Loading icon

Θέρετρα της Σερβίας

Η Σερβία είναι μια ιδανική επιλογή για όσους δεν χρειάζονται τη θάλασσα και την παραλία, για όσους προτιμούν ενεργές τουριστικές διακοπές ή απλά θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα από τη φασαρία της μητρόπολης, να απολαύσουν την ηρεμία ενός μικρού και ήσυχη χώρα. Λίγοι γνωρίζουν ότι υπάρχει πολύ καθαρός αέρας, φιλικοί άνθρωποι, εξαιρετικά θέρετρα και σανατόρια και ότι πολλές πόλεις σε αυτή τη λιτή πολιτεία είναι ιστορικά κέντρα. Αν θέλετε να επισκεφθείτε αυτή τη μαγευτική χώρα, τότε έχετε μια δύσκολη επιλογή - υπάρχουν τόσα πολλά μέρη που κάθε τουρίστας πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί. Οι κυριότερες παρατίθενται παρακάτω.

Για ένα άνετο ταξίδι, πολλοί τουρίστες προτιμούν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων στη Σερβία. Το μέσο κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου στο Βελιγράδι είναι 15 ευρώ την ημέρα, στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου το κόστος ενοικίασης είναι το ίδιο με στην πόλη, αν και συνήθως η ενοικίαση στο αεροδρόμιο είναι φθηνότερη.



Το Kopaonik είναι ένα χιονοδρομικό κέντρο που βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Πρόκειται για μια τεράστια οροσειρά μήκους 83 χλμ. Το Kopaonik είναι εδώ και πολύ καιρό ένα από τα πιο διάσημα ευρωπαϊκά χιονοδρομικά κέντρα. Εδώ οι πίστες είναι εξοπλισμένες με άνετες πίστες και αναβάσεις, γεγονός που εξασφαλίζει την ασφάλεια των σκιέρ και των snowboarders. Επιπλέον, το Κοπαόνικ είναι ένα μεγάλο εθνικό απόθεμα και γι' αυτό προσελκύει την προσοχή των τουριστών ως αξιοθέατο.



Το Ζλάτιμπορ είναι ένα σερβικό κλιματικό θέρετρο. Βρίσκεται σχετικά κοντά στο Βελιγράδι - μόλις 30 χλμ. Το κέντρο του Zlatibor είναι η μικρή πόλη Kravele - Voda, όπου έρχονται εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Φυσικά, επειδή ο αέρας σε αυτό το θέρετρο είναι καθαρός και φρέσκος, ο οποίος συνδυάζεται με το νότιο ζεστό και ηλιόλουστο κλίμα.



Το Βελιγράδι είναι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας και, επιπλέον, η πρωτεύουσα της Σερβίας. Αυτό είναι ένα μεγάλο ιστορικό κέντρο - ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Το κύριο αξιοθέατο είναι το φρούριο του Βελιγραδίου, το οποίο χτίστηκε τον 1ο αιώνα! Καθ' όλη τη διάρκεια της ύπαρξής του, έχει δεχθεί εκατοντάδες επιθέσεις και έχει αποκατασταθεί περισσότερες από 40 φορές. Εκτός από το φρούριο, το Βελιγράδι έχει πολύ όμορφα πάρκα, πλατείες και αρχιτεκτονική. Επομένως, σε κάθε περίπτωση, θα αρέσει πολύ στους τουρίστες εδώ.