Loading icon

Alanya - θάλασσα και διασκέδαση

Πολλές παραλίες της Alanya είναι εξοπλισμένες, καθαρές και άνετες, η είσοδος στη θάλασσα είναι ήπια και βολική για τα παιδιά. Η πιο διάσημη είναι η παραλία Κλεοπάτρα, που βρίσκεται κοντά στα Σπήλαια Δαμλάτας. Η παράκτια λωρίδα των δύο χιλιομέτρων φημίζεται για τη χρυσή άμμο και τα γαλάζια, κρυστάλλινα νερά της Μεσογείου. Η γαλάζια σημαία κυματίζει πάνω από την παραλία - ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των καλύτερων παραλιών της Τουρκίας.

1. Τι να δείτε στην Alanya
Ένα φρούριο που ονομάζεται Ich-Kale, ή Alanya-Castle, που χτίστηκε το 1226, υψώνεται σε έναν απότομο βράχο ύψους άνω των 250 μέτρων. Ήταν ένα αμυντικό φυλάκιο της πόλης, τώρα είναι ένας αρχαιολογικός χώρος με πλατφόρμες παρατήρησης που προσφέρουν μια υπέροχη θέα στη φύση της Alanya. Οι ανασκαφές συνεχίζονται ακόμη στο φρούριο.

Το Μουσείο Αρχαιολογίας της Αλάνια παρουσιάζει στους τουρίστες την πιο πλούσια και ποικίλη έκθεση ιστορικών αντικειμένων και εγκαταστάσεων - από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή. Αντικείμενα πολιτισμού και θρησκείας, μοντέρνα και απολιθώματα - όλα αυτά εκτίθενται στις αίθουσες του Μουσείου-Αλάνια.

Το Alanya Dolphinarium, που ονομάζεται επίσης Selanya, είναι ένα άλλο αξιοθέατο που θα ενθουσιάσει ενήλικες και παιδιά. Αξίζει να επισκεφθείτε τα τσούχτρα, τα πολύχρωμα θαλάσσια ψάρια, τα δελφίνια, τις φώκιες, ακόμη και τους καρχαρίες.
Το σπήλαιο του φωσφόρου, ή Damlatash, θα καταπλήξει τη φαντασία με τους πολύχρωμους και αστραφτερούς σχηματισμούς πέτρας, τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες που σχηματίστηκαν εδώ πάνω από δέκα χιλιάδες χρόνια πριν. Το όνομα Damlatas σημαίνει "σταγόνα πέτρας".

Για να ταξιδέψετε στην Τουρκία με άνεση, σας προτείνουμε να νοικιάσετε αυτοκίνητο στην Αλάνια εδώ

2. Θαλάσσιες δραστηριότητες και βόλτες

Η ενεργή αναψυχή είναι αυτό που προσφέρει σε αφθονία η Αλάνια στους τουρίστες. Αλεξίπτωτο πλαγιάς, σέρφινγκ, αλεξίπτωτο, θαλάσσιο σκούτερ και μπανάνα - αυτές είναι μόνο μερικές από τις δραστηριότητες που μπορούν να δοκιμάσουν οι παραθεριστές ενώ χαλαρώνουν στην ακτή.
Τη νύχτα, στο λιμάνι του Αλάνι διοργανώνονται εμπρηστικές ντίσκο και πάρτι με αφρό. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια εκδρομή με σκάφος σε γιοτ ή βάρκα. Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν από το υδάτινο πάρκο με τις πολλές νεροτσουλήθρες.

3. Κουζίνα και γλυκά.
Μεσογειακή τουρκική και παραδοσιακή ευρωπαϊκή κουζίνα παρουσιάζονται πλούσια σε καφέ και εστιατόρια της Alanya. Είτε πρόκειται για μικρά και φιλόξενα καφέ στο πεζοδρόμιο, είτε για εστιατόρια με βεράντες με υπέροχη θέα, θα βρείτε παντού εξωτική και σύγχρονη κουζίνα. Τα κέικ Gözleme γεμιστά με τυρί και μυρωδικά, ντόνερ και ντολμά δεν θα αφήσουν κανέναν αδιάφορο. Και νόστιμο λουκούμι, marshmallow και μέλι με ξηρούς καρπούς, παγωτό περιμένουν τους μικρούς ταξιδιώτες.
Η Αλάνια είναι ένα ηλιόλουστο και φιλόξενο θέρετρο που περιμένει τους επισκέπτες του όλο το χρόνο.