Loading icon

Τα πιο διάσημα μουσεία των Βρυξελλών και του Άμστερνταμ

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσει να μένουν πολύ καιρό και επιδιώκουν να διαφοροποιήσουν τα ταξίδια τους στο εξωτερικό. Μια εξαιρετική ευκαιρία είναι να κλείσετε μια περιοδεία σε δύο χώρες, για παράδειγμα, στο Βέλγιο και την Ολλανδία.

Αυτοί που τους αρέσει να ταξιδεύουν με αυτοκίνητο συνήθως κάνουν κράτηση αυτοκινήτου στο Βέλγιο online εκ των προτέρων. Στο Σαρλερουά Βρυξελλών, η ενοικίαση ενός συμπαγούς αυτοκινήτου κοστίζει από 18 ευρώ την ημέρα και στο Αεροδρόμιο Zaventem λίγο πιο ακριβό - από 21 ευρώ την ημέρα. Οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την εποχή, την κατηγορία αυτοκινήτου και την περίοδο ενοικίασης.

Οι Βρυξέλλες, η πρωτεύουσα του Βελγίου, είναι γνωστές από τον Μεσαίωνα. Χάρη στις πλουσιότερες συλλογές των Βασιλικών Μουσείων, η πόλη είναι σήμερα γνωστή ως το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πολιτιστικό κέντρο. Η έκθεση του Μουσείου Καλών Τεχνών περιέχει πίνακες των Ρέμπραντ, Μπρίγκελ, Ρούμπενς και πολλών άλλων σπουδαίων ζωγράφων. Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης είναι σχετικά νέο - δεν είναι ακόμη 30 ετών, αλλά η συλλογή του είναι επίσης άξια θαυμασμού, καθώς περιέχει πίνακες τόσο από σύγχρονους Βέλγους καλλιτέχνες όσο και από παγκοσμίου φήμης ζωγράφους: Rene Magritte, Marcel Bruthaers, Marc Chagall, Andy Warhol.

Άλλα μητροπολιτικά μουσεία δεν είναι λιγότερο διάσημα: η έκθεση του Βασιλικού Ινστιτούτου Φυσικής Ιστορίας παρουσιάζει τους σκελετούς γιγάντιων φυτοφάγων σαυρών που κατοικούσαν στον πλανήτη πριν από εκατομμύρια χρόνια. Και το μουσείο μουσικών οργάνων διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή διαφόρων οργάνων στην Ευρώπη, ο αριθμός των οποίων έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τις 6 χιλιάδες. Προσελκύει την προσοχή των επισκεπτών της πόλης και το μουσείο σοκολάτας. Αξιοσημείωτο είναι ότι η είσοδος στο μουσείο και η γευσιγνωσία διαφόρων εκθεμάτων είναι εντελώς δωρεάν.

Το Άμστερνταμ δεν απέχει πολύ από τις Βρυξέλλες όσον αφορά τον αριθμό των διάσημων μουσείων. Το μουσείο με τις περισσότερες επισκέψεις στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας είναι το Rijksmuseum. Βρίσκεται σε μια ήσυχη γοητευτική γωνιά στις όχθες ενός από τα κανάλια της παλιάς πόλης. Το μουσείο ιδρύθηκε κάποτε από τον αδελφό του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, Λουδοβίκο Βοναπάρτη. Σήμερα περιέχει την πλουσιότερη συλλογή έργων ζωγραφικής των δασκάλων της Χρυσής Εποχής της Ολλανδίας, η οποία δεν έχει ανάλογες. Αλλά τουρίστες από πολλές χώρες έρχονται εδώ, όχι μόνο για να δουν τα έργα του Vermeer, του Pieter de Hooch, του Frans Hals και πολλών άλλων δασκάλων, αλλά και για να θαυμάσουν ένα από τα έργα του Rembrandt που παρουσιάζονται εδώ - The Night Watch.



Τη δεύτερη θέση από πλευράς προσέλευσης μετά το περίφημο Rijksmuseum καταλαμβάνει ένα λιτό σπίτι στην οδό Princesgracht, στον αριθμό 263. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, μια Εβραία, το όνομα της οποίας είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο σήμερα, Anne Η Φρανκ, κρύφτηκε σε αυτό με την οικογένειά της από τους Γερμανούς εισβολείς. Το ημερολόγιό της έχει πλέον μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και το σπίτι είναι πλέον όχι μόνο μουσείο, αλλά και ερευνητικό κέντρο για τη μελέτη του Ολοκαυτώματος. Χωρίς αμφιβολία, κάθε τουρίστας που επισκέπτεται το Άμστερνταμ δεν μπορεί παρά να επισκεφτεί το Μουσείο της Μαντάμ Τισό. Η έκθεσή του περιλαμβάνει πολλά μέρη: εκδηλώσεις και σκηνές δρόμου από τη ζωή διάσημων προσωπικοτήτων της Χρυσής Εποχής, ένα δωμάτιο φρίκης και μια αίθουσα διασημοτήτων.