Loading icon

Οι μύθοι και οι θρύλοι του Ηρακλείου είναι εμπνευσμένοι από το φάντασμα του Μινώταυρου

Το διάσημο λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, η Κρήτη, δέχεται κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες που θέλουν να βρεθούν στον περίφημο λαβύρινθο του άγριου Μινώταυρου. Το Ηράκλειο δεν φημίζεται μόνο για ένα μόνο λάκκο του θηρίου.

Αυτή είναι η πρωτεύουσα του νησιού για ένα δευτερόλεπτο, ώστε να μπορείτε να έχετε μεγάλες απαιτήσεις από αυτό: είναι επίσης μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, μια αρχαία ιστορία γεμάτο ιστορίες, την κύρια εκπαιδευτική και εμπορική αρτηρία. Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι μια ευκαιρία να βουτήξετε με τα πόδια στον κόσμο και τη ζωή ενός αρχαίου πολιτισμού, να νιώσετε σαν μέρος ενός θρύλου, ήρωας απίστευτων μύθων.



Κρήτη air gate

Η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, το Ηράκλειο, εμφανίζεται σε όλο της το μεγαλείο για παραθεριστές που απλώνουν τα πόδια τους μόνο μετά από αρκετές ώρες καθίσματος στο αεροπλάνο. Από εδώ ξεκινά η κίνηση μέσα από τις πόλεις του νησιού για την ελληνική σιέστα. Και ενώ η τεράστια μητρόπολη ανοίγει χαρούμενα την αγκαλιά της, θα πρέπει να μάθετε τι σας περιμένει μπροστά.

Ενώ το λεωφορείο κινείται ομαλά στους δρόμους, οι τουρίστες συναντούν πότε πότε πανεπιστήμια, μουσεία, θέατρα - ο πολιτισμός και η εκπαίδευση βρίσκονται στο το καλύτερό τους. Είναι πολύ πιθανό να υπάρχει λιμάνι κατά μήκος της διαδρομής, αλλά συνήθως αφήνεται για ένα σνακ. Επίσης, ορισμένοι τουρίστες απολαμβάνουν την ενοικίαση αυτοκινήτου για διακοπές στην Ελλάδα. Μπορούμε να σας προτείνουμε να κάνετε κράτηση αυτοκινήτου εκ των προτέρων, στο Ηράκλειο κοστίζει σχεδόν 15 ευρώ την ημέρα, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου - σχεδόν 10 ευρώ μια μέρα.

Η ιστορία ξεκινά με ένα συνηθισμένο λιμάνι, το οποίο η Ελλάδα αποφάσισε να απαθανατίσει σε μύθους. Μερικά χιλιόμετρα από την πόλη, εξυπηρετικοί Έλληνες θα σας δείξουν τα ερείπια του Παλατιού της Κνωσού. Αυτό είναι ακριβώς το μέρος όπου, σύμφωνα με τις ιστορίες των ντόπιων, ένας αιμοδιψής μισός ταύρος, μισός άνθρωπος, που τρώει κόσμο, εξακολουθεί να περιπλανιέται.



Αλήθεια, από αρχαία φορές, όλα είναι ακόμα άθικτα, αλλά και πάλι είναι λίγο καταπιεστικά. Ατελείωτες στροφές, περίπλοκα περάσματα, φρεάτια - ίσως αυτοί είναι οι ίδιοι οι δρόμοι στους οποίους έφυγαν οι ντόπιοι για να ζήσουν λίγο περισσότερο από την πόλη του Ηρακλείου με την κυβέρνηση του Μινωικού πολιτισμού να τους έχει διαθέσει.

Από πού ξεκινά η πολιτιστική κληρονομιά του Ηρακλείου

Για να εμπεδώσετε τις έντονες εντυπώσεις, πρέπει να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο. Όλα τα ευρήματα μεταφέρθηκαν σε αυτό το μέρος, πολλά από τα οποία χρονολογούνται πριν από τρεις χιλιετίες π.Χ. Οι πιο περίεργοι θα παρουσιαστούν και θα μιλήσουν για τη χρήση των ελληνικών όπλων, την ημερομηνία προέλευσης του κεραμικού πιατιού, τη μοναδικότητα των ειδών οικιακής χρήσης που άλλοι πολιτισμοί θα μπορούσαν μόνο να ονειρευτούν.

Αλλά τα αγάλματα και οι νωπογραφίες θα ενθουσιάσουν όλοι όσοι βαριούνται τις γωνιές της τοπικής ιστορίας του μουσείου. Επίσης για τους τουρίστες υπάρχουν ανοιχτοί χώροι με έργα τέχνης και ιστορικά έγγραφα.



Θυμηθείτε τον εαυτό σας όταν κοίταξε ανοιχτά τις Μεγάλες Πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο; Ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα θα είναι και από το Τείχος του Φρουρίου, που ανήκει στην Ενετική εποχή της ζωής του Ηρακλείου. Η Κρήτη μπορεί να υπερηφανεύεται για 60 μέτρα τεράστιας δομής που περιβάλλει το παλιό τμήμα της πόλης.

Είναι ξεκάθαρο ότι, όπως όλα τα άλλα στην Ελλάδα, λίγα έχουν σωθεί εδώ, αλλά ενώ οι πύλες του Παντοκράτορα και του Ιησού στέκονται ακόμα, Αξίζουν να τα δείτε.
Η πόλη του Ηρακλείου στην Κρήτη δεν τελειώνει εκεί. Εάν πιάσετε έναν ντόπιο από το λαιμό του, τότε είναι έτοιμος να οδηγήσει οποιονδήποτε σε μη τουριστικά μονοπάτια για λίγα χρήματα. Και θα πρέπει να περπατάτε για εβδομάδες - κάθε βότσαλο εκεί θυμάται ακόμα τα πόδια του Ηρακλή.



Έτσι εκκλησίες, φρούρια του Martinengo και του Kules, καθεδρικοί ναοί, εξαίσια έργα βενετσιάνικων σιντριβανιών, δρόμοι με μυθικά ονόματα (Θησέας, Δαίδαλος), καθώς και σύγχρονες αρχιτεκτονικές κατασκευές σας περιμένουν.

Επίσης, δεν θα αφήσουμε τα ψώνια στην άκρη. Για την τοπική γεύση, πηγαίνουμε στα παζάρια, που γενικά και σε οποιαδήποτε χώρα, αλλά σουβενίρ, δημοφιλείς μάρκες και παλαιοπωλεία είναι διάσπαρτα παντού εδώ. Αυτό θα σας επιτρέψει να επιλέξετε ένα χαριτωμένο μικρό πράγμα, το οποίο μπορείτε στη συνέχεια να θαυμάσετε για μεγάλες βραδιές με ένα ποτήρι αρχαιοελληνικό κρασί Ρετσίνα.