Loading icon

Ρώμη - κάθε τουρίστας πρέπει να γνωρίζει

Η Ρώμη δεν είναι απλώς η πρωτεύουσα της Ιταλίας, είναι μια εκπληκτική αρχαία πόλη που έχει διατηρήσει έναν τεράστιο αριθμό αρχαίων τεχνουργημάτων που σας επιτρέπουν να πάρετε μια ιδέα για τη μεγάλη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, να εξοικειωθείτε με την κληρονομιά της.

Η εκ των προτέρων ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ιταλία είναι επικερδής. Μπορείτε να συγκρίνετε τιμές online και να λάβετε έκπτωση έως και 70% για ενοικίαση. Για παράδειγμα, η ενοικίαση ενός συμπαγούς αυτοκινήτου κατηγορίας στη Ρώμη κοστίζει 11 ευρώ την ημέρα, στο Μιλάνο - σχεδόν 15 ευρώ την ημέρα.

Υπάρχουν τόσα πολλά αξιοθέατα εδώ που θα χρειαστεί περισσότερο από μία εβδομάδα για να τα δείτε (για να μην αναφέρουμε μια λεπτομερή μελέτη). Είναι άλλο θέμα που ένας σπάνιος τουρίστας έχει τόσο χρόνο στο οπλοστάσιό του. Κατά κανόνα, δεν έχει περισσότερο από μία εβδομάδα στη διάθεσή του (και αυτό είναι ακόμα ιδανικό), για το οποίο υπάρχουν τόσα πολλά να κάνουμε!

< p>

Για να μην χάνετε χρόνο μάταια, σας συνιστούμε να κάνετε μια λίστα με αξιοθέατα που θα θέλατε να δείτε απαραιτήτως. Στη συνέχεια θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα λεπτομερές σχέδιο, στο οποίο το ένα ή το άλλο μουσείο ανατίθεται σε κάθε μέρα.

Φυσικά, ο καθένας έχει τις δικές του προτιμήσεις, αλλά υπάρχουν μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε Ρώμη. Ας απαριθμήσουμε τα κυριότερα:


1. Κολοσσαίο.
Πρόκειται για ένα είδος συμβόλου της Αρχαίας Πόλης, εικόνες της οποίας βρίσκονται παντού εδώ. Η αρένα είναι τοποθετημένη στους καμβάδες τους από καλλιτέχνες του δρόμου, είναι πάνω σε μαγνήτες, μπλουζάκια, κούπες, μπρελόκ κ.λπ. Αν θέλετε να δείτε το Κολοσσαίο από έξω, κατευθυνθείτε στην Piazza Venezia και περπατήστε γύρω από το μουσείο για μια υπέροχη θέα στα ερείπια από το λόφο. Από εδώ μπορείτε να περπατήσετε μέχρι την αρένα. Για να μπείτε μέσα, θα πρέπει να αγοράσετε ένα εισιτήριο, έχοντας προηγουμένως σταθεί σε μια ουρά, κάτι που είναι αρκετά εντυπωσιακό κατά τη διάρκεια της σεζόν.

< p>

2. Μουσεία Καπιτωλίου.
Βρίσκονται επίσης στην πλατεία της Βενετίας. Η επίσκεψή τους είναι απαραίτητη για όλους όσοι δεν μπορούν να φανταστούν τα ταξίδια τους χωρίς να γνωρίσουν την ιστορική κληρονομιά της πόλης που εξετάζεται.

3. Βατικάνο.
Μπορείτε να φτάσετε στο Βατικανό μόνο όταν συνοδεύεστε από οργανωμένη ομάδα, δεν επιτρέπονται μεμονωμένοι τουρίστες εκεί. Αλλά ακόμη και χωρίς αυτό, ένα ανεξάρτητο κράτος παρέχει πολλές ευκαιρίες για την απόκτηση ζωντανών εντυπώσεων. Για να ξεκινήσετε, επισκεφθείτε οπωσδήποτε τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Αφιερώστε χρόνο και χρήμα για να σκαρφαλώσετε στον θόλο του. Στη συνέχεια, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τα Μουσεία του Βατικανού μια ξεχωριστή μέρα. Να είστε έτοιμοι να κάνετε ουρά. Ο χρόνος αναμονής στη σεζόν υπολογίζεται σε ώρες, αλλά αξίζει τον κόπο. Η περίφημη Καπέλα Σιξτίνα, το άγαλμα του Απόλλωνα Μπελβεντέρε και της Αφροδίτης, η Στάνζα του Ραφαήλ - αυτά είναι μερικά μόνο από αυτά που θα δείτε όταν επισκεφτείτε τα Μουσεία του Βατικανού.
Η Ρώμη είναι μια ιδιαίτερη και εκπληκτική πόλη. Ένας τεράστιος αριθμός από παντοπωλεία και μικρά φιλόξενα καφέ βρίσκονται εδώ σε κάθε βήμα. Όμως τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τα σούπερ μάρκετ, τα οδοντιατρικά και τα κομμωτήρια θα πρέπει να αναζητηθούν επίτηδες. Απλώς περπατώντας στους δρόμους, είναι απίθανο να σκοντάψετε πάνω τους. Τουλάχιστον δεν είναι κοινά.

< p>

Αλλά οι παιδικές χαρές συναντώνται εδώ σχεδόν σε κάθε βήμα. Έτσι, όταν ταξιδεύετε με παιδιά, να είστε προετοιμασμένοι να κάνετε συχνά διαλείμματα στο περπάτημα, γιατί ένα σπάνιο παιδί θα αντισταθεί στον πειρασμό να κυριαρχήσει σε ένα αθλητικό συγκρότημα ή να γλιστρήσει σε έναν λόφο. Οι παιδικές χαρές στη Ρώμη είναι πολύ ενδιαφέρουσες, και το πιο σημαντικό, απολύτως ασφαλείς. Είναι αλήθεια ότι αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.