Loading icon

Κορυφαία αξιοθέατα στο Μπακού

Μπακού - η πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, βρίσκεται στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας. Προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο για το εκπληκτικό μείγμα ιστορίας, πολιτισμού και φυσικής ομορφιάς.

Για ένα άνετο ταξίδι, πολλοί τουρίστες προτιμούν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων εκ των προτέρων. Το μέσο κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου στο Αζερμπαϊτζάν είναι 20 ευρώ την ημέρα. Για παράδειγμα, στο Ερεβάν το κόστος ενοικίασης του αυτοκινήτου συμπαγούς κατηγορίας είναι από 11 ευρώ την ημέρα, σε τιμές Τιφλίδα σχεδόν οι ίδιες , αν και συνήθως η ενοικίαση στο αεροδρόμιο είναι φθηνότερη, στο αεροδρόμιο του Μπατούμι μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο από 6 ευρώ την ημέρα.

< p>

Ateshgah
Το Ateshgah είναι ένας πυροναός στην πόλη Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Αυτό το αρχαίο περσικό ιερό στεγάζει τα ιερά τριών θρησκειών: του Ζωροαστρισμού, του Ισλάμ και του Χριστιανισμού. Χτίστηκε τον 10ο αιώνα μ.Χ. από τους Shirvanshahs υπό τη διεύθυνση του αρχιτέκτονα Ibrahim ibn Ahmed Shirvanshah. Το όνομα Ateshgah σημαίνει «τόπος της φωτιάς», το atesh είναι μια ζωροαστρική λέξη για τη φωτιά. Το συγκρότημα περιλαμβάνει καραβανσεράι, λουτρά, κουζίνες, χώρους καθιστικού και ένα τζαμί.
Χτίστηκε αρχικά από τους Σιρβανσάχ (βασιλιάδες Σιρβάν) τον 15ο αιώνα. Πριν από τον εξισλαμισμό, ο τόπος αυτός στέγαζε ναούς Ζωροαστρών και Χριστιανών. Μετά τον εξισλαμισμό έγινε τζαμί και μετά την καταστροφή από τον Σάχη Αμπάς Α' μετατράπηκε ξανά σε ναό της φωτιάς. Κατά τη Σοβιετική περίοδο ξεκίνησε η αποκατάστασή του, αλλά δεν ολοκληρώθηκε λόγω της κατάρρευσης της ΕΣΣΔ.

Ο Ateshgah ανέκαθεν ενέπνεε καλλιτέχνες και ποιητές, αποκαλείται συχνά «το μαργαριτάρι της Κασπίας Θάλασσας». Κατά τη διάρκεια της ιστορίας του, το συγκρότημα έχει υποστεί αρκετές ανακατασκευές. τα τελευταία χρόνια, γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στους τουρίστες λόγω της τοποθεσίας του κοντά στο κέντρο του Μπακού (15 λεπτά με τα πόδια από την Όπερα).

< p>

Maiden's Tower

Ο Maiden Tower of Baku είναι ένας πύργος που χτίστηκε από τους Shirvanshahs τον Μεσαίωνα. Ο πύργος χτίστηκε σε έναν από τους λόφους του Μπακού, που τώρα βρίσκεται στην Παλιά Πόλη.
Ο Πύργος του Maiden θεωρείται ένα από τα σύμβολα του Μπακού. Το ύψος του είναι 36 μέτρα και έχει 7 ορόφους. Δημιουργήθηκε ως παρατηρητήριο στην είσοδο της πόλης Bail από την πλευρά της χερσονήσου Absheron, προστατεύοντας την πόλη από τις πειρατικές επιθέσεις. Ο πύργος δημιουργήθηκε σε δύο στάδια: τον 11ο αιώνα έγιναν τα θεμέλιά του και τον 12ο αιώνα ολοκληρώθηκε σε 3 ορόφους.

Λουτρό Haji Gaiba

Το Haji Gaiba Bath είναι ένα παλιό δημόσιο λουτρό στη Ganja, που βρίσκεται στην παλιά συνοικία του Μπακού. Χτισμένο το 1826, αυτό το ιστορικό λουτρό ισχυρίζεται ότι είναι το δεύτερο παλαιότερο στο Αζερμπαϊτζάν μετά το λουτρό Mardakan. Και τα δύο λουτρά περιλαμβάνονται στον κατάλογο του Κρατικού Ιστορικού και Αρχιτεκτονικού Αποθέματος του Αζερμπαϊτζάν.

< p>

Η παλιά πόλη του Icheri Sheher

Icheri Sheher, ή "Εσωτερική Πόλη", είναι μια ιστορική συνοικία του παλιού Μπακού. Εκτείνεται πάνω από 20 χιλιόμετρα κατά μήκος της ακτής της Κασπίας Θάλασσας και περιλαμβάνει πολλά αρχιτεκτονικά μνημεία που χρονολογούνται από τον 18ο, 19ο και 20ο αιώνα.

Η παλιά πόλη βρίσκεται στο επίπεδο τμήμα της χερσονήσου Absheron, δυτικά του το κέντρο του Μπακού. Είναι κλεισμένο μέσα στα τείχη του φρουρίου, που χτίστηκε κατά τη μεσαιωνική περίοδο για να προστατεύεται από επιθέσεις ξένων εισβολέων. Οι κυκλικές επάλξεις που περιέβαλλαν την Παλιά Πόλη είχαν αρχικά ύψος 4 μέτρα, αλλά σήμερα έχουν απομείνει μόνο 2-3 επίπεδα χωμάτινες και πέτρινες οχυρώσεις. Οι πύλες προς την Παλιά Πόλη περιλαμβάνουν: Shirvanshah (1851), Sulut (παλαιότερα γνωστό ως Chiglig) (1784), Dilara (1839), Bayil (1396), Binqdi (1780), Binyrli (1785) και Qarasunqal (1841). Ο περίφημος Πύργος του Maiden (11ος αιώνας) βρίσκεται επίσης στην επικράτεια του Icheri Sheher.