Loading icon

Εκδρομές στο Σέγκεντ της Ουγγαρίας

Ένα ανεξάρτητο ταξίδι στο Σέγκεντ είναι ο πιο βολικός και οικονομικός τρόπος για να γνωρίσετε την όμορφη παλιά πόλη της νότιας Ουγγαρίας και να βελτιώσετε την υγεία σας στις ιαματικές πηγές.
Πολύ πριν από το ταξίδι, πολλοί τουρίστες κάνουν κράτηση για αυτοκίνητο σεΟυγγαρία στο διαδίκτυο για να λάβετε μια ευνοϊκή τιμή ενοικίασης, να δείτε περισσότερα αξιοθέατα και να μην εξαρτάστε από ομάδες περιηγήσεων. Στη Βουδαπέστη το κόστος ενός αυτοκινήτου συμπαγούς κατηγορίας ξεκινά από 15 ευρώ την ημέρα, στο Αεροδρόμιο της Βουδαπέστης το κόστος είναι περίπου το ίδιο - από 14 ευρώ την ημέρα.
Όταν σχεδιάζετε ένα ανεξάρτητο ταξίδι στην Ουγγαρία, θα μπορείτε να καλύψετε όλες τις πιο ελκυστικές πόλεις και περιοχές αυτής της σχετικά μικρής χώρας και να δείτε όλα όσα θέλετε. Μπορεί να είναι δύσκολο να αγοράσετε εισιτήρια για τη Βουδαπέστη κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου - το καλοκαίρι και τις διακοπές - χωρίς κράτηση εκ των προτέρων, επομένως είναι καλύτερο για ανεξάρτητους τουρίστες να κάνουν κράτηση εισιτηρίων εκ των προτέρων.
Ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ουγγαρία είναι Πόλη Σέγκεντ - η τρίτη πιο πυκνοκατοικημένη στην Ουγγαρία, που βρίσκεται και στις δύο όχθες του ποταμού Τίσα στο νότιο τμήμα της χώρας. Η απόσταση των 160 χιλιομέτρων από το Szeged στη Βουδαπέστη καλύπτεται εύκολα με αυτοκινητόδρομο ή σιδηρόδρομο. Το Szeged δεν είναι μόνο μια από τις μεγαλύτερες, αλλά και μια από τις παλαιότερες πόλεις της χώρας: η πρώτη αναφορά του βρέθηκε στις πηγές του 12ου αιώνα. Όμως πολύ νωρίτερα σε αυτά τα μέρη υπήρχε ένας ρωμαϊκός οικισμός του Partiskum και η κατοικία του Αττίλα, του βασιλιά των Ούννων.



Δυστυχώς, ένας τεράστιος αριθμός ιστορικών κτιρίων δεν μπόρεσε να επιβιώσει από τη σφοδρή πλημμύρα του 1879 - από τα 6.000, λιγότερα από 300 σπίτια επέζησαν. Αλλά το πρόγραμμα αποκατάστασης της πόλης, που εγκρίθηκε από τον ίδιο τον αυτοκράτορα, έδωσε στην πόλη μια νέα όψη και σήμερα οι τουρίστες και οι ίδιοι οι κάτοικοι απολαμβάνουν να περπατούν γύρω από το ιστορικό κέντρο του Szeged, που χτίστηκε στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα. σε μοντέρνο και αρ νουβό στυλ.
Μεταξύ των αρχιτεκτονικών μνημείων του Σέγκεντ, ξεχωρίζει ο καθεδρικός ναός - ο Ναός του Όρκου, που χτίστηκε στην κεντρική πλατεία το 1930 από κόκκινο τούβλο και φιλοξενεί έως και 5.000 άτομα. Η εκλεκτική αρχιτεκτονική και το πολυτελές εσωτερικό θαυμάζουν οι τουρίστες. Ένα από τα μεγαλύτερα όργανα στην Ουγγαρία είναι εγκατεστημένο στον καθεδρικό ναό.
Για να δείτε όλο το μεγαλείο του Szeged με τα μάτια σας και ταυτόχρονα να βελτιστοποιήσετε το κόστος, όταν οργανώνετε μια ανεξάρτητη περιοδεία, θα ήταν σκόπιμο να κάνετε κράτηση φθηνών πτήσεις νωρίς και ενοικίαση καταλυμάτων στον ιδιωτικό τομέα. Εάν επιλέξετε διαμέρισμα ή ξενώνα στο κέντρο της πόλης, τα αξιοθέατα του Σέγκεντ θα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια.



Αγ. Ο πύργος της Δήμητρας
, που βρίσκεται δίπλα στον καθεδρικό ναό, η εκκλησία των Φραγκισκανών του 15ου αιώνα σε γοτθικό στυλ, η Σερβική εκκλησία του 1778 με ένα υπέροχο σκαλισμένο ξύλινο τέμπλο είναι μεταξύ των τα λίγα κτίρια που επέζησαν από την καταστροφική πλημμύρα. Και μετά τη φυσική καταστροφή, το Εθνικό Θέατρο και το δημαρχείο, το παλάτι Ρέγιοκ σε στιλ αρ νουβό και η συναγωγή σε στιλ αρ νουβό εμφανίστηκαν στην πλατεία Széchenyi.

Το Szeged είναι ένα από τα καλύτερα θέρετρα στην Ουγγαρία: οι ιαματικές πηγές του Szeged απέκτησαν φήμη τον 19ο αιώνα, όταν χτίστηκε το Ατμόλουτρο. Κοντά στη δεκαετία του 20 του ΧΧ αιώνα, χτίστηκε ένα πηγάδι, από όπου βγαίνει μεταλλικό νερό με μοναδικές ιδιότητες και θερμοκρασία έως +50 ° C, αποτελεσματικό για ασθένειες του γαστρεντερικού σωλήνα και του νευρικού συστήματος, του μυοσκελετικού συστήματος και της γυναικολογικής σφαίρας , άσθμα και ψωρίαση.
Το 1981 άνοιξε το λουτρό Novoszeged, το οποίο έλαβε το ανεπίσημο όνομα "Mushroom" λόγω του αρχικού σχήματος του θόλου. Η σύνθεση του μεταλλικού νερού σε αυτό το μπάνιο έχει ευεργετική επίδραση σε όσους πάσχουν από ρευματισμούς, οστεοπόρωση, γυναικολογικές παθήσεις. Για να επωφεληθείτε από όλες τις δυνατότητες των λουτρών - πισίνες για ενήλικες και παιδιά, σάουνες, ατμόλουτρα, σολάριουμ - αρκεί να αγοράσετε ένα εισιτήριο εισόδου σε πολύ προσιτή τιμή. Το Szeged προσφέρει μια καλή επιλογή από ξενοδοχεία τριών τεσσάρων αστέρων κατηγορία.