Loading icon

Λυών - πόλη των υφαντών

Το διοικητικό κέντρο του διαμερίσματος του Ροδανού, η Λυών, βρίσκεται στη συμβολή δύο ποταμών - του Ροδανού και του Σάον. Ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους το 43 π.Χ. Η πόλη υπάρχει για περισσότερα από 2000 χρόνια. Η Λυών ήταν η πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Γαλατίας μέχρι την κατάρρευση της αυτοκρατορίας. Εκπρόσωποι 60 γαλατικών φυλών παρευρέθηκαν σε φεστιβάλ και συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε αυτή την πόλη. Η διασκέδασή τους ήταν πολύ σκληρή. Το 177, ο αυτοκράτορας Μάρκος Αυρήλιος διέταξε τη δημόσια εκτέλεση 43 Χριστιανών, τώρα τους γνωρίζουμε ως «Μάρτυρες της Λυών».

Οι έμπειροι ταξιδιώτες προτιμούν να κάνουν κράτηση αυτοκινήτου στη Γαλλία προηγουμένως στο διαδίκτυο, να συγκρίνουν τιμές, αξιολογήσεις και κριτικές. Για παράδειγμα, στο αεροδρόμιο της Λυών μπορείτε να κάνετε κράτηση για ένα συμπαγές αυτοκίνητο για σχεδόν 15 ευρώ την ημέρα, σε CDG αεροδρομίου οι τιμές ξεκινούν από 11 ευρώ την ημέρα.

< p>

Η δεξιά όχθη της Σόνας καταλαμβάνεται από το ιστορικό τμήμα της πόλης. Οι Ιταλοί έμποροι που έζησαν εδώ από τις αρχές του 14ου αιώνα είχαν μεγάλη επιρροή στη διαμόρφωση αυτού του τμήματος. 300 χρόνια αργότερα, το Place Bellecour δημιουργήθηκε στη Λυών, τώρα είναι το κύριο αξιοθέατο της πόλης. Το κέντρο της πλατείας καταλαμβάνεται από ένα άγαλμα του Λουδοβίκου 14, στο βάθρο μπορείτε να δείτε αλληγορικές εικόνες δύο ποταμών. Η Ρόνα είναι άντρας, η Σόνα είναι γυναίκα. Στην πλατεία υπάρχει και βρύση που λειτουργεί όλο το χρόνο. Μόνο οι ισχυροί παγετοί μπορούν να συμβάλουν στο κλείσιμό του.

Στην οδό Brokant-Stalingrad, μπορεί να σας ενδιαφέρει η αγορά με αντίκες. Κατέχει την τρίτη θέση σε μέγεθος μεταξύ των ευρωπαϊκών αγορών. Η γκάμα των προϊόντων είναι απλά εκπληκτική: μπορείτε να βρείτε έργα τόσο από την Αναγέννηση όσο και από τα μέσα του 20ού αιώνα. Το κόστος των αντίκες επηρεάζεται από τη στιγμή της δημιουργίας ενός αριστουργήματος.

< Η Λυών ήταν γνωστή ως η πόλη των υφαντών. Έλαβε αυτό το όνομα λόγω της μετάφρασης από το γαλλικό όνομα του λόφου Croix-Rousse στα περίχωρα, όπου εγκαταστάθηκαν οι υφαντές.

< p>Η Λυών συνάντησε το τέλος του 19ου αιώνα με την παρουσία 50 χιλιάδων αργαλειών. Η ανάπτυξη της υφαντικής μεταξιού οδήγησε στη δημιουργία ειδικών περασμάτων κατά μήκος των οποίων ήταν βολικό να μετακινούνται δέματα από μετάξι. Αυτά τα ίδια περάσματα χρησιμοποιήθηκαν από τη Γαλλική Αντίσταση κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι αδελφοί Lumiere ήταν επίσης κάτοικοι της Λυών. Ο δρόμος στον οποίο βρίσκεται το αρχοντικό της οικογένειάς τους, και τώρα το μουσείο, ονομάζεται "Οδός της πρώτης ταινίας".