Loading icon

Η παλιά πόλη του Μπέργκεν

Η πόλη του Μπέργκεν της Νορβηγίας είναι η πιο διάσημη μικρή πόλη στον κόσμο όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε υπέροχα. Εδώ, με έναν απίστευτο τρόπο, ο θυελλώδης ρυθμός της σύγχρονης ζωής και η γλυκιά γοητεία μιας παλιάς πόλης με πλούσια ιστορία συνυπάρχουν ειρηνικά.

Πριν από το ταξίδι, πολλοί τουρίστες κάνουν κράτηση αυτοκινήτου στο Νορβηγία online για να λάβετε μια ευνοϊκή τιμή ενοικίασης, να δείτε περισσότερα αξιοθέατα και να μην εξαρτάστε από ομάδες περιηγήσεων. Στο Μπέργκεν, το κόστος ενοικίασης ενός αυτοκινήτου συμπαγούς κατηγορίας ξεκινά από 15 ευρώ την ημέρα, στο Όσλο από 18 ευρώ την ημέρα. αν νοικιάσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μπορείτε να λάβετε έκπτωση.

Το Μπέργκεν της Νορβηγίας είναι πλούσιο σε ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Για παράδειγμα, όταν φτάσετε στο Μπέργκεν, πρώτα από όλα πρέπει να μεταβείτε στο ανάχωμα Hanseatic Bryggen. Εδώ εμφανίστηκαν τα πρώτα κτίρια της πόλης. Εδώ υπάρχουν αρχαίες λιμενικές εγκαταστάσεις και η ίδια η παραθαλάσσια περιοχή θεωρείται ο πιο διάσημος οικισμός του Μεσαίωνα στη Νορβηγία. Η συνοικία Bryggen ανήκε σε Χανσεατικούς εμπόρους για τέσσερις αιώνες και συχνά καταστράφηκε από πυρκαγιές. Τα στενά δρομάκια και οι σκοτεινές γκαλερί μοιάζουν να σε ταξιδεύουν πίσω στο μακρινό παρελθόν. Το Μουσείο της Χανσεατικής Ένωσης βρίσκεται επίσης εδώ, όπου μπορείτε να μάθετε για τη ζωή των Χανσεατικών εμπόρων και να επισκεφθείτε τις διατηρημένες αίθουσες όπου πραγματοποιήθηκαν οι χανσεατικές συναντήσεις.



Το Μουσείο Bryggen παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρον, όπου μπορείτε να πάρετε μια πλήρη εικόνα της χειροτεχνίας, του εμπορίου και της καθημερινής ζωής του Μεσαίωνα. Η εκκλησία της Αγίας Μαρίας, που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το μουσείο, θεωρείται η παλαιότερη στο Μπέργκεν. Χτίστηκε τον δωδέκατο αιώνα.

Στο Μπέργκεν, φροντίστε να δείτε τη Βασιλική Κατοικία και το Haakonshallen, την αίθουσα υποδοχής. Χτίστηκαν το 1247 και το 1261 αντίστοιχα. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ο περίφημος πύργος Rosencrantz, χτισμένος το 1270, ο οποίος ξαναχτίστηκε αρκετές φορές, βελτιώθηκε και επεκτάθηκε για αμυντικούς σκοπούς. Αυτός ο Πύργος ήταν σύμβολο αντιπολίτευσης και εξουσίας μεταξύ των Χανσεατικών εμπόρων.

Το τελεφερίκ Fleibanen
είναι διάσημο ορόσημο στο Μπέργκεν. Ανεβάζει τους τουρίστες τριακόσια είκοσι μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στην κορυφή του όρους Fleyen. Προσφέρει ένα εντυπωσιακό πανόραμα της πόλης, των φιόρδ, των βουνών και της υπέροχης θάλασσας.

Πίσω από το βουνό, μπορείτε να κατεβείτε με ασφάλεια τις πλαγιές του βουνού, να περιπλανηθείτε στους δρόμους, να νιώσετε τι είναι - πραγματικό Μπέργκεν. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη διάσημη Ψαραγορά. Κατά κανόνα, οι κριτικές για αυτόν είναι οι πιο θετικές.



Οι λάτρεις της τέχνης πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούν τις γκαλερί του Μπέργκεν με θέα στη λίμνη Lille Lungegerdsvann, οι οποίες παρουσιάζουν μερικές πραγματικά εκπληκτικές συλλογές ζωγραφικής.
Μια φορά στο Μπέργκεν, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε το σπίτι-μουσείο του διάσημου Νορβηγού ο συνθέτης Edvard Grieg, που γεννήθηκε και μεγάλωσε εδώ. Έμενε σε ένα μικρό σπίτι στην όχθη της λίμνης και συνέθεσε τα σπουδαία μουσικά του έργα. Μπορείτε επίσης να πάτε στον τάφο του, που είναι λαξευμένος στο βράχο. Εδώ είναι θαμμένος ο συνθέτης και η σύζυγός του Νίνα. Ένα μουσείο είναι πλέον ανοιχτό στο σπίτι του συνθέτη.

Είναι επίσης ενδιαφέρον να επισκεφτείτε το Μουσείο Old Bergen, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον ανοιχτό ουρανό. Ξύλινα σπίτια, παραδοσιακά για την αρχιτεκτονική της πόλης του 18-19ου αιώνα, έχουν διατηρηθεί εδώ. Υπάρχουν περίπου σαράντα τέτοια σπίτια.

Θυμηθείτε οπωσδήποτε το Ενυδρείο στο Μπέργκεν, όπου μπορείτε να δείτε πιγκουίνους και φώκιες, καθώς και χελώνες, φίδια και ακόμη και κροκόδειλοι.Οι περιηγήσεις στο Μπέργκεν σήμερα είναι έρχεται όλο και πιο δημοφιλής. Επιπλέον, άνετα άνετα ξενοδοχεία, πολυάριθμοι ξενώνες, κάμπινγκ και ιδιωτικά διαμερίσματα είναι πάντα έτοιμα να υποδεχθούν επισκέπτες.

Η μετάβαση στο Μπέργκεν δεν είναι δύσκολη. Μπορείτε να το κάνετε αυτό από οπουδήποτε στη Νορβηγία και από διάφορες πόλεις της Ευρώπης με αεροπλάνο, αυτοκίνητο, τρένο ή πλοίο. Το αεροδρόμιο του Μπέργκεν δέχεται τακτικές πτήσεις από την Κοπεγχάγη, τη Στοκχόλμη, το Άμστερνταμ, τη Φρανκφούρτη και το Λονδίνο. Μπορείτε επίσης να πετάξετε με αεροπλάνο από την Πράγα, το Βερολίνο και το Παρίσι, τη Ρίγα και τη Βαρσοβία. Τις καθημερινές, ένα λεωφορείο εκτελεί δρομολόγια από το αεροδρόμιο του Μπέργκεν προς το κέντρο της πόλης κάθε δεκαπέντε λεπτά (τα Σαββατοκύριακα - κάθε μισή ώρα). Μπορείτε να φτάσετε στο Μπέργκεν με πλοίο από τη Δανία, κάτι που είναι πολύ συναρπαστικό. Και αν αγοράσετε εισιτήριο για σκάφος, μπορείτε να κάνετε βόλτα στα φιόρδ ή κατά μήκος της ακτής.