Loading icon

Αθήνα - μια ιδιαίτερη ελληνική πόλη με ιστορική κληρονομιά

Η ελληνική πρωτεύουσα εντυπωσιάζει με την ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά και καμία πόλη στον κόσμο δεν μπορεί να κάνει τόσο ζωντανή εντύπωση. Η Αθήνα είναι μια ιδιαίτερη πόλη με πλούσιο παρελθόν και εκπληκτικά στοιχεία ενός αρχαίου πολιτισμού που οδήγησε στη διαμόρφωση της παγκόσμιας δημοκρατίας. Αυτό το μέρος είναι η αρχή της ευημερίας και η γέννηση ενός αρχαίου πολιτισμού -  η Ακρόπολη, η οποία είναι το πιο δημοφιλές μέρος στον κόσμο με τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών.
Για ένα άνετο ταξίδι, πολλοί τουρίστες προτιμούν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων στο Ελλάδα. Το μέσο κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου στην Αθήνα είναι 17 ευρώ την ημέρα, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου το κόστος ενοικίασης είναι το ίδιο με στην πόλη, αν και συνήθως η ενοικίαση στο αεροδρόμιο είναι φθηνότερη.


Η Αθήνα περιβάλλεται από τις καλύτερες παραλίες της Αττικής. Κορυφαίες παραλίες της Αθήνας σε 1001 παραλία.
Ελκυστική Αθήνα - έκταση για τους τουρίστες
Η Αθήνα είναι μια ιερή πόλη με μεγάλη σημασία στην αρχαιότητα. Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι δρόμοι και οι συνοικίες της πόλης έχουν μεταμορφωθεί με την εμφάνιση νέων σύγχρονων κτιρίων και το άνοιγμα νέων μουσείων. Κατά την κατασκευή της γραμμής του μετρό της Ακρόπολης, ανακαλύφθηκαν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, που αντιπροσωπεύουν αρχαία δείγματα επιδέξια δημιουργημένων πιάτων με όμορφα σχέδια και σχέδια. Ένα καταπληκτικό μουσείο έχει δημιουργηθεί σε μια άρτια εξοπλισμένη αίθουσα του σύγχρονου μετρό με εκθέματα που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ανασκαφών. Στο ιστορικό κέντρο υπάρχουν ιστορικά μνημεία, μεταξύ των οποίων ιδιαίτερη προσοχή αξίζει ο μεγαλοπρεπής ναός του Ηφαίστου, που βρίσκεται στα δυτικά της Ακρόπολης. Το παλαιότερο κτίριο έχει διατηρήσει την εμφάνισή του και εντυπωσιάζει με ένα μεγαλειώδες σύμπλεγμα από μαρμάρινες κολώνες και δεξιοτεχνικές εικόνες λαϊκών ηρώων από τους αρχαίους θρύλους. Η ελληνική πρωτεύουσα σαγηνεύει με την αρχαία οικιστική περιοχή της Πλάκας με έναν λαβύρινθο από δρόμους και χιλιάδες σκάλες σχεδιασμένες για ρομαντικούς περιπάτους ανάμεσα σε αρχαία σπίτια με ανθισμένες αυλές. Αυτό το μέρος είναι γεμάτο από αρχαία ερείπια και εκκλησίες βυζαντινού στιλ, που φέρνουν μια ιδιαίτερη παλιά γεύση στους ζωντανούς μοντέρνους δρόμους με πολλά όμορφα εστιατόρια, μουσεία και νυχτερινά κέντρα. Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της συνοικίας και παρουσιάζει συλλογές εθνικών θεμάτων στις αίθουσές του. Τα Αναφιώτικα είναι ένα πραγματικό στολίδι της Πλάκας με μυστηριώδη στενά σοκάκια και αδιέξοδα περάσματα στολισμένα με όμορφα και ανθισμένα περίπτερα. Η Αθήνα είναι η καρδιά ενός αρχαίου πολιτισμού με μια περίφημη ζεστή θάλασσα που προσελκύει ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

Τα αξιοθέατα της πόλης
• Η Ακρόπολη της Αθήνας είναι μνημειακή συγκρότημα που αποτελείται από αρχαίες κατασκευές, παρόμοια με τα ερείπια μεγαλοπρεπών ναών και φρουρίων. Στοιχεία της δύναμης του πολιτισμού υψώνονται σε έναν βραχώδη λόφο και είναι το πιο δημοφιλές μέρος τουριστικής σημασίας. Ο ιερός τόπος ελκύει με τη μεγαλοπρέπεια των κιόνων και την κομψότητα του αρχαίου στυλ, που αντανακλάται στα αρχαία ερείπια, που υφίσταται μια ενδελεχή ανακατασκευή. Οι περισσότεροι τουρίστες βιώνουν εκπληκτικές αισθήσεις όταν φτάνουν από το σύγχρονο τμήμα της πόλης στην Αρχαία Ακρόπολη, η οποία διατηρεί τα αποτυπώματα του παρελθόντος.

• Παρθενώνας - ένας όμορφος ναός από λευκό μάρμαρο, που χτίστηκε προς τιμήν της θεάς Αθηνάς Παρθένου. Το αρχαίο κτίριο είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα, φτιαγμένο σε συνδυασμό καλλιτεχνικής δεξιοτεχνίας και γλυπτικής τελειότητας. Η αρχιτεκτονική του ιερού ναού περιέχει την κομψότητα των γραμμών και την αρμονία των τέλειων μορφών στις επαναλαμβανόμενες λεπτομέρειες της επιδέξιης διακόσμησης. Οι μεγαλοπρεπείς στήλες και τα όμορφα γλυπτά εκπλήσσουν με μια ιδιαίτερη παλιά γοητεία.

• Το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού είναι ένα ιστορικό μνημείο που έχει διατηρήσει την εμφάνιση ενός αρχαίου αμφιθεάτρου που περιέχει μια μεγαλοπρεπή σκηνή και ένα υπαίθριο αμφιθέατρο. Το αρχιτεκτονικό θαύμα χτυπά με τις μνημειακές του μορφές και το μεγαλείο της κλίμακας. Το αρχαίο κτίριο δεν έχει στέγη, αλλά αυτό δεν αλλάζει τη γοητεία της διατηρημένης εμφάνισης με τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά της αρχαιότητας. Αυτό το μοναδικό μέρος έχει μεγάλη πολιτιστική σημασία λόγω των ζωντανών παραστάσεων και των φεστιβάλ που διοργανώνονται εδώ.

Η πρωτεύουσα της Ελλάδας στο παρελθόν γνώρισε πολλούς θριάμβους και τραγωδίες, άκμασε σε περιόδους ειρήνης και δημιούργησε αριστουργήματα αρχιτεκτονικής και τέχνης. Οι δρόμοι της Αθήνας έχουν διατηρήσει ένα αρχαίο κομμάτι του μεγαλείου μιας πλούσιας ιστορίας, όπου ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει σε μαρμάρινο μεγαλείο.