Loading icon

Το Ταλίν έλαβε το καθεστώς της Πράσινης Πρωτεύουσας της Ευρώπης

Αν και το 2023 είναι ακόμα αρκετά μακριά, ο διαγωνισμός για τον τίτλο της Πράσινης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας του 2023 έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Ως αποτέλεσμα, αυτός ο τίτλος δόθηκε στο Εσθονικό Ταλίν, το οποίο κατάφερε να παρακάμψει το Γκέτεμποργκ (Σουηδία), την Κρακοβία (Πολωνία) και τη Σόφια (Βουλγαρία).

Η εκ των προτέρων ενοικίαση αυτοκινήτου στην Εσθονία είναι επίσης κερδοφόρα. Μπορείτε να συγκρίνετε τιμές online και να λάβετε έκπτωση έως και 70% για ενοικίαση. Για παράδειγμα, για ενοικίαση στο αεροδρόμιο του Ταλίν μπορείτε να κάνετε κράτηση αυτοκινήτου από 11 ευρώ την ημέρα, στο Ταλίν στο κέντρο της πόλης μπορείτε να κάνετε κράτηση αυτοκινήτου από 10 ευρώ την ημέρα.

< p>
Οι πόλεις που πέρασαν στον τελικό αξιολογήθηκαν παραδοσιακά από μια διεθνή κριτική επιτροπή, η οποία περιλαμβάνει έναν ειδικό από τον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης. Βασικό κριτήριο για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ο πληθυσμός της πόλης που ξεπερνά τα 100 χιλιάδες άτομα. Η κριτική επιτροπή αξιολόγησε τους υποψηφίους σύμφωνα με περισσότερα από 10 κριτήρια: περιβαλλοντική βιοποικιλότητα, ποιότητα νερού και αέρα, βιώσιμη ανάπτυξη γης, εισαγωγή πράσινων δημόσιων μεταφορών κ.λπ.

< p>
Το Ταλίν έλαβε βαθμούς από "4" έως "5"
σύμφωνα με όλα τα κριτήρια. Οι τοπικές αρχές αγωνίζονται ενεργά για την καθαρότητα των υδάτινων σωμάτων, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, δεν φείδονται προσπαθειών και χρημάτων για την ανάπτυξη «φιλικών προς το περιβάλλον» μεταφορών και αγωνίζονται για «βιώσιμη» χρήση γης.

< p>
Επιπλέον, οι κάτοικοι της εσθονικής πρωτεύουσας προσελκύονται συνεχώς να συμμετέχουν σε πράσινες πρωτοβουλίες. Σημειώστε ότι ο τίτλος της σημερινής Πράσινης Πρωτεύουσας είναι η πόλη Λάχτι (Φινλανδία), και το 2022 αυτόν τον περήφανο τίτλο θα φέρει η Γκρενόμπλ (Γαλλία). Ο τίτλος "Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης" απονέμεται κάθε χρόνο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2011.