Loading icon

Τα καλύτερα αξιοθέατα στο Σίδνεϊ

Το Σίδνεϊ είναι η μεγαλύτερη και πιο διάσημη πόλη της Αυστραλίας. Ιδρύθηκε το 1788 στη Νέα Νότια Ουαλία ως ποινική αποικία για τους Βρετανούς. Επί του παρόντος, είναι το σημαντικότερο πολιτικό, πολιτιστικό, εμπορικό και οικονομικό κέντρο της χώρας, η έδρα της αρχιεπισκοπής της Ρωμαιοκαθολικής και της Αγγλικανικής εκκλησίας. Είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις της Αυστραλίας. Εάν σχεδιάζεται ένα συναρπαστικό ταξίδι στο Σίδνεϊ στο εγγύς μέλλον, τότε θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τα ενδιαφέροντα μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κάθε τουρίστας.

Πολύ πριν από το ταξίδι, πολλοί τουρίστες κάνουν κράτηση αυτοκινήτου στο Αυστραλία στο διαδίκτυο για να λάβετε μια ευνοϊκή τιμή ενοικίασης, να δείτε περισσότερα αξιοθέατα και να μην εξαρτάστε από ομάδες περιηγήσεων. Στο αεροδρόμιο Σίδνεϊ, το κόστος ενός αυτοκινήτου συμπαγούς κατηγορίας ξεκινά από 15 ευρώ την ημέρα, στο αεροδρόμιο Perth το κόστος είναι περίπου το ίδιο - από 14 ευρώ την ημέρα.

Όπερα του Σίδνεϊ
Πρόκειται για ένα διεθνώς αναγνωρισμένο όμορφο κτίριο με οροφή σε σχήμα κοχυλιού. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1957 και συνεχίστηκε για δεκαέξι χρόνια. Κάθε τουρίστας πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθήσει τουλάχιστον μία παράσταση σε αυτό το θέατρο. Εάν η όπερα δεν βρίσκεται στον κύκλο των ενδιαφερόντων, τότε μπορείτε τουλάχιστον να περάσετε λίγο χρόνο σε αυτήν - απλώς χαλαρώστε και καθίστε σε ένα εστιατόριο.


Harbor Bridge - Harbour Bridge

Θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες γέφυρες στον κόσμο. Φαίνεται από την όπερα. Το σχήμα αυτής της καταπληκτικής γέφυρας θυμίζει κρεμάστρα, γι' αυτό και η κοινή της ονομασία, κρεμάστρα, προήλθε από εδώ. Μπορείτε να το θαυμάσετε από μακριά, να το καβαλήσετε ή να ανεβείτε στην κορυφή της καμάρας του (το τόξο). Η τελευταία επιλογή είναι η πιο ελκυστική, γιατί χάρη σε αυτήν μπορείτε να έχετε μια αξέχαστη εμπειρία.

Πύργος του Σίδνεϊ

Ο πύργος παρατήρησης, από τον οποίο μπορείτε να θαυμάσετε το πανόραμα της πόλης, είναι το ψηλότερο κτίριο της πόλης. Υπάρχουν εστιατόρια που, γυρίζοντας αργά, παρέχουν μια εξαιρετική ευκαιρία να απολαύσετε όμορφη θέα ανάμεσα στη διαδοχική κατανάλωση εκλεκτών και νόστιμων πιάτων.


Γαλάζια Όρη

Το όνομα αυτής της ομάδας βουνών προέρχεται από το «ανερχόμενο» λάδι των θάμνων ευκαλύπτου, μπλε χρώματος. Αυτό το μέρος συνιστάται ιδιαίτερα σε όλους τους ταξιδιώτες που εκτιμούν τα βουνά. Η αναρρίχηση σε μία από τις κορυφές εγγυάται εκπληκτική θέα.

Παραλία Bondi

Ένα τέτοιο πολυσύχναστο και μαγευτικό μέρος συνιστάται για τους μανιώδεις λάτρεις της ηλιοθεραπείας στην παραλία - λόγω της αισθητικής του αξίας. Αυτή είναι η πιο διάσημη παραλία σε όλη την Αυστραλία. Το όνομά του προέρχεται από τη γλώσσα των Αβορίγινων και σημαίνει "θόρυβος που προκαλείται από την πρόσκρουση των κυμάτων."