Loading icon

Ταξίδι στην Ισλανδία - Keflavik

Το Keflavik της Ισλανδίας, παρά την σχετική απόσταση του από την Ευρώπη, είναι μια πολύ δημοφιλής χώρα. Περιλαμβάνει τα πιο όμορφα θαύματα του κόσμου. Αυτά είναι τα μεγαλύτερα χωράφια με θερμοπίδακες, ο πιο καθαρός αέρας στον κόσμο, το μεγαλύτερο βόρειο βοτανικό πάρκο. Η πρωτεύουσα της Ισλανδίας είναι η βορειότερη πρωτεύουσα στον κόσμο. Για πολλούς τουρίστες, η γνωριμία με την Ισλανδία ξεκινά με την πόλη Keflavik, επειδή υπάρχει ένα διεθνές αεροδρόμιο κοντά στην πόλη. Το Keflavik είναι μια πόλη-λιμάνι που βρίσκεται στη χερσόνησο του Reykjanes.

Η εκ των προτέρων ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ισλανδία είναι κερδοφόρα. Μπορείτε να συγκρίνετε τιμές online και να λάβετε έκπτωση έως και 70% για ενοικίαση. Για παράδειγμα, στο Ρέικιαβικ μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο από 15 ευρώ την ημέρα, στο Αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ - από 11 ευρώ την ημέρα.

< p>

Η πρωτεύουσα της χώρας απέχει μόλις 50 χιλιόμετρα. Ο πληθυσμός της πόλης πλησιάζει τις οκτώ χιλιάδες άτομα, αλλά παρόλα αυτά, το Keflavik έχει ένα μεγάλο λιμάνι, πολλά ξενοδοχεία και ξενοδοχεία. Το καμάρι της πόλης είναι ο ποδοσφαιρικός σύλλογος «Κέφλαβικ», που φημίζεται για τις επιδόσεις του στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Ο σύλλογος είναι τέσσερις φορές εθνικός πρωταθλητής. Η βολική γεωγραφική τοποθεσία του Keflavik επιτρέπει συναρπαστικές εκδρομές με αυτοκίνητο.

Το καλοκαίρι, οι θαλάσσιες εκδρομές
έχουν μεγάλη ζήτηση από τους τουρίστες. Όχι μόνο οι ενήλικες, αλλά και τα παιδιά τους απολαμβάνουν να συλλογίζονται τις παράξενες ακτές και να παρακολουθούν καμπουροφάλαινες. Η παγκοσμίου φήμης Blue Lagoon απέχει μόλις δέκα λεπτά οδικώς από την πόλη Keflavik. Το συγκρότημα θερέτρου περιλαμβάνει πολλές πισίνες, σάουνες, κλινική που ειδικεύεται στη θεραπεία δερματικών παθήσεων, μικρά εστιατόρια και κατάστημα καλλυντικών.

< p>

Το Blue Lagoon
είναι ένα μοναδικό θέρετρο όπου μπορείτε να χαλαρώσετε στο συνεχώς ζεστό μεταλλικό νερό. Η λίμνη τροφοδοτείται από πολλές πηγές που διαρρέουν τη λάβα των αρχαίων ηφαιστείων. Στο δρόμο τους, εμπλουτίζονται με μέταλλα, καθιστώντας το νερό της λίμνης θεραπευτικό.

Η θερμοκρασία του νερού
είναι κοντά στους 40 C ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να βρίσκεσαι εδώ σε δροσερό καιρό. Όλες οι θεραπείες πραγματοποιούνται στην υπαίθρια λιμνοθάλασσα. Μερικοί τουρίστες επισκέπτονται το Keflavik μόνο και μόνο για να απολαύσουν το κολύμπι στη Blue Lagoon. Στην περιοχή της λιμνοθάλασσας δεν υπάρχει τίποτα ζωντανό για πολλά χιλιόμετρα, και μόνο η λίμνη είναι σαν μια σταγόνα τιρκουάζ σε ένα σκοτεινό φόντο εξαφανισμένης λάβας. Το πέρασμα προς το συγκρότημα σπα γίνεται μέσα από τη λάβα, δείχνοντας ξεκάθαρα πώς ο άνθρωπος εξευγενίζει τη φύση. Εκτός από τις διαδικασίες θεραπείας στη λιμνοθάλασσα, μπορείτε απλώς να χαλαρώσετε.

< p>

Η λιμνοθάλασσα είναι διαμορφωμένη
με γέφυρες, μονοπάτια και τεχνητούς μίνι καταρράκτες. Η είσοδος πληρώνεται περίπου 20 ευρώ για όλη την ημέρα, αλλά λίγοι αντέχουν πάνω από δύο ώρες. Εκτός από την επίσκεψη στη «Μπλε λιμνοθάλασσα» από την πόλη Κέφλαβικ, μπορείτε να κάνετε μια κρουαζιέρα και να θαυμάσετε τα νυχτερινά φώτα της πόλης από τη θάλασσα. Ο αέρας και το νερό στην Ισλανδία είναι τα πιο καθαρά. Πριν τροφοδοτηθεί στο σύστημα ύδρευσης της πόλης, το νερό δεν καθαρίζεται.

Το ζεστό νερό παρέχεται
απευθείας από γεωθερμικές πηγές. Χάρη σε όλες τις ίδιες θερμές πηγές στη χώρα, υπάρχουν γεωθερμικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας που τροφοδοτούν τη χώρα με ηλεκτρική ενέργεια. Το Keflavik θα σας χαρίσει μια θάλασσα από αξέχαστες παραμυθένιες εμπειρίες.