράπονο< br>Αν ακούσετε παράπονα από ντόπιους, μην εκπλαγείτε. Οι Βέλγοι αγανακτούν με τον παραμικρό λόγο: το τραγούδι στο ραδιόφωνο είναι κουρασμένο, βρέχει ξανά, το λεωφορείο άργησε, οι τιμές στο ψωμί ανέβηκαν. Οι άνθρωποι αγαπούν να συζητούν μια μεγάλη ποικιλία φαινομένων δυσαρέσκειας. Να είστε προετοιμασμένοι για αυτό.

Αγορές στη χώρα
Όταν ψωνίζετε στο Βέλγιο, να θυμάστε ότι η Κυριακή δεν είναι η καλύτερη στιγμή. Αυτή η μέρα θεωρείται ρεπό για τους περισσότερους κατοίκους της χώρας. Και εκείνα τα μέρη που εργάζονται τα Σαββατοκύριακα είναι συχνά γεμάτα με κόσμο.

Να είστε ακριβείς
Αν έχετε κλείσει ραντεβού, φροντίστε να έρθετε στην ώρα σας. Ο μέγιστος χρόνος που είναι ευγενικός να μείνεις είναι πέντε λεπτά. Το να καθυστερείς θεωρείται προσβολή.

Η τεμπελιά και η καυχησιολογία δεν έχουν μεγάλη εκτίμηση
Οι Βέλγοι αγαπούν τους εργατικούς και ταπεινούς ανθρώπους. Οι επισκέπτες που αρχίζουν να καυχιούνται και να είναι τεμπέληδες δεν θα κερδίσουν ποτέ την εύνοια ενός ντόπιου. Επομένως, προσπαθήστε να δείξετε τα καλύτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας. Από την άλλη, οι κάτοικοι του Βελγίου δεν υπερβάλλουν στον οικονομικό πλούτο και είναι πάντα καλοντυμένοι. Επομένως, το περιμένουν αυτό και από άλλους ανθρώπους.

Προσπαθήστε να μην ασκείτε κριτική
Οι Βέλγοι είναι πολύ ευάλωτοι άνθρωποι, ακόμα κι αν φαίνεται απίθανο. Επομένως, δεν πρέπει να υφίστανται αυστηρή κριτική, αλλά αν χρειάζεται να μεταφερθεί η παρατήρηση, προσπαθήστε να την παρουσιάσετε με φιλικό τρόπο.

Προσοχή στους απατεώνες
Δυστυχώς, η χώρα είναι γεμάτη πορτοφολάδες και άλλα είδη των απατεώνων. Οι ευκολόπιστοι τουρίστες πέφτουν συχνά θύματα κλεφτών. Προσοχή στα μέρη με πολύ κόσμο, μην αφήνετε πράγματα χωρίς επίβλεψη και μην κρατάτε όλα τα χρήματά σας σε ένα μέρος. Η συμμόρφωση με απλούς κανόνες θα βοηθήσει στην αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων σε αυτή την υπέροχη χώρα. Για ασφάλεια, μπορείτε να βρείτε τοπικούς οδηγούς στις Βρυξέλλες στο 1001guide.net.

Προσπαθήστε να μην επικρίνετε
Οι Βέλγοι είναι πολύ ευάλωτοι άνθρωποι, ακόμα κι αν φαίνεται απίθανο . Επομένως, δεν πρέπει να τους επικρίνουμε αυστηρά, αλλά εάν χρειάζεται να μεταφερθεί η παρατήρηση, προσπαθήστε να την παρουσιάσετε με φιλικό τρόπο.