Loading icon

Σκανδιναβική ομορφιά. Τι να δείτε στην εκπληκτική Νορβηγία;

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο από το να περάσετε τις διακοπές σας παρέα με θορυβώδεις καταρράκτες, πανίσχυρα φιόρδ, απίστευτα βουνά και αιώνιους παγετώνες. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να περάσετε τις διακοπές σας στη Νορβηγία. Ωστόσο, όχι μόνο η μαγευτική φύση - αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της μακρινής σκανδιναβικής χώρας - μπορεί να διαφοροποιήσει τον ελεύθερο χρόνο των τουριστών. Η Νορβηγία είναι επίσης διάσημη για τα μουσεία, τα πολιτιστικά κέντρα και τις γκαλερί της. Έτσι, ο καθένας μπορεί να βρει ένα επάγγελμα και ένα μέρος της αρεσκείας του.
Πολλοί τουρίστες προτιμούν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων στη Νορβηγία. Το μέσο κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου στο Όσλο είναι 18 ευρώ την ημέρα, στο αεροδρόμιο του Μπέργκεν το κόστος ενοικίασης είναι το ίδιο με στην πόλη, αν και συνήθως η ενοικίαση στο αεροδρόμιο είναι φθηνότερη.
Δεν έχει νόημα να μιλάμε για τα αμέτρητα νορβηγικά φιόρδ χωρίς να αναφέρουμε τα πιο σημαντικά και πιο διάσημα από αυτά - Geirangerfjord. Ναι, δεν μπορεί να καυχηθεί για μεγάλο εύρος και μήκος, αλλά αυτό είναι ένα πραγματικά υπέροχο και συναρπαστικό μέρος. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ένα γραφικό πολύχρωμο τοπίο. Ξεχασμένα αγροκτήματα και χωριά, απόκρημνοι βράχοι καλυμμένοι με πράσινο, θορυβώδεις καταρράκτες που πέφτουν γρήγορα στην κρυστάλλινη λεία επιφάνεια του ποταμού - όλα αυτά μεταφέρουν τέλεια το πνεύμα της ήρεμης, σκληρής Νορβηγίας. Αλλά η όμορφη θέα δεν είναι σε καμία περίπτωση το μόνο πράγμα που διασκεδάζει τους τουρίστες. Επιπλέον, υπάρχει ένα μουσείο αφιερωμένο στο Geirangerfjord, όπου μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία και τη γεωλογία αυτής της περιοχής.
Ένα άλλο αξιοθέατο βρίσκεται στην επικράτεια ενός άλλου φιόρδ. Το Preikestolen Rock βρίσκεται σε μια ψηλή και απρόσιτη ακτή ενός ελαφρώς λιγότερο διάσημου Lysefjord. Ο "Άμβωνας" - και έτσι μεταφράζεται το όνομα αυτού του φυσικού μνημείου - είναι ένα εξαιρετικό και συναρπαστικό μέρος. Ο βράχος στέκεται περήφανος σε ύψος λίγο παραπάνω από εξακόσια μέτρα. Από το τεράστιο οροπέδιο του μπορείτε να δείτε όμορφα και μαγευτικά μέρη. Δεν είναι περίεργο που αυτό το αξιοθέατο είναι τόσο δημοφιλές στα κοινωνικά δίκτυα. Υπάρχει κάτι να δείτε εδώ.



Όχι λιγότερο πρωτότυπο και εντυπωσιακό είναι το φιορδ Hardanger. Πολλοί αποκαλούν αυτό το μέρος «περιβόλι» της Νορβηγίας. Και αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, γιατί την άνοιξη κυριολεκτικά πνίγεται στην πολυτέλεια της ανθοφορίας. Πολλά δέντρα αρχίζουν να καρποφορούν το καλοκαίρι, μετατρέποντας το φιόρδ σε ένα παραδεισένιο μέρος. Αχλάδια, μήλα, κεράσια και άλλα νόστιμα φρούτα κρέμονται από κάθε κλαδί. Επίσης, αυτό το αξιοθέατο φημίζεται για τα υπέροχα πανοράματα και τις δραστηριότητες αναψυχής. Οι τουρίστες εδώ περνούν υπέροχα κάνοντας ράφτινγκ και ψάρεμα.


Το επόμενο αξιοθέατο είναι κάπως διαφορετικό από όλα τα παραπάνω, γιατί η ξύλινη εκκλησία στο Urnes είναι ένα αρχιτεκτονικό μνημείο που χτίστηκε από τον άνθρωπο και όχι από τη φύση. Αυτός ο ναός είναι σχεδόν εννιακόσια ετών. Χτισμένη τον δωδέκατο αιώνα, αυτή η εκκλησία είναι καλυμμένη με ένα φωτοστέφανο από κάθε λογής θρύλους και μυστικά. Η λακωνική φιγούρα της είναι σεμνά, αλλά ταυτόχρονα πολύ οργανικά υφασμένη στο σκληρό τοπίο. Αν οι τουρίστες θέλουν να δουν ένα αριστούργημα της σκανδιναβικής αρχιτεκτονικής, τότε αυτό το μέρος είναι ακριβώς για αυτούς.
Υπάρχουν πολλά περισσότερα συναρπαστικά και ενδιαφέροντα μέρη στη Νορβηγία. Μία από τις πρωτεύουσες της χώρας, το Όσλο, διαθέτει μια εκπληκτική συλλογή από παλάτια και μουσεία. Η φύση και ο πολιτισμός συνδυάζονται απίστευτα μεταξύ τους. Και για αυτό πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε αυτήν την κρύα σκανδιναβική ομορφιά.