Loading icon

Παραδοσιακή Τσέχικη κουζίνα

Η εθνική τσέχικη κουζίνα είναι ένας συνδυασμός αρχαίων συνταγών, χαρακτηριστικό της γεωγραφικής θέσης και της επιρροής των κουζινών των γειτονικών χωρών σε αυτήν. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι η απλότητα και το περιεχόμενο θερμίδων.
Για ένα άνετο ταξίδι, πολλοί τουρίστες προτιμούν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτου στην Τσεχία. Το μέσο κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου στην Πράγα είναι 15 ευρώ την ημέρα, στο Μπρνο - 16 ευρώ την ημέρα.
Τα κύρια προϊόντα διατροφής μπορούν να θεωρηθούν τα λαχανικά: πατάτες, γλυκές πιπεριές, κολοκύθες, κρεμμύδια, καρότα, ντομάτες. Από τα πιο δημοφιλή φρούτα είναι: μήλα, αχλάδια, βερίκοκα, φράουλες, λεμόνια, δαμάσκηνα. Όσο για το κρέας, εδώ αξίζει να αναφέρουμε: χοιρινό, μοσχαρίσιο, βοδινό, λιγότερο συχνά πουλερικά. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την τσέχικη κουζίνα χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα: ξινή κρέμα, βούτυρο, τυρί cottage και τυριά. Τα δημητριακά είναι επίσης αρκετά δημοφιλή, χρησιμοποιούνται για την παρασκευή δημητριακών, συνοδευτικών πιάτων, προσθήκη σε σούπες και σαλάτες. Ως καρυκεύματα και μπαχαρικά χρησιμοποιούν: μαύρο πιπέρι, πάπρικα, σκόρδο, σουσάμι, κανέλα, βανίλια.
Τσεχικά ζυμαρικά
είναι το πιο διάσημο πιάτο που παρασκευάζεται τόσο τις καθημερινές όσο και για γιορτές . Χρησιμοποιούνται ως συνοδευτικό, ως ορεκτικό με βούτυρο και σκόρδο. Τα κλασικά ζυμαρικά παρασκευάζονται από: μαγιά, αλεύρι, νερό, αλάτι, γάλα και ζάχαρη. Το Bramborak είναι ένα άλλο ενδιαφέρον πιάτο, χωρίς το οποίο είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς το τσέχικο τραπέζι. Η συνταγή περιέχει: κρεμμύδια, πατάτες, αυγά, αλεύρι, μαύρη μπύρα. Ως καρυκεύματα χρησιμοποιούν: μαντζουράνα, μαύρο πιπέρι. Το κύριο συστατικό αυτού του πιάτου είναι το καπνιστό στήθος, το οποίο δημιουργεί μια ασυνήθιστη γεύση. Τα flatbreads τηγανίζονται σε φυτικό λάδι και σερβίρονται με λιπαρή κρέμα γάλακτος.


Τα πρώτα πιάτα είναι αρκετά δημοφιλή, ειδικά οι σούπες λαχανικών και κρεάτων. Η φασολάδα στην Τσεχία παρασκευάζεται από: κόκκινα φασόλια, κρεμμύδια, πατάτες, νερό, ντομάτες, καρότα. Τα λουκάνικα χρησιμοποιούνται ως πρόσθετο συστατικό. Ως συμπλήρωμα μπαχαρικών: θυμάρι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα, σκόρδο, μαϊντανός. Το αποτέλεσμα είναι ένα νόστιμο, χορταστικό πιάτο με πικάντικη γεύση και ασυνήθιστο άρωμα. Το
Χοιρινό κότσι
είναι ένα εορταστικό πιάτο που υπάρχει πάντα στο γιορτινό τραπέζι. Για την παρασκευή του δεν χρησιμοποιείται σχεδόν τίποτα, εκτός από: κρέας, κρεμμύδια, καρότα, αλάτι και νερό. Αυτό είναι ένα απλό πιάτο που πρακτικά δεν απαιτεί τη συμμετοχή της οικοδέσποινας. Απλά πρέπει να κάνετε υπομονή και να βρείτε λίγο χρόνο. Και μετά μπορείτε να απολαύσετε ένα νόστιμο πιάτο με έντονο άρωμα.


Στην Τσεχική Δημοκρατία αγαπούν και συχνά παρασκευάζουν όλα τα είδη αρτοσκευασμάτων. Τα ψωμάκια Ducat είναι ένα νόστιμο πιάτο που εμφανίζεται πάντα κατά την κατανάλωση τσαγιού. Η συνταγή περιέχει τα ακόλουθα συστατικά: γάλα, μαγιά, αυγά, ζάχαρη, άμυλο καλαμποκιού, αλεύρι. Ως γέμιση, μια κρέμα παρασκευάζεται από: κρέμα, μέλι, βούτυρο, τυρί κότατζ. Ως προσθήκη, χρησιμοποιήστε: ρούμι και βανίλια. Το αποτέλεσμα είναι μια νόστιμη ζύμη με λεπτή κρούστα και αέρινη κρέμα.