Loading icon

Οδηγός Ηνωμένου Βασιλείου

Αυτή η περιοχή, με απίστευτη ποικιλία τοπίων, περιλαμβάνει ψηλά βουνά, λίμνες, ποτάμια και δάση. Το εθνικό πάρκο δημιουργήθηκε σε αυτό το έδαφος το 2002. Βρίσκεται σε μια τεράστια έκταση - από το νότιο άκρο της λίμνης Lomond και τους οικισμούς Tindrum και Killeen στο Perthshire στα βόρεια μέχρι το φιόρδ Callander και Loch Fyne στα ανατολικά.

< p>Πολύ πριν από το ταξίδι, πολλοί τουρίστες κάνουν κράτηση αυτοκινήτου στο Ηνωμένο Βασίλειο στο διαδίκτυο για να λάβουν μια ευνοϊκή τιμή ενοικίασης, να δουν περισσότερα αξιοθέατα και να μην εξαρτώνται από ομάδες περιηγήσεων. Στο Αεροδρόμιο του Εδιμβούργου το κόστος ενός αυτοκινήτου συμπαγούς κατηγορίας ξεκινά από 15 ευρώ την ημέρα, στο Μάντσεστερ το κόστος είναι περίπου το ίδιο - από 14 ευρώ την ημέρα.

Λιγότερο από ένα μίλι από το νοτιοδυτικό άκρο του Isle of Mull, το ιερό νησί Iona υψώνεται από τα καταγάλανα νερά της θάλασσας. Ήταν εδώ που το 563 ο St. Columba έκανε μια στάση μετά τη φυγή από την Ιρλανδία. Στο νησί χτίστηκε ένα μοναστήρι και οι μοναχοί άρχισαν να προσηλυτίζουν τους ειδωλολάτρες της Σκωτίας και της Βόρειας Αγγλίας στη νέα πίστη. Τήρησαν την κελτική ερμηνεία του Χριστιανισμού.

< p>
Culross, μια καλοδιατηρημένη πόλη του 17ου αιώνα,
ήταν κάποτε σημαντικό λιμάνι εμπορίου με τις πεδιάδες. Εδώ αναπτύχθηκε και η βιομηχανία εξόρυξης άνθρακα. Αυτός ο πολύχρωμος οικισμός βρίσκεται ακριβώς στην άκρη του νερού. Η Εθνική Εταιρεία της Σκωτίας για τη Διατήρηση Ιστορικών Μνημείων έχει πραγματοποιήσει μια αξιοσημείωτη αποκατάσταση εδώ.

Η κοιλάδα Glencoe "φυλάσσεται" από μια οροσειρά που ονομάζεται "Three Sisters".
Μπορείτε να φτάσετε εδώ μέσα από τις ορεινές περιοχές της ερήμου του Rannock Moor. Στη Σκωτία, η κοιλάδα του Glencoe είναι η πιο εντυπωσιακή. Εκτείνεται στον θαλάσσιο κόλπο JTox-Leuven στη δυτική ακτή. Αυτό το καταπληκτικό μέρος είναι κρυμμένο ανάμεσα στις βραχώδεις κορυφές, τους βράχους με κορυφές, οι βραχώδεις πλαγιές των οποίων είναι διάσπαρτες με τραχιά μπάζα και θραύσματα βράχου.



Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ένα από τα πιο δημοφιλή αθλητικά γεγονότα
( οι επόμενοι καλοκαιρινοί αγώνες θα διεξαχθούν στο Λονδίνο το 2012), που προήλθαν πριν από περισσότερα από 2000 χρόνια στην Αρχαία Ελλάδα. Στην Πινακοθήκη Ελληνικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων του Βρετανικού Μουσείου, ορισμένα αντικείμενα, όπως κανάτες, αγάλματα και ζωφόροι, είναι διακοσμημένα με σκηνές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δείχνοντας πόσο παρόμοια ήταν με τους σύγχρονους αγώνες και πόσο πολύ διαφορετικά από αυτούς.