Loading icon

Εκδρομές στο Ορβιέτο της Ιταλίας: τι αξίζει να δουν και να επισκεφτούν οι περίεργοι τουρίστες;

Το Ορβιέτο είναι μια μικρή μεσαιωνική πόλη στην κεντρική Ιταλία, η οποία βρίσκεται σε μια κοιλάδα κοντά στον ποταμό Paglia και βρίσκεται πάνω σε έναν βράχο από ροζ τούφ.

Επίσκεψη στη σπηλαιώδη πόλη, που βρίσκεται μέσα στο βράχο, έχουν μόνο οργανωμένα τουριστικά γκρουπ. Αυτό το μνημείο αρχαίας αρχιτεκτονικής χρονολογείται από τον 9ο αιώνα π.Χ., επομένως εκτιμάται ιδιαίτερα μεταξύ των θαυμαστών της ιστορίας.

Για ένα άνετο ταξίδι, πολλοί τουρίστες προτιμούν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων στο Ιταλία. Το μέσο κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου στο Αεροδρόμιο Ciampino είναι 20 ευρώ την ημέρα, στο Αεροδρόμιο Fiumicino το κόστος ενοικίασης είναι το ίδιο όπως στην πόλη, αν και συνήθως η ενοικίαση στο αεροδρόμιο είναι φθηνότερη.


Η ίδια η πόλη μπορεί να παρακαμφθεί σε μία ώρα αν περπατήσετε στα στενά δρομάκια χωρίς να μπείτε σε ναούς και καθεδρικούς ναούς. Αλλά είναι πολύ δύσκολο να αντισταθείς σε έναν τέτοιο πειρασμό - χάρη στην ομορφιά των θρησκευτικών κτιρίων που το Orvieto έχει γίνει διάσημο μεταξύ των Ευρωπαίων τουριστών.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης υψώνεται ο καθεδρικός ναός, ο οποίος μέχρι την αρχή του XIII αιώνα ήταν η κατοικία του επισκόπου Francesco Monaldeschi.

Τα χρόνια εκείνα, το Orvieto έγινε διάσημο σε όλη την Ιταλία, όχι μόνο ως γενέτειρα του Ποντίφικα Βονιφάτιο VIII, αλλά και ως πόλη στην οποία γίνονται θαύματα. Το 1263, κατά τη διάρκεια μιας από τις λειτουργίες, εκτοξεύτηκε πραγματικό αίμα από έναν τελετουργικό οικοδεσπότη (άζυμο κέικ) στο κάλυμμα του βωμού, μετά από το οποίο οργανώθηκε μια λειψανοθήκη για την αποθήκευση του ιερού.

Ο Καθεδρικός Ναός του Ορβιέτο χτισμένο σε ρωμαϊκό-γοτθικό στυλ, οι προσόψεις του είναι διακοσμημένες με κομψά αρχιτεκτονικά σύνολα και επιχρυσωμένα ψηφιδωτά, ο κύριος πύργος συμπληρώνεται από χαμηλές αιχμηρές κώνοι, αετώματα και ζωφόρους.


Το το εσωτερικό του ναού είναι τόσο πολυτελές όσο και το εξωτερικό του. Οι ψηλοί ριγέ κίονες που χωρίζουν τη βασιλική σε τρία μέρη είναι κατασκευασμένοι από σκούρα και λευκή πέτρα, οι ίδιες ρίγες κοσμούν τους τοίχους από βασάλτη.

Μπορεί κανείς να πει με ασφάλεια ότι δεν υπάρχει άλλος τέτοιος αξιόλογος ναός όλος ο κόσμος. Οι τοίχοι εδώ είναι διακοσμημένοι με πίνακες και τοιχογραφίες, μωσαϊκά πάνελ και πίνακες από τη ζωή των αγίων λαμπυρίζουν έντονα πάνω τους.

Αν σας αρέσει η Ιταλία, μπορείτε να γιορτάσετε το νέο έτος σε μια από τις μεγάλες πόλεις της και πριν Μεγάλη Εβδομάδα, επισκεφθείτε το ναό στο Orvieto με εκπληκτική αγιογραφία που αφηγείται όλα τα σημαντικά γεγονότα από την Αρχαιότητα μέχρι την εποχή του Δάντη.

Κάτω από το Orvieto βρίσκεται ένας λαβύρινθος από σπηλιές που παρείχαν στους Ετρούσκους καταφύγιο από τη βροχή. Σε ένα από τα κελιά που είναι κομμένα στο βράχο, βρίσκεται τώρα το ζαχαροπλαστείο του Adrian - ένας δεξιοτέχνης στην παραγωγή γλυκών σοκολάτας. Κατά τον Μεσαίωνα, σε αυτές τις σπηλιές αποθηκεύονταν λευκό κρασί της ποικιλίας Orvieto Classico. Λένε ότι εξαιτίας αυτού του θεϊκού ποτού η πόλη χρησίμευε για πολύ καιρό ως παπική κατοικία αντί για το ασκητικό Βατικανό.



Στην περιοχή του οικισμού, τα ερείπια του έχει διατηρηθεί ένας ετρουσκικός ναός και σε κάθε δρόμο του υπάρχει είτε ένα μπαρόκ παλάτι είτε μια καθολική εκκλησία. Σε ένα από τα περίχωρα του Orvieto βρίσκεται το φρούριο Albornoz, που χτίστηκε τον 15ο αιώνα.

Δίπλα στην ακρόπολη υπάρχει ένα πάρκο, περπατώντας μέσα από το οποίο βρίσκεστε σε ένα πέτρινο πηγάδι βάθους 62 μέτρων. Αυτή η τεράστια δεξαμενή νερού με σκάλες και αιωρούμενες γέφυρες χτίστηκε για να τροφοδοτεί το φρούριο με νερό σε περίπτωση άμυνας.

Αρκετά μικροσκοπικό σε μέγεθος, το Orvieto είναι ένας πραγματικός θησαυρός της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιταλίας. Ενώ χαλαρώνετε σε αυτή την πόλη, μπορείτε να επισκεφθείτε μουσεία και παπικά ανάκτορα, να δείτε μια προϊστορική νεκρόπολη με πέτρινες σαρκοφάγους και μεσαιωνικές ταβέρνες.