Loading icon

Εκδρομές στην Ιερουσαλήμ

Το ταξίδι σε ιερά μέρη για τους τουρίστες είχε πάντα μεγάλο ενδιαφέρον. Και όταν 3 ισχυρές θρησκείες του κόσμου συγκεντρώνονται στην επικράτεια μιας χώρας - η Ορθοδοξία, το Ισλάμ και ο Ιουδαϊσμός, τότε εκτός από τον εμπλουτισμό της γνώσης για τα βασικά της δικής σας θρησκείας, μπορείτε να ενταχθείτε στη μεγάλη κουλτούρα άλλων αρχαίων δοξασιών.

Για ένα άνετο ταξίδι, πολλοί τουρίστες προτιμούν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων στο Ισραήλ. Το μέσο κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου στην Ιερουσαλήμ είναι 18 ευρώ την ημέρα, στο Αεροδρόμιο Eilat το κόστος ενοικίασης είναι το ίδιο με στην πόλη, αν και συνήθως η ενοικίαση στο αεροδρόμιο είναι φθηνότερη.

Ιερουσαλήμ
Οι περισσότεροι από τους τουρίστες στην Ιερουσαλήμ πηγαίνουν σε δείτε την Παλιά Πόλη. Με λίγη τύχη ή προσεκτικό προγραμματισμό για να επισκεφτείτε αυτή την καταπληκτική πόλη κατά τη διάρκεια του Πάσχα, μια επίσκεψη στην Πύλη της Γιάφα συνιστάται ιδιαίτερα για μια οπτική επίδειξη της μετάδοσης της Αγίας Φωτιάς. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την εκκλησία του Παναγίου Τάφου ή τον τάφο όπου, σύμφωνα με το μύθο, ο Ιησούς αναστήθηκε. Για εκδρομές με παιδιά, ένα πολύ ενδιαφέρον και διασκεδαστικό χόμπι θα είναι η επίσκεψη στο Μουσείο Επιστημών. Μπλούμφιλντ. Ως ποικιλομορφία και πολυπολιτισμικότητα, μπορείτε να επισκεφθείτε το όμορφο Τζαμί Al-Aqsa, την Εκκλησία όλων των Εθνών, το Μουσείο του Ισραήλ με περισσότερα από μισό εκατομμύριο εκθέματα.

Οι λάτρεις της πανίδας προσκαλούνται να επισκεφθούν τον Βιβλικό Ζωολογικό Κήπο, ο οποίος αντιπροσωπεύεται από περισσότερα από 200 είδη σπάνιων ζώων σε μια έκταση 25 εκταρίων!



Το βράδυ, συνιστάται ιδιαίτερα να κανονίσετε μια επίσκεψη στον Πύργο του Δαβίδ, ο οποίος μιλάει για την 4000χρονη ανάπτυξη της πόλης. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο πύργος προσφέρει ένα εξαιρετικό πανόραμα της Παλιάς Πόλης και πιο σύγχρονων περιοχών, και μετά το σκοτάδι προσφέρεται στους τουρίστες μια οπτικοακουστική παράσταση. Το ορυκτό σπήλαιο του Avshalom εντυπωσιάζει με το μέγεθός του, σε αυτό οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες φτάνουν σε γιγάντια μεγέθη και ο εντυπωσιακός φωτισμός κάνει αυτό το θέαμα πραγματικά εκπληκτικό!

Μπορείτε να νιώσετε τη ροή της ζωής της πόλης και την ενέργειά της μόνο αν συναντηθείτε αντιμετωπίζουν με τον τοπικό πληθυσμό. Είναι πολύ λογικό να κάνετε μια εκδρομή στην αγορά Mahane Yehuda, όπου περισσότεροι από 250 έμποροι προσφέρουν καθημερινά τα αγαθά τους στους ενδιαφερόμενους τουρίστες. Μπορεί να είναι εξαιρετικά υφάσματα ή πρωτότυπα μπαχαρικά. Σπόροι, κρασιά, ξηροί καρποί - που παρουσιάζονται σε μεγάλη γκάμα, η αφθονία φρέσκων φρούτων, κρέατος και ψαριών μπορεί να σας ζαλίσει. Και οι τουρίστες αγοράζουν ντόπιο χαλβά και μαρμελάδα για να κεράσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η κύρια αρχή της αγοράς είναι να μην φοβάστε να ζητήσετε μια σημαντική έκπτωση, διαφορετικά μπορείτε να πληρώσετε ένα σημαντικό ποσό. Από το 2010, η αγορά φιλοξενεί ένα ετήσιο φεστιβάλ μουσικής και χορού δρόμου.



Η Ιερουσαλήμ είναι μια πολυπολιτισμική πόλη με αρχαία ιστορία. Κατοικείται από Εβραίους, Τούρκους, Έλληνες, Γεωργιανούς, Ρώσους, Ιταλούς - όλο αυτό το μείγμα παρέχει στην πόλη έναν τόσο μοναδικό τύπο, όπου ταξιδιώτες κάθε ηλικίας και θρησκείας μπορούν να περάσουν χρόνο με ευχαρίστηση. Ωστόσο, για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τα αξιοθέατα της πόλης, την ιστορία της, τα ενδιαφέροντα γεγονότα και τις κρυφές διαδρομές, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες ενός οδηγού που θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει ένα συναρπαστικό ταξίδι στην πόλη, περιγράφει όλες τις αποχρώσεις της ιστορίας και παρουσιάστε την πόλη από μια τέτοια προοπτική που θα θέλετε να επιστρέφετε εδώ ξανά και ξανά. μια φορά!