Loading icon

Τουρκική κουζίνα: επιδόρπια, σούπες, σαλάτες και άλλα πιάτα

Η τουρκική κουζίνα είναι ένα πραγματικό αριστούργημα που αξίζει την προσοχή σας. Αναπτύσσεται εδώ και πολύ καιρό, οπότε στην εποχή μας υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός διαφορετικών πιάτων σε αυτό. Είναι απίθανο να μπορέσετε να δοκιμάσετε όλες τις λιχουδιές κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε τα πιο δημοφιλή μαγειρικά αριστουργήματα στις διακοπές!
Όσοι τους αρέσει να ταξιδεύουν με αυτοκίνητο συνήθως κάνουν κράτηση αυτοκινήτου στο Τουρκία online εκ των προτέρων. Στο αεροδρόμιο Istanbul Ataturk η ενοικίαση ενός μικρού αυτοκινήτου κοστίζει από 16 ευρώ την ημέρα και στο αεροδρόμιο Antalya λίγο πιο ακριβό - από 18 ευρώ την ημέρα. Οι τιμές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την εποχή, την κατηγορία αυτοκινήτου και την περίοδο ενοικίασης.
Τα κύρια χαρακτηριστικά της τουρκικής κουζίνας
Οι άνθρωποι της Τουρκίας τηρούν το Ισλάμ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στην τουρκική κουζίνα δεν υπάρχουν πρακτικά πιάτα που παρασκευάζονται με χοιρινό κρέας. Για να δημιουργήσουν μαγειρικά αριστουργήματα, οι σεφ επιλέγουν κοτόπουλο και αρνί. Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτά τα νόστιμα πιάτα σε τοπικά εστιατόρια.
Η τουρκική κουζίνα σχετίζεται άμεσα με την άφθονη χρήση του πεπερόνι. Αυτό το πράσινο λαχανικό κάνει τη γεύση των πιάτων πιο πικάντικη. Το αποξηραμένο πεπερόνι προστίθεται σε αριστουργήματα μαγειρικής, που αρέσουν σε πολλούς ταξιδιώτες.
Επιπλέον, η τουρκική κουζίνα είναι δημοφιλής με τη χρήση ελιών, οι οποίες προστίθενται σε πολλά πιάτα. Κανένα γεύμα δεν είναι πλήρες χωρίς μια μερίδα λαχανικών εποχής. Τρώγονται φρέσκα, τηγανητά, τουρσί ή βραστά.


Τουρκικά εορταστικά πιάτα
Οι Τούρκοι απλώς λατρεύουν τη γαλοπούλα, επομένως τη μαγειρεύουν σχεδόν για κάθε διακοπές. Επίσης, οι επίσημες μέρες συνοδεύονται από κάθε είδους γλυκά που αρέσουν τόσο σε παιδιά όσο και σε μεγάλους.
Τουρκικές σαλάτες και ορεκτικά
Στην πραγματικότητα, τα σνακ σε αυτή τη χώρα θεωρούνται πραγματική τέχνη. Πρέπει να σερβίρονται στο τραπέζι πριν από το κυρίως πιάτο. Τα κρύα σνακ είναι τραγανά αγγούρια με πικάντικη γεύση (σκόρδο + γιαούρτι), όλων των ειδών τα μείγματα, η βάση των οποίων είναι το πεπερόνι. Αν μιλάμε για ζεστά ορεκτικά, δοκιμάστε οπωσδήποτε μεγάλες γαρίδες με σκόρδο (ψημένες στο φούρνο), καθώς και καπάκια μανιταριών γεμιστά με βραστό κοτόπουλο.
Στην Τουρκία συνηθίζεται να ετοιμάζετε σαλάτες χωρίς μαγιονέζα. Το ρόλο του ντρέσινγκ παίζει ένα μείγμα από ξύδι, χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Η σύνθεση της σαλάτας περιέχει υλικά που επιλέγουν οι σεφ, εστιάζοντας σε μια συγκεκριμένη εποχή.


Τούρκικες σούπες
Σε αυτή τη χώρα, συνηθίζεται να μαγειρεύουν τα πρώτα πιάτα σε πλούσιο ζωμό κρέατος. Τα κύρια συστατικά των σούπας είναι κάθε είδους λαχανικά εποχής, χυλοπίτες, ρύζι. Ένα πιάτο από αυγά, χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο είναι αρκετά δημοφιλές. Αυτή είναι μια σούπα πουρέ που θα αφήσει μια μόνιμη εντύπωση.
Αν είναι ζεστό καλοκαίρι έξω, παραγγείλετε νόστιμη σούπα cacik σε ένα από τα εστιατόρια. Παρασκευάζεται από αγγούρια, προστίθεται φυσικό γιαούρτι και αρωματικά μπαχαρικά. Επίσης, οι σούπες με βάση τις ντομάτες, τα μανιτάρια, το κοτόπουλο και τα κόκκινα φασόλια αξίζουν την προσοχή σας.

Τουρκικά επιδόρπια
Αυτή είναι μια χώρα που θα κερδίσει την καρδιά οποιουδήποτε γλυκού. Η επιλογή των λιχουδιών είναι εξαιρετικά μεγάλη, οπότε σίγουρα θα βρείτε κάτι που σας αρέσει. Δοκιμάστε Τούρκικος χαλβάς, τραγανές μπάλες ζύμης, μπακλαβάς περιχυμένος με νόστιμο σιρόπι ζάχαρης. Επιπλέον, θα σας αρέσει κυδώνι βραστό σε γλυκό σιρόπι, το οποίο μπορείτε να δοκιμάσετε σε κάθε τουρκικό εστιατόριο. Φροντίστε να το γνωρίσετε με την κουζίνα της Τουρκίας αν αποφασίσετε να πάτε σε αυτή τη χώρα διακοπές. Θα εκπλαγείτε ευχάριστα από την ποικιλία των νόστιμων πιάτων που θέλετε να δοκιμάσετε ξανά!