Loading icon

Διακοπές στην Ανδόρα: επισκόπηση πληροφοριών για τους τουρίστες

Παρά το γεγονός ότι η περιοχή της Ανδόρας είναι μόνο 468 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το ίδιο το πριγκιπάτο βρίσκεται στη δέκατη έκτη θέση μεταξύ των μικρότερων πολιτειών του πλανήτη, προφανώς δεν μπορώ να βαρεθώ εδώ. Ανάμεσα στις βουνοκορφές, τα ποτάμια και τις λίμνες, έχουν δημιουργηθεί όλες οι προϋποθέσεις για πολιτιστικό εμπλουτισμό και απόλαυση αθλημάτων, αναζωογονητικούς περιπάτους, υγιεινή αναψυχή, γαστρονομικές απολαύσεις και αγορές.

Περισσότερα από 960 ξενοδοχεία είναι διαθέσιμα στο Ανδόρα για online κράτηση με ειδικές εκπτώσεις έως και 70%. Το Σαρωτής ξενοδοχείων σάς βοηθά να βρείτε τις καλύτερες προσφορές συγκρίνοντας ταυτόχρονα τιμές από όλα τα δημοφιλή συστήματα κρατήσεων.




Ενεργές διακοπές στην Ανδόρα

Αναμφίβολα, το κύριο πόλο έλξης για τους τουρίστες στην Ανδόρα είναι τα χιονοδρομικά κέντρα Alp2500 και Vallnord, άρτια εξοπλισμένα για όλη την οικογένεια και τα συνοδευτικά άνετα ξενοδοχεία, μπαρ, εστιατόρια και κλαμπ. Σε μια από τις υψηλότερες ορεινές χώρες της Ευρώπης, υπάρχουν 72 βουνοκορφές, μερικές από τις οποίες έχουν ύψος πάνω από 2000 μέτρα. Την εποχή, που διαρκεί από τον Δεκέμβριο έως τα μέσα Απριλίου, οι λάτρεις των ακραίων χειμερινών σπορ από όλο τον κόσμο έρχονται εδώ.

 Η υπέροχη θέα, οι φυσικές ιαματικές πηγές, ο καθαρός αέρας και η πλούσια χλωρίδα κάνουν αυτή τη μικρή χώρα ιδανική προορισμός για πεζοπορία, αθλητικό και ορεινό τουρισμό. Μία από τις πιο ασυνήθιστες δραστηριότητες που προσφέρονται στην Ανδόρα είναι η διαμονή σε σπίτια ιγκλού, εξ ολοκλήρου χτισμένα από πάγο και χιόνι.

 Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα της Ανδόρας είναι ότι είναι βολικό για να φτάσετε εκεί από τη Βαρκελώνη.

Ανδόρα για παιδιά


Υπάρχουν διάφορες επιλογές για οικογένειες που ταξιδεύουν στην Ανδόρα με παιδιά. Οι πιο μικροί γονείς αφήνονται στα νηπιαγωγεία, ανοιχτά με σύνεση στα πιο δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να κάνουν σκι σε ειδικές πίστες. Τα μαθήματα μπορεί να είναι ατομικά και ομαδικά, αλλά για να συμμετάσχει σε μια ομάδα με άλλα παιδιά, το παιδί πρέπει να έχει τουλάχιστον μια μικρή εμπειρία ιππασίας.

 Επίσης, τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν με ένα ασυνήθιστο ταξίδι σε ένα έλκηθρο σκύλου . Πολλά εστιατόρια έχουν πολύχρωμα παιδικά δωμάτια, για τα οποία θα πρέπει να ρωτήσετε εκ των προτέρων.

 Εάν τα παιδιά είναι ήδη σχολικής ηλικίας, τότε μπορεί να ενδιαφέρονται για μερικά από τα ενδιαφέροντα μουσεία στην Ανδόρα, για παράδειγμα, το Μουσείο Ηλεκτρισμού ή το Μουσείο Κόμικς.

Αξιοθέατα της Ανδόρας

Η Ανδόρα είναι ένα αδιαμφισβήτητο πολιτιστικό μνημείο, όπου ένας σύγχρονος μπορεί να εξοικειωθεί με αρχαία αρχιτεκτονικά αντικείμενα και θρησκευτικά ιδρύματα. Πολλές εκκλησίες και ναοί έχουν διασωθεί μέχρι σήμερα σε παρθένα συντήρηση, αλλά το περίφημο άγαλμα της Παναγίας της Meritchell (Mare de Déu de Meritxell) παρουσιάζεται σε ακριβές αντίγραφο - το πρωτότυπο κάηκε σε πυρκαγιά το 1972. Στο παλιό τμήμα της πρωτεύουσας της Andorra la Vella, υπάρχει η ρωμανική εκκλησία του Αγίου Στεφάνου (Eglesia de Sant Esteve). σε μερικά χιλιόμετρα από αυτήν βρίσκεται η αρχαία Santa Coloma Andorra (Santa Coloma d'Andorra), η κατασκευή της οποίας χρονολογείται από τον IX αιώνα.

 Επιπλέον, ένας τεράστιος αριθμός πρωτότυπων και ασυνήθιστων μουσείων είναι ανοιχτό στην επικράτεια του μικρού πριγκιπάτου: μερικά είναι αφιερωμένα στην αρωματοποιία και το κάπνισμα, ενώ άλλα είναι αφιερωμένα στα καθημερινά χαρακτηριστικά των αρχοντικών και αγροτικών σπιτιών.

Εθνική κουζίνα της Ανδόρας

Η παραδοσιακή κουζίνα της Ανδόρας επικεντρώνεται στα τοπικά προϊόντα και εξαρτάται πάντα από την εποχή. Εδώ συνδυάζονται με τον πιο ευχάριστο τρόπο οι καλύτερες γεύσεις της καταλανικής κουζίνας, της ισπανικής ακόμα και της γαλλικής. Θα προσπαθήσουμε να επισημάνουμε το κύριο πράγμα που αξίζει να δοκιμάσετε από το φαγητό στην Ανδόρα σε διαφορετικές εποχές του χρόνου.

 Το φθινόπωρο, όταν ξεκινά η κυνηγετική περίοδος, σερβίρονται πιάτα με κυνήγι (carne de caza) στο πριγκιπάτο . Το πιο νόστιμο είναι ο ψητός λαγός και το αγριογούρουνο.

 Με την έλευση του κρύου του χειμώνα, η γαστρονομία της Ανδόρας προσφέρει ζεστά πιάτα με βάση τα λαχανικά εποχής - λάχανο και σέσκουλο.

 Το Πάσχα γιορτάζεται την άνοιξη. , και μετά οι άνθρωποι απολαμβάνουν γλυκά κέικ και ντόνατς «bunyol de vent», και ως κύρια πιάτα τρώνε μπακαλιάρο, ρέγγα και χέλι, τουρσί σύμφωνα με μια ειδική μέθοδο.

 Το καλοκαίρι είναι η εποχή των γειτονικών διακοπών, στις οποίες Η Ανδόρα δείχνει πάντα την καλύτερή της πλευρά. Οι καλύτεροι σεφ ετοιμάζουν το δημοφιλές καταλανικό πιάτο κανελόνια - αρνί ή χοιρινό κρέας τυλιγμένο σε ζύμη και καλυμμένο με σάλτσα μπεσαμέλ.